MIGUEL RIOPA/AFP
Nisu si mogli priuštiti

Procurio potpuni debakl Barcelone posljednjeg dana prijelaznog roka. A za zvijezdu je spuštena cijena...

Novi Barcelonin trener Ronald Koeman nije uspio dobiti željena pojačanja na zatvaranju roka
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2020. 14:08

Dan nakon zatvaranja prijelaznog roka u Ligama petice u javnost je procurio 'debakl' Barcelone posljednjeg dana.

Naime, Katalonci su u planu imali dovođenje dva pojačanja, ali na kraju se nije materijalizirao dolazak nijednog.

Memphis Depay bio je velika želja Ronald Koemana, nizozemski mediji tvrde da je Lyon čak spustio cijenu na 25 milijuna eura (20 plus 5 milijuna bonusa), ali do posla nije došlo. 'Krivac' za to je Ousmane Dembele kojeg je Barcelona željela prodati Manchester Unitedu. Međutim, Dembele je na kraju odbio odlazak na Old Trafford i Barcelona si Depaya nije mogla priuštiti uslijed korona-krize (Depayeva vrijednost prema Transfermarktu je 44 milijuna eura, op.a.).

image
PHILIPPE DESMAZES/AFP

Druga Koemanova želja bio je Eric Garcia, obrambeni igrač Manchester Cityja. Navodno je Barcelona nudila 17 milijuna eura, dok 'Građani' nisu željeli ni čuti za ponudu manju od 20 milijuna eura.

Dobra vijest za Barcelonu u cijeloj priči je što su obojica spomenutih igrača u posljednjim godinama svojih ugovora, te će ih sljedećeg ljeta moći dovesti bez odštete.

Kada se sve zbroji Barcelona je ovog ljeta dovela petoricu igrača, od kojih je najskuplji bio Miralem Pjanić iz Juventusa za 60 milijuna eura. Iza njega slijede Trincao (31 milijun eura), Sergino Dest (21), Matheus Fernandes (7) i Pedri (5).

Istovremeno, klub je prodao Arthura (72 milijuna eura), Nelsona Semeda (30), Carlesa Pereza (11), Marca Cucurellu (10), Rafinhu Aalcantaru (3), Jeana-Clairea Todiba (2) i našeg Ivana Rakitića (1.5 milijuna eura).

Linker
02. svibanj 2024 10:27