PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
TALIJAN O EL CLASICU

Ancelotti uoči sudara s Barcelonom: ‘Prošli put nešto sam izmišljao s Modrićem, neću ponoviti tu pogrešku‘

Prije najvećeg derbija svijeta Ancelottija se uvelike ispitivalo o prošlosezonskom 4:0 porazu
Piše: JL.Objavljeno: 15. listopad 2022. 15:41

Piše: Marko Crnjak

Carlo Ancelotti održao je press-konferenciju za medije uoči najvažnije utakmice sezone. U goste na Santiago Bernabeu dolazi Barcelona, jedina momčad iznad Real Madrida na ljestvici španjolske Primere. No, zaraćene strane El Clasica dijele broj bodova (22), a Katalonce na mjesto lidera postavlja bolja-gol razlika. Najveći derbi svijeta u nedjelju znači direktnu borbu za poziciju.

"Za utakmicu smo se pripremali kao i za svaku drugu, ali znamo kakvu važnost donosi El Clasico za sve navijače. Morate razmišljati o emocijama, pritisku i živcima. Moji igrači jako dobro poznaju ovog protivnika - počeo je Ancelotti s najavom, dok su ga novinari već u prvim minutama presice natjerali na neugodan pogled u blisku prošlost, kada je prošle sezone Barca slavila 4:0 na istom mjestu gdje ih očekuje novi dvoboj.

"Mislim da prošlogodišnji rezultat nimalo ne utječe na ovu utakmicu, ipak je ovo nova godina", kratko i jasno poručio je da se ne boji reprize.

image

Carlo Ancelotti na press-konferenciji uoči El Clasica

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Upravo u toj utakmici Talijan je ostao meta teških kritika. Nikome nije bilo jasno zašto je Luku Modrića postavio visoko prema naprijed. Naš kapetan praktički je imao ulogu lažne devetke i solidno se snalazio, ali sredina terena pretrpjela je previše gubitaka.

"Istina, prošle godine pokušavao sam nešto izmišljati i zato sam pretrpio veliki gubitak. Pouka? U nogometu se nema što izmišljati, moramo se sjetiti da je izumljen prije mnogo godina. Želim prakticirati više stilova igre i postići to da igračima odgovara svaki od njih. Barcelona uvijek koristi isti pristup koji mi se sviđa i poštujem ga, ali mislim da to nije najbolji način jer se igrači brzo mijenjaju", dao je i sažetu analizu vodećih ekipa.

Karim Benzema ostao je zasebna tema konferencije. U Madridu brine njegov blijed učinak u sezoni, potaknut ozljedom koja ga je mjesec dana (listopad) odvojila s terena. Od oporavka je odigrao tri utakmice i ostao bez ikakvog golgeterskog učinka. Devetka Katalonaca, odnosno Robert Lewandowski, u ovom trenutku izgleda mnogo sjajnije.

"Mislim da je odradio jako dobar tjedan na treninzima i izgleda sve bolje, uvjeren sam da ćemo tek sutra vidjeti pravog Benzemu", optimističan je Ancelotti.

El Clasico na rasporedu je u nedjelju od 16.30 sati.

Linker
08. svibanj 2024 04:39