REUTERS
SVIJET SE OPET ZAUSTAVIO

'NE MOGU BITI OZLIJEĐEN, NE MOGU BITI...' DRAMATIČNE SCENE NA TRAVNJAKU ZAVRŠILE ZABRINJAVAJUĆIM PRIOPĆENJEM Barcelona otkrila što se dogodilo Messiju

ARGENTINAC U NEVOLJAMA Barcelonina zvijezda ima velikih problema, na utakmici protiv Villarreala ponovno se ozlijedio tek što se bio vratio u akciju
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 26. rujan 2019. 13:24

Kratko je trajalo veselje navijača Barcelone. Lionel Messi izdržao je samo 45 minuta na travnjaku protiv Villarreala u šestom prvenstvenom kolu. Argentinski napadač osjetio je bolove u unutarnjem dijelu lijevog bedra tijekom prvog poluvremena, pa se nakon odmora nije vratio na teren. Tijekom srijede su ga pregledali liječnici, pa bi uskoro trebala biti objavljena dijagnoza. Zasad se ne čini da je riječ o težoj ozljedi, no Barcelona ne želi riskirati sa svojim kapetanom i najboljim strijelcem, pa je gotovo sigurno da neće nastupiti u subotu protiv Getafea u predgrađu Madrida.

- Kada se Messiju nešto dogodi, svijet se zaustavlja. No, čini se da mu nije ništa osim smetnji u aduktoru, pa smo ga zamijenili iz predstrožnosti - rekao je trener Ernesto Valverde odmah nakon utakmice u utorak.

U četvrtak je Barcelona objavila i službeno priopćenje u kojem je otkriveno što se dogodilo Messiju, ali bez prave prognoze povratka na travnjak.

"Leo Messi je u utamici s Villarrealom ozlijedio aduktor lijevog bedra. Trenutno je izvan pogona, a njegov oporavak će diktirati dostupnost treneru i povratak na teren", stoji u kratkom priopćenju katalonskog kluba.

Nije ista ozljeda

Messi je započeo u udarnoj postavi prvi put ove sezone. Tek se bio oporavio od prijašnje ozljede, pa je publika na Camp Nou sa zanimanjem došla pogledati debitantski nastup novog napadačkog trozuba Messi - Suarez - Griezmann. Prve minute bile su obećavajuće, jer je Griezmann odmah na početku zatresao mrežu glavom nakon kornera kojeg je izveo Messi. No, u 30. minuti je 32-godišnji kapetan počeo osjećati bolove, međutim, ne na istom mjestu zbog kojega je propustio otvaranje sezone. Liječnici su ga pregledali uz aut liniju, pa je nastavio do kraja poluvremena. U drugom dijelu je umjesto njega ušao Ousmane Dembele, koji se oporavio od ozljede. Barcelona je pobijedila sa 2:1, no nije bila uvjerljiva.

Televizijska kamera zabilježila je trenutak kada je Messi sjedeći na travnjaku i držeći se rukom za lijevo bedro razgovarao s klupskim fizioterapeutom Jordijem Mesallesom.

- Ne mogu biti ozlijeđen, ne mogu biti ozlijeđen - govorio je Messi strahujući od nove ozljede. Zatim se približio liječnik Xavi Yangus, te ga upitao treba li tražiti zamjenu. Messi je potvrdno odgovorio: - Daj, daj.

REUTERS/Albert Gea
REUTERS

Messi, koji je u ponedjeljak proglašen najboljim nogometašem svijeta u organizaciji FIFA-e, proživljava najgori početak sezone u svojoj karijeri. Zbog ozljeda je bio na raspolaganju samo 9 dana, odnosno 42 dana je bio ozlijeđen, čime je propustio završni dio priprema i početak natjecanja. U Dortmundu je protiv Borussije prvi put osjetio travnjak, nastupivši u posljednjih 31 minutu, a Barcelona je samo čudom sačuvala 0:0. Po 45 minuta je odigrao protiv Granade i Villarreala u susretima zbog kojih uprava i navijači ne mogu mirno spavati.

Messi je u ponedjeljak nakon primanja nagrade u Milanu rekao:

- Bio sam dva mjeseca izvan terena i to osjećam. Osjećam se umornim, teškim, nedostaje mi ritma.

Dodao je kako su ga liječnici upozorili da je zbog opasnosti od ozljede bolje ne žuriti s povratkom na teren. Ljetos je, naime, osjetio bolove u desnoj nozi zbog koje je propustio pripreme u SAD-u, gdje je Barcelona odigrala dvije pripremne utakmice s Napolijem. Propustio je gostovanje kod Athletica u 1. kolu, a kada se činilo da će u drugom istrčati protiv Betisa, to nije učinio. Ozljeda se pogoršala, što je odgodilo povratak.

Nikad tako

Messi nikada nije imao toliko problema na otvaranju sezone. Imao je doduše težih trenutaka, ali ne na samom startu natjecanja. Tako je u sezoni 2006/2007. slomio prst lijeve noge zbog čega ga nije bilo na travnjaku 87 dana. U sezoni 2005/2006. izostao je 70 dana zbog ozljede desne noge. Od 2013. do 2016. u dva navrata je izostao na duže vrijeme, jednom 51 dan, a drugi put 56 dana.

Messi ove sezone

3 utakmice

120 minuta

1 asistencija

4 utakmice propustio

1 starter

Linker
18. svibanj 2024 20:08