Clive Brunskill/Getty Images
KONKURENTI SUOSJEĆAJU

'NE ZNAM ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI..' Kako je vijest o kazni za Manchester City primio trener njihova glavnog rivala? 'Moramo poštovati neka pravila...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2020. 12:13

Stupce novinskih stranica, retke portala, minute TV i radijskog programa prethodnih dana, barem kad je nogomet u pitanju puni situacija oko UEFA-ine kazne Manchester Cityju. Dvije sljedeće sezone bi, prema svemu sudeći, aktualni engleski prvak trebao izbivati iz svih europskih natjecanja. Ali, dogodit će se to tek ako kaznu potvrdi Međunarodni sud za sport (CAS). Tada će, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu, jedna pravna osoba morati iskeširati i 30 milijuna eura globe.

Naravno, Manchester City kao klub taj financijski aspekt kazne neće ni osjetiti, ali bi mogao krenuti u nekim sasvim novim smjerovima. Šuška se o odlasku igrača, sve se glasnije spekulira i o tome da su neki klubovi (Juventus) već stupili u kontakt s trenerom Pepom Guardiolom. Ugovori, redom garnirani basnoslovnim svotama, predmet su brojnih rasprava, a situacija se iz dana u dan dodatno razvlači i predstavlja i dobrom i lošom.

Nakon što je u subotu protiv Norwicha došao do nove premierligaške pobjede, Liverpoolov trener Jurgen Klopp prokomentirao je situaciju na Etihadu. Poanta priče je, kako on veli, ne kriviti trenera i igrače.

- Baš sam se šokirao kada sam to čuo. Ne znam ništa o takvim stvarima, ali kao trener mogu reći da Manchester City pod Guardiolom igra senzacionalan nogomet. Sad je tako kako je. Međutim, uvijek sam cijenio to što rade trener i klub i to neće stati ovoga trenutka - rekao je Klopp.

- UEFA je očito neke stvari za koje su u klubu mislili da su u redu, vidjela malo drugačije. Ne znam što će se sada dogoditi, City će se žaliti, ali dolazit će nove informacije. Kako god bilo, suosjećam s Pepom i igračima, oni tu nisu ništa krivi. Ipak, moramo poštovati neka pravila. Ne znam jesu li ih poštovali ili ne, UEFA misli da nisu. Vidjet ćemo - dodao je trener lidera engleskog prvenstva.

Linker
28. travanj 2024 09:37