Mouctar Diakhaby (Valencia)
 JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KAOS U ŠPANJOLSKOJ

Video: Novi skandal i prekid zbog rasističkog vrjeđanja! Cijela Valencija se povukla s terena zbog uvrede

Nakon 36. minute utakmice Cadiza i Valencije neke će se stvari u nogometu morati promijeniti.
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 04. travanj 2021. 20:16

Igrala se 36. minuta utakmice španjolske La Lige između Cadiza i Valencije na stadionu Ramon de Carranza u gradu-domaćinu, kad je nogomet opet stao na trenutak. Rasizam, ta tako ružna ljudska navika isplivala je na površinu... Naime, nakon jednog duela između domaćeg igrača Cale i gostujućeg Diakhabyja, ovaj prvi je rekao nešto što nije trebalo...

Kako piše Marca, Cala je Diakhabyja nazvao "crnim govnom". Potonji je krenuo na njega, umiješao se ubrzo i sudac utakmice, a Valencia se nakon tog događaja kolektivno odlučila napustiti teren i povući u svlačionicu.

Prekid je trajao nekoliko minuta, a iz svlačionice se izašlo samo zbog želje Valencije da se klub stavi ispred rasizma te da se igrom pošalje poruka protiv tog čina.

Što se umiješanih tiče, Diakhaby iz Valencije nije htio s momčadi na teren pa ga je trener Javi Gracia zamijenio odmah po povratku u akciju. dok je Cala izašao na poluvremenu. Cala je inače i zabio prvi pogodak na utakmici, bilo je to još u 14. minuti, a Gameiro je postavio na 1:1 pet minuta kasnije. Konačni rezultat, pobjedu Cadiza od 2:1 postavio je Marcos Mauro dvije minute prije kraja.

Čim se dogodio rasistički ispad, igrači su morali rastavljati Diakhabyja od Cale, jer da nisu, došlo bi i do fizičkog obračuna.

Incident na utakmici Cadiza i Valencije pogledajte OVDJE

Skandal i u Tottenhamu

Branič engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama Kolumbijac Davinson Sanchez našao se na meti rasista nakon utakmice protiv Newcastle Uniteda koja je završila 2-2.

Sanchez je nakon utakmice na društvenim mrežama dobio niz emojija majmuna.

Iz kluba su poručili kako su ogorčeni pozvavši društvene mreže da poduzmu akciju u borbi protiv rasizma.

"Gade nam se rasističke poruka koje je danas primio Davinson Sanchez i pozivamo platforme društvenih mreža da poduzmu akciju", rekao je londonski klub na Twitteru.

"Stojimo uz vas, @ daosanchez26 i svi oni koji i dalje trpe zlostavljanje na mreži," dodali su iz londonskog kluba.

Sanchez je posljednji s dugog popisa igrača na meti internetskog zlostavljanja, uključujući trio Manchester Uniteda Anthonyja Martiala, Axela Tuanzebea i Marcusa Rashforda, te igrača Chelsea Reecea Jamesa.

Linker
26. travanj 2024 13:48