LINDSEY PARNABY Afp
JEZIK BRŽI OD PAMETI

Nedavno ga je ponizio pijani Jack Grealish, a sada je odveo svoju ekipu u elitno društvo Premier lige

Paragvajac je tresao mrežu u 5 od 6 poslednjih ogleda, a Newcastle se popeo s 10. na 4. mjesto
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. listopad 2022. 09:59

Krajem prošle sezone Manchester City slavio je svoj osmi naslov Premier lige. Igrači prvaka su, kako to obično i biva, nakratko zaboravili na svoje sportske navike i veliki uspjeh proslavili uz koju čašicu alkohola. "Zvijezda večeri", kao i mnogo puta dosad kada je provod u pitanju, bio je Jack Grealish - najskuplji transfer u povijesti engleskog nogometa (117 mil. eura) - koji je u debitantskoj sezoni pod grbom Građana stigao do prvog trofeja u karijeri.

U veseloj atmosferi, promuklom Grealishu jezik je bio brži od pameti. Na društvenim mrežama osvanuo je video u kojem on i njegov suigrač Bernardo Silva komentiraju pobjedničku sezonu. Portugalac ga je pitao što smatra ključnim potezom u lovu na titulu.

"Dvije su tajne... Prva je Riyad Mahrez, trebalo ga je izvesti s terena što prije. Igrao je kao Almiron", našalio se skupocjeni ofenzivac na račun svog suigrača, a nedugo zatim pokupio brojne kritike zbog navedene usporedbe, jer je ostalo poprilično jasno što je želio poručiti o krilnom napadaču Newcastlea.

"Ovo vraća Jacka Grealisha tamo gdje mu je mjesto - u teritorij morona. Opet otvara usta prije nego što uključi mozak. Nije problem što se šali sa svojim suigračima, Mahrez je to mogao shvatiti kao šalu. Ali ako to izvadite iz domene i izdvojite nekog drugog igrača da biste ga nasmijavali samo zato jer mislite da ste u poziciji da to učinite, kako to može dobro završiti?", prokomentirao je situaciju bivši predsjednik Crystal Palacea Simon Jordan za TalkSport.

Miguel Almiron tada se nije oglasio, ali odgovor je stigao na terenu nešto kasnije. Paragvajac je u ovom trenutku jedan od "vrućih" igrača Premiershipa, zasjao je tijekom listopada i doveo Newcastle na četvrto mjesto ligaškog poretka, na kojemu će ostati i kada završi kompletno 14. kolo. Svrake su početkom mjeseca pobjedom nad Fulhamom (4:1) započele izvanredan niz, tada je Almiron zabio dva gola. U idućih pet ogleda, momčad Eddieja Howea prikupila je 13 od mogućih 15 bodova. Almiron je postizao po jedan pogotak u svakom od četiri slavlja, bez golgeterskog učinka ostao je jedino u remiju bez golova protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

S obzirom na njegovu fantastičnu formu i uspon Newcastlea s 10. na 4. mjesto u proteklih 30-ak dana, velike su šanse da će se Almiron naći u izboru za igrača mjeseca Premier lige. U svom najboljem izdanju, kakvo održava posljednjih nekoliko kola, sposoban je vješto se poigrati sa svojim čuvarima, posjeduje taj južnoamerički "X faktor". Pokazalo se to prilikom prvog pogotka protiv Tottenhama (2:1) prošlog vikenda. Njegovu dobru tehniku dalo se primijetiti i prošle sezone, ali izostajali su golovi da bi se Almironu pridodalo dovoljno pažnje.

Sada kada je postavljen ofenzivnije, uhvatio je pravi ritam i postao neizbježna tema tamošnjih medija, a s navedenih pet pogodaka iz šest prošlih utakmica ukupno broji 7 golova u sezoni. Posljednji je postigao protiv u subotu protiv Aston Ville (4:0) Za to vrijeme, Grealish je upisao svega jedan pogodak i više neuspješno nego uspješno pokušava izboriti poziciju startera. Dobro bi mu došlo da "igra kao Almiron", reći će cinici.

Linker
03. svibanj 2024 21:19