LAURENCE GRIFFITHS Afp
PORAZ NA OTVARANJU

Engleska srušila Hrvatsku fantastičnom akcijom, Rebić promašio najbolju šansu!

Vatreni su minimalnim porazom ostali bez bodova u uvodnom nastupu na Euru.
Piše: Dražen Krušelj/Patrik Mršnik/SNObjavljeno: 13. lipanj 2021. 15:48

ENGLESKA - HRVATSKA 1:0 (Sterling 57')

London – Wembley stadion. Gledatelja 22500

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

ENGLESKA: Pickford, Walker, Stones, Mings, Trippier, Philips, Rice, Foden (od 70' Rashford), Mount, Sterling (od 90' Calvert-Levin), Kane (od 82' Bellingham). Izbornik Gareth Southgate.

HRVATSKA: Livaković, Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Brozović (od 70' Vlašić), Modrić, Kovačić (od 85' Pašalić), Kramarić (od 70' Brekalo), Rebić (od 78' Petković), Perišić. Izbornik Zlatko Dalić.

Žuti kartoni: Ćaleta-Car (42' igranje rukom), Kovačić (48' preoštra igra), Foden (64' p.i.), Brozović (66. p.i.)

Možda nikada neće “vratiti nogomet kući”, jer na startu Eura 2020 zapravo ne djeluje šampionski, ali engleska reprezentacija sada već s kamatama vraća Hrvatskoj za poraz u polufinalu SP-a 2018. Svojom prvom pobjedom na otvaranju otkako postoji Europsko prvenstvo “tri lava” su zauzela prvi red favorita za prolazak skupine, a Hrvatskoj ostaje da protiv Čeha i Škota u Glasgowu korigira pogreške.

Premda dojam uopće nije bio tragičan, Hrvatska tih problema očito ima na izvoz jer protiv rivala teške kategorije posljednje tri godine uglavnom gubi. Da priča postane alarmantna, tu je i podatak da “vatreni” strijelci vode zaista asketski, redovnički uzoran život u suparničkom kaznenom prostoru gdje se bez problema odriču golgeterskih užitaka. Učinak u posljednje tri utakmice otkako je započela akcija Euro 2020 – jedan gol Armencima. Neki su krediti potrošeni, ali pitanje je ima li Dalić hrabrosti uzeti skalpel u ruke i učiniti neke dublje rezove.

Meč je započeo domaćinovom ofenzivom. Fodenova lopta zakucana u vratnicu, Sterlingov dar-mar u kaznenom prostoru, Phillipsov projektil s ruba šesnaesterca kojim je na muke stavio Livakovića. Sadržaj cijelog jednog poluvremena isporučili su engleski reprezentativci u zip-formatu, za samo devet uvodnih minuta utakmice s Hrvatskom. S najniže etaže Wembleya mogli ste čuti vodu kako prodire pod palubu obrane “vatrenih”, mirisalo je na havariju i brodolom…

image
Statistika utakmice Engleska - Hrvatska
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

U 15. minuti Dalić se povukao iz obilježenog prostora prema klupi, na konzultacije sa članovima stožera. U 21. minuti Vedran Ćorluka je ustao s klupe i došao do aut-crte nešto važno šapnuti izborniku. Nevera se počela lagano gasiti. Dvoboj muškaraca protiv dječaka iz uvoda utakmice do sredine poluvremena prerastao je u ravnopravan meč.

Zašto je Hrvatska na startu izgledala letargično, ako je Dalić detektirao otkud stižu prijetnje? Nema logičnijeg objašnjenja od onog da su “tri lava” pri strašnom apetitu, nikad motiviraniji nakon što im se ukazala prilika da kao domaćini nadograde rezultat iz Rusije. Nema tog patentnog zatvarača kojim bi Dalić zatvorio “ispražnjene džepove prostora” na koje je upozoravao u pripremi protiv tako prodornih i nasrtljivih Engleza, ali jednom kada je neokrznut preživio njihovu najezdu mogao je staviti utakmicu pod kontrolu.

