THOMAS COEX Afp
NOVI SMJER

Ancelotti priprema veliku promjenu u Realu: Mbappé nije donio što je trebao, tko će biti žrtva?

Talijanski trener je formaciju s četiri vezna igrača isprobavao već protiv Stuttgarta
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2024. 09:58

Standardi madridskog Reala su visoki pa nije čudno što se oko Santiago Bernabeua propituje ulazak u sezonu iako je momčad Carla Ancelottija na drugom mjestu tablice La Lige, a u Ligu prvaka je ušla slavljem protiv Stuttgarta. Međutim, igra nije na zadovoljavajućoj razini te se očekuju neke promjene.

Dolazak Kyliana Mbappéa izgledao je kao šlag na tortu sjajne Realove momčadi, ali Francuz do sada ipak nije opravdao očekivanja. Mbappé ne igra loše, ali nije ni donio novu prevagu, a činjenica da Real ima dosta ofenzivaca navela je Ancelottija na ideju o promjeni sustava.

Već protiv Stuttgarta Talijan je od prve minute na travnjak poslao momčad u formaciji 4-4-2. Rodrygo je zauzeo mjesto na desnoj strani terena, Jude Bellingham na lijevoj dok su u vrhu napada bili Mbappé i Vinicius Jr.

Real je protiv njemačke momčadi postigao tri gola i stvorio jako puno prigoda što je rezultiralo s čak 19 udaraca prema golu. To je, piše Marca, osokolilo Ancelottija da i ubuduće igra s ovim sustavom. Tu bi ‘žrtva‘ bio Bellingham koji bi morao odraditi više defenzivnih zadataka nego do sada, ali on je do sada u karijeri pokazao da mu to nije strano. Hoće li i ubuduće on i Rodrygo biti u veznom redu ili će Brazilac možda ispasti iz udarnog sastava, ostaje tek za vidjeti...

Linker
20. rujan 2024 10:54