GLYN KIRK Afp
NAJTEŽA GODINA

Klopp briljira: ‘Ne, hvala Bogu. Ne bih bio menadžer Liverpoola da sam imao nekoliko ovakvih sezona‘

‘Nisam očekivao da će momčad sa šest promjena odigrati najbolju utakmicu sezone.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. travanj 2023. 07:36

U subotu je njegova momčad uvjerljivo poražena na Etihadu, Manchester City slavio je 4:1. Chelsea je u utorak bio na pragu pobjede, no Bluesi u prvoj utakmici nakon smjene menadžera Grahama Pottera nisu uspjeli pronaći put do mreže te je u derbiju na Stamford Bridgeu, pa je Jürgen Klopp ipak ostvario pozitivan rezultat.

U susret koji je završen bez pogodaka njemački je stručnjak krenuo sa čak šest promjena u početnoj momčadi. Stoper Virgil van Dijk otpao je zbog bolesti, dok je Mohamed Salah u igru ušao u nastavku. Imali su Redsi sreće jer je njihov domaćin stvorio bolje prilike, a k tome mu nisu priznata dva pogotka, prvi zbog zaleđa, a drugi zbog igranja rukom.

Liverpool je na ljestvici osmi s osvojena 43 boda te se još uvijek nada plasmanu u Top 4, odnosno u Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, s obzirom na to kako Redsi izgledaju na terenu, morat će puno toga popraviti u svojoj igri da bi ostvarili taj cilj.

Klopp je nakon utakmice otvoreno progovorio o stanju u kojem mu se nalazi momčad te je priznao da nikad dosad nije iskusio ovakvu sezonu.

- Ne, hvala Bogu. Ne bih bio menadžer Liverpoola da sam imao nekoliko ovakvih sezona. Morate proći kroz to, takav je život. Morate se boriti kako biste promijenili svoju sudbinu – rekao je Klopp koji je na Anfieldu od 2015. godine.

image

Jurgen Klopp sa svojim pomoćnikom Pepijnom Lijndersom

GLYN KIRK Afp

Bio je ovo već četvrti uzastopni ogled ova dva suparnika od siječnja 2022. koji je završen bez golova, a takav ishod ovaj put nije razočarao Kloppa.

- Bio je to ogled dvaju momčadi slabog samopouzdanja, ali je borba bila jako dobra. Mi smo zadovoljni bodom, bilo je puno dobrih stvari. Pokazali smo puno borbenosti, moramo tako nastaviti. Nisam očekivao da će momčad sa šest promjena odigrati najbolju utakmicu sezone, ali su momci iskoristili svoje prilike i pokazali da su spremni. Ne odustajemo, borit ćemo se. Možemo puno pričati, ali moramo to i pokazati na terenu – ističe njemački stručnjak.

Prošlo je vrijeme u kojem su navijači Liverpoola uživali u velikoj dominaciji svojih ljubimaca, sad se, prema Kloppu, moraju zadovoljavati i manjim stvarima.

- Ako netko očekuje čuda, mi smo zainteresirani, ali ako vam ne ide, morate se boriti s tim i raditi korake. Ponekad manje, ponekad veće. Večeras je to bio jedan manji korak...

Pred Redsima je u nedjelju derbi s vodećim Arsenalom.

- Zamislite da protiv Chelseaja nismo pokazali reakciju. Bio bi to velik udarac za nas, da smo odigrali dobro i ostali praznih ruku. Odigrali smo dobro i uzeli bod, ali naravno da možemo igrati bolje. No, nema smisla pronalaziti negativnosti u svakoj utakmici. Ovi momci su jako dobri nogometaši, večeras su se pokazali u pravom izdanju i sretan sam zbog toga – zaključio je Jürgen Klopp.

Linker
17. lipanj 2024 07:38