Zinedine Zidane je već ranije uspješno surađivao s Cristianom Ronaldom, a iz Uniteda su se nadali da bi se to moglo i ponoviti

 GABRIEL BOUYS Afp
OVO NISU OČEKIVALI

United krenuo po Zidanea, pripremili mu ugovor iz snova, pa dobili odgovor koji je sve iznenadio!

Francuski stručnjak je bez kluba od kada je ljetos napustio Real Madrid s kojim je nizao uspjehe
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2021. 10:28

Ole Gunnar Solskjaer je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda nakon niza loših rezultata s engleskim velikanom. Nakon poraza od Watforda od 4:1 mu je uručen i otkaz, a čelnici kluba su se odmah bacili u potragu za njegovim nasljednikom.

Kao i uvijek kada je neki od velikana u pitanju i za United se vežu neka od najvećih trenerskih imena. Jedan od trenera koji se spominju kao favoriti za ovaj posao je i Zinedine Zidane. Englezi su ga gurali u prvi plan i isticali njegovu odličnu suranju s Cristianom Ronaldom u Real Madridu, no izgleda da od nove suradnje između njih dvojice, barem u Unitedu, neće biti ništa.

Zidane, koji je bez kluba još od kada je ljetos napustio Real Madrid, je već odbio nekoliko ponuda i čeka da ga pozovu na mjesto izbornika francuske nogometne reprezentacije. To bi se moglo dogoditi za godinu dana kada bi Didier Deschamps trebao napustiti mjesto izbornika nakon SP-a u Kataru.

Ipak, u Manchesteru se ne predaju tako lako pa su svejedno htjeli probati sa Zidaneom kojem su navodno ponudili i ugovor u kojem su ugradili klauzulu koja mu jamči da može otići ako dobije priliku postati francuskim izbornikom. Iako zvuči kao ponuda iz snova, Zidane ih je glatko odbio.

Za odbijenicu je naveo dva razloga. Prvo, ne govori engleski jezik dovoljno dobro da bi se upuštao u posao u Engleskoj, a drugo, njegova supruga nikako ne želi živjeti u Manchesteru. Ta dva problema Englezi ipak neće moći premostiti.

Linker
04. svibanj 2024 12:41