Zlatko Dalić

 SERGEI GAPON Afp
Dražen Antolić
NOVO RJEŠENJE

Dalić će se odužiti igraču kojeg nije zvao na Euro. Zagorec iz Bedekovčine dobiva veliku šansu

Pojedini igrači koji su sad bili na popisu za Ligu nacija u studenome neće biti pozvani
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2024. 17:23

Dominik Livaković dobio je crveni karton i morat će preskočiti poneku utakmicu reprezentacije. Dvije, zato što se radi o izravnom isključenju, ili barem jednu ako UEFA-ina Disciplinska komisija dobije zaključak sudačkog tijela kako je prestrogo pocrvenio. Možda se i HNS oglasi s prigovorom UEFA-i na taj karton.

Zlatko Dalić za studeni mora ponuditi drugo rješenje na vratima, a ono se nameće samo od sebe - Dominik Kotarski. U Poljskoj ga nije bilo zbog manjih problema s leđima, zbog toga je uletio Nediljko Labrović i stao na gol nakon što je Livaković morao izaći. Za ovu akciju izbornik je pozvao Livakovića, Kotarskog i Ivušića, a Labrovića tek naknadno uključio. Kako mu je dao prednost, to govori da ovog časa Ivušića ne vidi u prvom planu, a u izostanku Livakovića red je da uskoči čovjek s pozicije broj dva, što je Kotarski.

Nakon popisa momčadi za Euro u Njemačkoj mnogi su postavili pitanje zašto nema Kotarskog, izbornik je tada kazao da će njegovo vrijeme doći. Od rujna ga zove, a bude li prema očekivanjima, studeni će biti njegova prva velika šansa. Dalić je u Ligi nacija ponudio debi Petru Sučiću i Igoru Matanoviću, danas je vrlo zadovoljan zbog toga, dao je premijernu veliku prigodu Martinu Baturini, logičan je slijed da je sada od njega dobije i Kotarski. Iako su Labrović i Ivušić golmani koji zavrjeđuju poštovanje, te bi bilo legitimno i da brani netko od njih.

image

Dominik Kotarski dočekat će svoju šansu među Vatrenima

Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia

Kotarski je 24-godišnji čuvar mreže, prvak Grčke s PAOK-om. Zagorec iz Bedekovčine, koji je od školskih dana živio u Zagrebu i trenirao u Dinamu da bi prošao školi Ajaxa, a u HNL-u se afirmirao u Gorici. Glasgow. Hampden Park. Kultni stadion i žestoki Škoti željni prve pobjede u Ligi nacija. To je scena na kojoj 15. studenoga očekujemo njegovo vatreno kršenje u službenim utakmicama. Tako bi dobio i poruku da nastavi dalje punom parom, da Hrvatska na njega računa.

Modri imaju još jednog fantastičnog igrača koji bi jako brzo mogao doći do reprezentacije, ako ga zdravlje bude poslužilo, a to je Luka Stojković

Što još novo možemo očekivati u studenome? Zlatko Dalić bi taj dan trebao imati jači igrački kadar jer od ozljeda će se oporaviti Lovro Majer i po najavama Josip Juranović, vjerojatno i Marin Pongračić. Računa svakako na Matea Kovačića, a jedino će i dalje aut biti Josip Stanišić. Ne bude li novih nevolja.

Moguće je da neće zvati nikoga novoga, iako je jasno da neka mjesta nisu do kraja popunjena i da bi još pokoji igrač u budućnosti mogao dobiti prigodu. Ako ne već u studenome, onda u 2025. godini. Po medijima se spominju razna imena, neka s više, neka s manje objektivnosti, no sigurno Dalić neće raditi nikakve prevrate i neće se tek tako ulaziti u reprezentaciju. Iako će s vremenom novih biti.

image

Hlađenje zbog crvenog kartona: Livaković čeka odluku o suspenziji

DAMIR KRAJAC Cropix

Dok novinari, stručnjaci i komentatori hvale sjajne dinamovce Petra Sučića i Martina Baturinu, treba dodati da Modri imaju još jednog fantastičnog igrača koji bi jako brzo mogao doći do reprezentacije, ako ga zdravlje bude poslužilo, a to je Luka Stojković. On nudi nešto drugačije, on je hrvatski Kevin de Bruyne, 24-karatna desetka. Od svih igrača koji nisi u reprezentaciji, najsposobniji je i najspremniji u njoj odigrati veliku rolu jednom kad dođe vrijeme za njega. To ovisi samo o zdravlju, nakon teške ozljede i kasnijih problema, i povjerenju koje će dobiti od Nenada Bjelice u klubu. A da ima još niz velikih talenata koji vidimo kroz godine među Vatrenima, to je sigurno.

Na ovom okupljanju bila su 24 igrača, budući da Kovačić nije stigao, a Pongračić je otpao zbog ozljede. Pojedini od njih u studenome vjerojatno neće biti pozvani, možda se nađu na pretpozivu. I to je dio procesa. Svatko se mora dokazivati da bi opstao u elitnom krugu. U dvije utakmice niti minutu nisu dobili Ivanušec, Moro, Pjaca, Marco Pašalić, Oršić i Ivušić.

Linker
17. listopad 2024 19:44