Slavlje igrača

 ADRIAN DENNIS Afp
NIŠTA OD KIKSA

Video: Norveški ‘stroj‘ se ponovno ukazao! Haaland duboko u sudačkoj nadoknadi spasio Man. City i Guardiolu

Norveški stroj za golove bio je precizan s bijele točke i došao do svog 18 prvenstvenog pogotka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 05. studeni 2022. 18:10

U subotnjim susretima 15. kola engleske Premier lige najuzbuljivije bilo je u Manchesteru na Etihadu gdje je momčad Pepa Guardiole u posljednjim minutama došla do 2:1 pobjede protiv Fulhama pogotkom Erlinga Haalanda iz kaznenog udarca.Gosti su došli bez svojeg najboljeg strijelca ove sezone, srpskog napadača Aleksandra Mitrovića koji je zbog ozlijede, prenose tamošnji mediji, pod upitnikom za Mundijal. S druge strane, junak dvoboja, Haaland utakmicu je započeo na klupi, ali je španjolski strateg na klupi Manchester Cityja posegnuo za svojim najjačim oružjem u 64. minuti kad je Norvežanina uveo umjesto Juliana Alvareza.

>>> GOLOVE CITYJA POGLEDAJTE OVDJE

Mladi 22-godišnji Argentinac postigao je prvi pogodak na današnjoj utakmici u 16. minuti, ali je deset minuta kasnije Cancelo nepromišljeno napravio prekršaj u vlastitom šesnaestercu, a Andreas Pereira bio je precizan s bijele točke za 1:1. Norveški stroj za golove brzo se aktivirao i već u 74. minuti zatresao je mrežu na centaršut De Bruyjnea, ali nakon intervencije VAR-a njegov pogodak je poništen zbog zaleđa. U 95. minuti Nijemac Bernd Leno imao je loptu na ruci, ali je udaraca Cityjeva napadača bio presnažan te je Haalandu donio 18. prvenstveni pogodak ove sezone.

>>> GOLOVE LEEDSA POGLEDAJTE OVDJE

A jednako tako napetoj utakmici svjedočili su gledatelji u Leedsu gdje je Bournemouth do 60. minute vodio 3:1 protiv kluba iz istoimenog grada, prije nego li su domaćini u samo osam minuta poravnali rezultat, a u 84. minuti potpuno preokrenuli susret i na kraju slavili 4:3. Pogodak odluke postigao je nizozemski napadač Crysencio Summerville koji je u prošlome kolu zabio i protiv Liverpoola na Anfieldu.

image

Haaland pogodak

ADRIAN DENNIS Afp

Nakon senzacionalne pobjede u prošlom kolu (4:1) protiv Chelsea na domaćem terenu, Brighton je nešto teže došao do pobjede (3:2) u gostima kod Wolvesa koji su od 45. minute imali igrača manje nakon što je nekadašnji igrač Barcelone Nelson Semedo zaradio crveni karton. Vukovi su do ovog susreta bili izjednačeni na začelju s Nottingham Forrestom koji je u ovom kolu remizirao na domaćem terenu protiv Brentforda (2:2).

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City je kao gost na Goodison Parku svladao Everton sa 2-0 (1-0).

Goste je u prednost doveo spektakučarnim golom u završnici prvog poluvremena Tielemans (45), da bi pobjedu potvrdio Barnes (86) na dodavanje Maddisona.

Linker
26. travanj 2024 16:27