OLI SCARFF AFP
KLUPKO SE RASPLIĆE

BBC OBJAVIO VIJEST DANA: NA POMOLU JE PREOKRET U 'SLUČAJU MANCHESTER CITY'!? Guardiola planove otkrio prijateljima i nagovijestio što se sprema

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2020. 13:34

Simon Stone, jedan od najupućenijih engleskih novinara kad je u pitanju aktualna situacija oko problema u Manchester Cityju objavio je oko podneva informaciju kako će Pep Guardiola - ostati u klubu.

To je španjolski strateg, navodno, prema Stoneovim riječima, rekao svojim prijateljima. E sad, ne preostaje nam ništa drugo no vjerovati tome i prenijeti vijest koja u proširenijoj formi glasi ovako.

Guardiolin ugovor s Manchester Cityjem ističe u ljeto 2021. godine. U ugovoru stoji da Guardiola može raskinuti ugovor i na kraju ove sezone, ako se utvrdi klupska odgovornost za štetu. Istu klauzulu imaju gotovo svi igrači koji će, kako se strahuje, ako se potvrdi kazna UEFA-e na Međunarodnom sudu za sport, raskidati ugovore na štetu kluba, prije njihovih formalnih isticanja.

Trener kluba s Etihada prijateljima je poručio kako neće "optirati" za opciju raskida ugovora ovog ljeta, već kako će ući i odraditi i sljedeću sezonu, a kasnije, što bude... Naravno, uvijek postoji mogućnost produljenja, jednom kada/ako se kazna odbaci i City nastavi normalno funkcionirati.

Nastavno na krizu u Cityju, javio se negdašnji australski vratar Mark Bosnich koji je upozorio ostale jake klubove u Engleskoj da se ne zanose previše zbog kazne. Posebice se osvrnuo na Chelsea i Manchester United, njegove bivše klubove koji će se večeras sastati na Stamford Bridgeu.

- Mislim da ni jednima ni drugima ne treba posebna motivacija za plasman u Ligu prvaka. Moje mišljenje je da kazna Cityju nema osniove i da će na CAS-u biti ukinuta. Ne znamo koliko će dugo proces trajati pa bi svim ostalim klubovima bilo bolje da ostanu fokusirani na utrku za plasmanom u Ligu prvaka - rekao je Bosnich.

Linker
28. travanj 2024 01:46