PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
PORUKU POSLAO I PIQUE

Realov kapetan: ‘Da nije bilo Modrića, bilo bi i gore...‘ Xavi: ‘A svi su ih smatrali favoritima‘

Nacho je nahvalio hrvatskog maestra, a zatim mu je, pri izlasku iz igre, predao kapetansku vrpcu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2022. 23:51

Debakl Real Madrida u 249. El Clasicu, odzvanja sa svih španjolskih portala. Vodeću momčad La Lige deklasirala je Xavijeva preporođena Barcelona s visokih 4:0.

Bivši igrač Blaugrane održao je pravu nogometnu lekciju daleko iskusnijem Carlu Ancelottiju, kojega su za vrijeme i nakon najvećega španjolskog derbija kritizirali svi, od navijača do struke.

Svoje dojmove podijelio je Nacho Fernandez, koji je u odsustvu Karima Benzeme nosio kapetansku vrpcu:

"Vrlo loše naše izdanje večeras. S druge strane, moram pohvaliti Barcelonu koja je odirala vrhunski. Rezultat govori sve. Ovo je bilo jedno od najgorih naših ovosezonskih izdanja. Možda smo bili preopušteni s obzirom na stanje na tablici. Tužni smo jer uvijek je teško kada se izgubi u El Clasicu. Imali smo sjajnu sezonu dosad i još smo uvijek na vrhu. Sve je zapravo išlo nizbrdo, od samoga starta. Vratili smo se s poluvremena i odmah primili dva nova gola. Da nije bilo Modrića, bilo bi i gore, on nam je donio malo više posjeda lopte u odnosu na Barcelonin vezni red. Oni su nas neutralizirali u svim linijama. Čestitam im. Emocionalno je veoma teško podnijeti ovakav poraz, no imamo veliku prednost i moramo je održati. Čeka nas zahtjevan period, ali to je Real Madrid", poručio je Nacho.

Inače, nakon Nachova izlaska iz igre u 63. minuti (zamijenio ga je Lucas Vazquez), kapetansku je vrpcu preuzeo baš Luka Modrić.

image
JAVIER SORIANO Afp

Mnogo kraću, ali znakovitu rečenicu objavio je Gerard Pique na svome Twitter profilu:

'We are back' (Vratili smo se.) - lakonski je poručio.

Barcelonin kapetan Sergio Busquets smirivao je euforiju:

"Bio je to naš cilj. Nismo mnogo razmišljali o konačnom rezultatu, samo smo htjeli dominirati. Činimo to u gotovo svim dosadašnjim utakmicama. Znali smo da možemo pobijediti. Moglo je biti i više pogodaka, no sretni smo svejedno. Budemo li imali i najmanje šanse za osvajanje titule, mi ćemo to ostvariti. Real ima ogromnu prednost do kraja, međutim u nogometu je sve moguće. Daju li nam priliku, borit ćemo se. Polako, idemo korak po korak. U ovome trenutku, na drugome je mjestu Sevilla i sada smo usmjereni na njih", oprezan je iskusni Busquets.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Protagonist ove čudesne pobjede bio je Xavi Hernandez:

"Veoma smo sretni. Bili smo mnogo bolji. Svi su Real smatrali favoritima, a mi smo ih uspjeli nadigrati. Odigrali smo spektakularnu utakmicu. Bilo je to nevjerojatno iskustvo!"

Njegov kolega na suprotnoj strani, prekaljeni talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, preuzeo je odgovornost na sebe:

"Kada je Barcelona povela, mi smo u potpunosti izgubili kontrolu nad utakmicom. Nije to bila naša večer. Najviše mi je žao navijača. Moramo odmoriti i nastaviti za dva tjedna. To je prije svega moja greška. Teško je jer je to El Clasico. Izgubili smo ovu bitku. No, ne trebamo raditi dramu oko toga. Jednostavno smo bili neprepoznatljivi, sve je otišlo u krivome smjeru."

Real Madrid i dalje vodi sa 66 bodova, devet više od drugoplasirane Seville koja je u nedjelju pred svojim navijačima samo remizirala s Real Sociedadom (0-0). Barcelona se pobjedom u El Clasicu, svojom petom prvenstvenom u nizu, probila na treće mjesto sa 54 boda uz utakmicu manje od vodećeg dvojca.

Nakon reprezentativne stanke Barcelona će 4. travnja na svom Camp Nou ugostiti Sevillu, a pobjedom u tom dvoboju Katalonci bi se probili na drugo mjesto.

Linker
04. svibanj 2024 07:38