Xavi želi Barcelonu vratiti na vrh španjolskog i europskog nogometa

 JOSEP LAGO Afp
NOVI START LEGENDI

Xavi oduševljen uoči debija na klupi Barcelone i to u derbiju: ‘On je izvrsno pojačanje, nevjerojatan je!‘

Novi trener Barcelone je najavio subotnji derbi s Espanyolom koji je na rasporedu u 21 sat
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2021. 16:41

Xavi Hernandez je preuzeo Barcelonu i uskoro će debitirati na mjestu glavnog trenera. U subotu će na svojem Camp Nou ugostiti gradskog rivala Espanyol, a novi trener je najavio tu utakmicu.

"Ne trebam se derati na igrače ili biti narednik. Rekao sam da je stvar u poštovanju reda, a ne disciplini. Imali smo odličnih par dana zajedno. Razgovarali smo s igračima i grupno i individualno. Nemamo puno vremena i nadam se da ćemo već vidjeti neke pomake u utakmici i na psihološkom planu. Ovdje smo da napravimo rezultat", rekao je Xavi pa dodao:

"Kad smo uveli reda, stvari funkcioniraju. Sve je u poštovanju pravila, stavu i odricanju. Kada pobjedite u derbiju to vam daje samopouzdanje. Smiren sam i optimističan. Sretan sam i uzbuđen što sam se vratio doma. Manje sam nervozan nego kao nogometaš. Najteže je biti uspješan na terenu. Sad mi je cilj prenijeti svoju ideju igračima."

Povratkom Xavija je došao i novi optimizam, a u klub se vratio i 38-godišnji Dani Alves.

"On je izvrsno pojačanje! Nevjerojatan je i strašno pridonosi atmosferi u ekipi. Fizički je u strašnoj formi i prava je šteta što ga zbog pravila ne možemo koristiti do siječnja", zaključio je Xavi.

Linker
04. svibanj 2024 10:48