Zavladala je Hrvatska terenom zahvaljujući Mateu Kovačiću, koji je odigrao maestralnih 20-ak minuta, vrtio loptu, mijenjao strane, razigravao suigrače i podizao im samopouzdanje. Na početku stisnut i impresioniran, Gvardiol je ubrzo uhvatio korak s ostalima i rasteretio Perišića teške obrambene šljake. Uključio se Kramarić, profunkcionirao Vrsaljko koji je isporučio dva centaršuta s boka u kazneni prostor. Jednim je u raskoraku zatekao domaće stopere nakon čega je lopta sletjela u krilo Perišiću, koji ju je sa 16 metara nekontrolirano poslao loptu na tribinu.

Ako je stavila utakmicu pod kontrolu, Hrvatska ipak niti jednom nije suparnika gurnula u škripac, tako da izgubi tlo pod nogama i zavuče se u krilo Pickfordu. U prijevodu, kao niti u Bruxellesu prije tjedan dana, “vatreni” još jednom nisu imali izbrušenu oštricu. Naši su “arhitekti” već po navici raspoloženiji za horizontalnu nego za vertikalnu gradnju.

I s takvim opreznim pristupom ostat će dojam da je Hrvatska trebala i mogla u boljem raspoloženju napustiti Wembley. Momčad je, naime, drugo poluvrijeme otvorila držeći čvrsto uzde utakmice. Činilo se da Engleska ostaje bez goriva, da njezini napadači gotovo ravnodušno gledaju utakmicu koja promiče pored njih, a onda je odjednom sjevnula munja iz vedra neba.

Kalvin Phillips, igrač utakmice koji je dotad pametno “štrikao” po terenu i odnosio duele čvrstim startovima, pokazao je da raspolaže širokim repertoarom poteza. “Zacvikao” je iznenada s desne strane prema sredini, povukao loptu i dodavanjem kroz sredinu hrvatske obrane u šansu lansirao Sterlinga. “Libling” izbornika Southgatea izgledao je kao prvi kandidat za izmjenu, ispuhan i bez utjecaja na terenu, ali njegov golgeterski instinkt nikada ne treba podcijeniti. Utrčao je ispred Livakovića i nekako mu provukao loptu u mrežu za gol vrijedan tri boda.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je, Hrvatska je porazom otvorila nastup na Euru! Šteta, Sterlingov pogodak prelomio je i odlučio pobjednika u Londonu...

90+5' Pašalić je imao posljednju priliku, nije pogodio. Imali smo ubacivanje rukom, lopta se odbila na šut Pašaliću, otišlo je preko gola.

90+2' Umjesto strijelca Sterlinga sada ulazi Dominic Calvert-Lewin.

90' Na Wembleyju će se igrati još četiri minute sudačke nadoknade.

88' Sudarili su se sada glavama Vida i Bellingham. Naš je stoper u redu, liječnici su u terenu bili kratko, sada je i mladić iz redova Engleske spreman za nastavak.

85' U zadnjih par minuta bilježimo samo izmjene. Ulazi Pašalić umjesto Kovačića.

82' Mijenja i Southgate sada. Bellingham ulazi umjesto Kanea.

80' Ostalo je 10 minuta na Wembleyju do samog kraja. Ima li nade? Možemo li do boda?

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

78' Rice čisti ispred Perišića jedan ubačaj. Ulazi Petković umjesto Rebića! Idemo probati...

76' Na terenu se pruža pomoć Johnu Stonesu. Teren je u suncu, nije baš niti najugodnije za igru, a sa Stonesom će biti sve u redu... Očito su bili grčevi u pitanju.

73' Novi dobar ubačaj Vrsaljka, nije uspio Perišić doći ispred Walkera koji ga je dobro zagradio... Sudjelovao je tu i Vlašić, a Hrvatska je opet opasna po gol suparnika.

