Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
NASTAVAK DRAME

Nakon optužbi o silovanju javila se Mbappéova odvjetnica: ‘Zaprepaštena sam ovim ludilom, jedno je sigurno‘

Kaže da možda uopće nije ni podignuta optužnica protiv Francuza
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 08:17

Kylian Mbappé "ostao je zapanjen" vidjevši da se njegovo ime povezuje s istragom o silovanju u Švedskoj, kaže njegov odvjetnički team za BBC, te dodaje da se Francuz ne treba brinuti.

Švedske vlasti potvrdile su da viši tužitelji istražuju izvješće o sumnji na silovanje u Stockholmu, ali nisu imenovali nikoga u vezi sa slučajem. Međutim, švedski mediji izvještavaju da je upravo Mbappé povezan s optužbama koje uključuju incident u centru glavnog grada.

Još ranije na sve je reagirao igrač Reala napisavši na društvenim mrežama da se radi o "lažnim vijestima". Švedski mediji pisali su da je Francuz prošlog tjedna dva dana boravio u Stockholmu te u četvrtak navečer posjetio restoran i noćni klub. Snimljen je na ulicama u društvu troje ljudi. Prema izvješću, navodno silovanje dogodilo se 10. listopada hotelu, a policija je već istražila hotelsku sobu te uzela odjeću i još neke stvari u svrhu istrage.

image

Kylian Mbappe

JAVIER SORIANO Afp

Švedsko tužiteljstvo priopćilo je BBC-u da "u ovom trenutku ne može pružiti više informacija", a ni odvjetnica navodne žrtve Petra Eklund zbog zakonskih ograničenja nije htjela komentirati slučaj. No, odvjetnica francuskog nogometaša Marie-Alix Canu-Bernard pojavila se u glavnoj večernjoj informativnoj emisiji kanal TF1 i kazala da ne zna ništa o pritužbi. Kaže, možda čak nije ni podnesena protiv samog Mbappéa te je "zaprepaštena medijskim ludilom".

- Mbappé nikada nije sam, ne može se ni naći u poziciji koja bi mu omogućila da preuzme takav rizik. To u potpunosti isključuje bilo kakvu mogućnost prijekornih postupaka s Mbappéove strane, u to sam apsolutno sigurna - poručila je odvjetnica.

Treba istaknuti i da spomenuta izvješća govore o "osnovanoj tužbi za silovanje", što se prema švedskom zakonu smatra nižom razinom sumnje.

Linker
17. listopad 2024 11:38