Mateo Kovačić
 ADRIAN DENNIS Afp
PREDVODNIK NA TERENU

To je bio Mateo kakvog želimo gledati: ‘Kod gola sam imao dosta sreće, a s Lukakuom je sve tako lako...‘

‘Ne zabijam često, ali najvažnije je da smo i u ovakvoj, užasno teškoj utakmici uzeli tri boda.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2021. 12:26

Strašnu je partiju odigrao Mateo Kovačić ove subote protiv Aston Ville. Pritom ne mislimo ovome dodati onu već ustaljenu "kao i uobičajeno". Jer, sada je osim sjajne igre u sredini terena bio i dodatno korisniji za momčad. U pobjedi od 3:0 zabio je drugog i asistirao za prvi pogodak. Pogodio je, i to prvi puta na Stamford Bridgeu, domaćem terenu Plavaca nakon 21 mjeseca koliko je igrač Chelseaja.

Podsjetimo, u 15. minuti zabio je Romelu Lukaku, a Kova ga je uposlio nevjerojatnom loptom, onom koja "ima oči". Rasparao je njegov pas sredinu obrane Ville, a upravo će pogrešku srednjeg stopera gostiju Mingsa iskoristiti hrvatski reprezentativac u 49. minuti. Tada je Englez vraćao loptu svom vrataru Steeru, a Mateo je vidio da će to biti preslabo te ju na pravi način smjestio u mrežu ispred bespomoćnog čuvara Villine mreže.

Naravno da je Kovačić izabran za igrača utakmice, kako od strane Premier lige, tako i od Chelseajevih navijača na službenoj klupskoj aplikaciji. Odmah nakon dvoboja dao je izjavu za klupsku televiziju...

- Da, nisam dugo zabio, ali najvažnije je da smo uzeli ta tri boda u ovoj izuzetno teškoj utakmici. U prvom dijelu Villa je bila jako agresivna, bilo nam se teško nametnuti i igrati našu igru. Trener Tuchel promijenio je malo stvari na poluvremenu jer zaista nismo mogli igrati kako igramo inače. Promijenili smo stil igre, odigravali smo više lopti na Romelua.. - rekao je Kovačić.

image
Mateo Kovačić protiv Aston Ville
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Posebnu pozornost posvetio je belgijskom napadaču...

- Kad imate takve igrače, sve je tako lako. S njim u postavi razumiješ gdje se ti trebaš kretati. Nevjerojatno je pojačanje za nas, sjajan karakter, a ne moram ni govoriti o tome kakav je to kalibar igrača. Dokazao se gdje god je igrao, nadam se samo da će tako i nastaviti.

O svom pogotku...

- Nastojao sam pritisnuti, tada smo i mi tako igrali. Bilo je iscrpljujuće, ali stigao sam tu loptu prema vrataru. Do sad nisam puno zabijao, ali uspio sam se snaći, bilo je tu i malo sreće na mojoj strani. Ali, najvažnije je da smo i ovu, užasno tešku utakmicu dobili. To što je konačan rezultat 3:0, najbolje govori o tome kakva smo momčad - zaključuje hrvatski reprezentativac.

Linker
26. travanj 2024 18:55