71' Mijenjaju i Englezi. Umjesto Fodena u igri je Marcus Rashford.

70' Modrićev korner ide na Brozovićev udarac s ruba kaznenog prostora. Ide to daleko od gola... Prve promjene. Van ide upravo Brozović, umjesto njega u igru ulazi Vlašić. U igru će i Brekalo umjesto Kramarića.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

67' Mount! Preko Livakovićeva gola, ali u kut je išlo... Bio je naš vratar na lopti, da je trebalo i izvadio bi je iz rašlji, ali opet, valja zapisati ovu opasnost.

66' Greška u dodavanju Kovačića za Brozovića, dugo je potonji nastojao izbjeći rušenje Mounta, ali ono se na kraju ipak dogodilo u blizini kaznenog prostora. Opet će biti opasnost za Vatrene iz prekida.

64' Rebić! Šteta... Iz srca engleskog kaznenog prostora nije zabio, ostao je nečuvan, dobro je stigla lopta, ali ju je promašio nakon odbijanca iza jednog Kovačićevog udarca.

61' Kakav promašaj Kanea nakon sjajnog Mountovog ubačaja. Bio je prvi na lopti pored Gvardiola, ali nije pogodio. A onda je pretrpio udarac, zabivši se u vratnicu. Srećom, nije glavom, ali ulaze liječnici na teren.

60' Ispali smo, pukla je obrana... Svi su pomalo zakasnili, a sada se treba vratiti. Ima vremena, pola sata je do kraja na Wembleyju.

57' GOOOOOL! Vodi Engleska 1:0. Zabio je Sterling. Ispali smo u obrani, Gvardiol je krivo procijenio jednu loptu, a onda je lopta od strane Phillipsa stigla do Sterlinga koji zabija... Ispao je pritom i Ćaleta-Car, a Vrsaljko nije stigao loptu.

image
CATHERINE IVILL Afp

55' Modrić! Evo nam prvog udarca u okvir u drugom poluvremenu. Bilo je to iz daljine, nisko, ali i opasno za Pickforda.

53' Počinje, tako se čini, razdoblje engleske dominacije. Opet smo na našoj polovici, ali ne branimo se grčevito. Kane je sada htio uposliti Sterlinga, poslati mu jedan lažnjak kroz našu obranu na lijevu stranu, nije u tome uspio.

50' Vrsaljkov centaršut nije pogodio Rebića, uspjeli smo se na vrijeme i vratiti iskontrolirati loptu. Kasnije u akciji Rebić je malo prepao Pickforda ostajanjem duboko, nije bilo zaleđa, ali vratar Engleske se snašao.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

48' Drugo poluvrijeme nije krenulo jednako brzo i efektno kao i prvo... Orsato, talijanski arbitar još je jednom zasmetao hrvatskoj akciji, a Kovačić je zbog starta nad Mountom dobio žuti karton.

46' Krećemo u nastavak utakmice.

Barišić izvan zapisnika zbog ozljede

Zlatko Dalić morao je tri igrača ostaviti izvan zapisnika i to su bili Borna Barišić, Dejan Lovren i Mislav Oršić. Dok je Dejan Lovren ozlijeđen pa je i logično da nije konkurirao za nastup, iako je s ekipom u Londonu, bilo je pitanje koju će mu dvojicu priključiti. Odlućio se za Mislava Oršića, budući da ima dosta krilnih igrača, ali i Bornu Barišića za kojeg u stožeru Vatrenih kažu da ima problema s ozljedom. Lijevi bek Rangersa starto je u prvih 11 s Belgijom, a bio je i kandidat za nastup na Wembleyju. Na toj poziciji startao je Gvardiol, a kao pričuva bio je Bradarić.

Uloga Marcela Brozovića, jedna od mnogih, naravno...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

POLUVRIJEME: Nema golova na Wembleyju, rezultat je 0:0.

