Mateo Kovačić
 ADRIAN DENNIS Afp
BRILJANTNI MATEO

VIDEO Kovačić u životnoj formi: Pogledajte fantastičan asist Lukakuu, a onda je i zabio nakon 278 dana!

Treći put u karijeri Kovačić je na istoj utakmici upisao pogodak i asistenciju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2021. 20:26

Nevjerojatnu partiju odigrao je ove subote na Stamford Bridgeu hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. U susretu 4. kola Premier lige njegov Chelsea do vodstva od 2:0 protiv Aston Ville došao je upravo zbog njega. Odnosno, na njegovim leđima...

Za dionike prvog mjesta na ljestvici engleskog prvenstva prvi pogodak zabio je Romelu Lukaku. Ali, gola najskupljeg ovoljetnog pojačanja Plavih ne bi bilo da Belgijcu fenomenalnu asistenciju nije poslao Vatreni. Kovačić je povukao akciju u 15. minuti još duboko u svojoj polovici, lopta je gotovo teledirigirano našla Lukakua koji je posprema u mrežu za 1:0.

Kovačićevu asistenciju protiv Aston Ville pogledajte OVDJE.

No, to nije sve. Chelsea je svoje vodstvo udvostručio u 49. minuti. Kovačić je strijelac, a snašao se nakon velike pogreške engleskog reprezentativca Mingsa koji je vraćao loptu golmanu Jedu Steeru. Ta je lopta bila preslaba, pa ju je Kovačić presreo i bez većih problema zabio za 2:0.

image
Mateo Kovačić protiv Aston Ville
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Bio je ovo tek drugi pogodak Matea Kovačića u Premier ligi, a treći otkako je u Chelseaju. Zabio je Evertonu, 7. prosinca prošle godine, a od tada nije zabijao. Treći puta u životu na jednoj je utakmici i zabio i asistirao... Ovo mu je bio i prvi gol kojeg je postigao kao igrač Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Chelsea je u nadoknadi zabio još jednom, na asistenciju Azpilicuete još jednom se u strijelce upisao Lukaku za konačnih 3:0. Kovačić je odigrao cijelu utakmicu.

Kovačićev pogodak Aston Villi pogledajte OVDJE.

Linker
08. svibanj 2024 14:10