43' Živi zid! Nije se ponovila Moskva, Trippier gađa Perišića u bloku... Uh, možemo odahnuti.

42' Igranje rukom Ćalete-Cara izvan kaznenog prostora. Opet ga je Sterling ispreskakao, preletjela je lopta Vrsaljka, a Orsato našem stoperu daje žuti karton.

40' Pet minuta do kraja prvog dijela. Početkom baš i ne možemo biti zadovoljni, ali smo se zato sredinom poluvremena probudili i postali opasni, konkurentni... Ova je "nula" zasad najrealniji ishod na terenu.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

37' Skoro pa nas je Sterling opet kaznio. Krivo smo se rotirali u obrani, ali pokrili smo rupu na vrijeme. Sve su češće reakcije Dalića uz klupu na neke sudačke odluke koje ne idu Hrvatskoj u korist.

35' Sada smo vidjeli jedno sjajno "štopanje" lopte Masona Mounta... Dečko s frizurom velikog Paula Gascoignea zaslužio je pljesak na Wembleyju... Inače, vidi se da idemo prema kraju prvog dijela i da je vrijeme za predah blizu. Sunce prži jednu stranu terena, sparno je...

33' Preselila se igra do kraja u englesku obrambenu trećinu! Promjena stanja na terenu, posjed Hrvatske je trenutno na 43 posto... Za informaciju, u uvodnim minutama bio je na ispod 30 posto.

31' Mali statistički predah, dok je "bonaca" na terenu.

29' Živnuli smo, došli do zraka, uputili pokoje dobro dodavanje i ubačaj... Jesu li se to Englezi ispuhali?

27' Perišić! Dobro je to bilo, Vrsaljko je uspio proći i ubaciti, ali Perišić s druge strane ne uspjeva dobro poklopiti loptu, ona odlazi visoko iznad grede.

25' Sterling radi probleme, opet je ostao sam, Vida maše prema suigračima, srećom, nije bilo prijetnji za Livakovićev gol.

23' Tražili su naši prekršaj, Modrić na sredini terena nije dobio sučevu zaštitu. Nakon dugo vremena smo organizirano s loptom u nogama prešli na polovicu suparnika. Vrsaljkov ubačaj pred gol rezultirao je Mingsovim čišćenjem ispred Rebića.

20' Sterling nam je bio u petercu, ali nije se snašao u odsudnom trenutku. Ne izgleda dobro Hrvatska u pojedinim sekvencama obrambene igre, ali rezultat je i dalje 0:0.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

18' Englezima ubacivanje rukom, Hrvatskoj prilika za oduzeti loptu, ali Phillips ide agresivno prema Gvardiolu. Dobili su Southgateovi momci njegove instrukcije. Na koncu, i zrakoplov je nadlijetao njihov zadnji trening s porukom.

16' Kombinatorno Gordi Albion nastoji doći u poziciju za zaprijetiti Livakoviću. Sada je sviran prekršaj Kovačića na Phillipsu, a prethodno je srušen Brozović, to talijanski sudac nije vidio...

14' Malo se smirilo, dolazimo do daha, makar koliko-toliko. Ali, engleski napadački trozubac neće zaspati tek tako...

11' Igra se samo u polovici Hrvatske, tu i tamo nam se potkrade neka sitna greška... Hrvatska nije u ritmu utakmice, a to bi trebala postati što prije.

9' Obrana Livakovića! Pokušao je Phillips nakon kornera, sjajno je to obranio naš vratar. Englezi opasno stišću...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

8' Opet opasnost. Sterling u dvoboju s Ćaletom-Carom traži kazneni udarac, ništa od toga... Nije bilo ni zaleđa, bit će korner za Gordi Albion.

7' Bilo je ovo jako opasno. Baš se vidjelo kako će engleska igra danas funkcionirati. U obrani moramo biti kompaktni svih 90 minuta.

6' VRATNICA! Foden ju je zatresao, na brzinu je Engleska ovo odigrala. Sterling za Fodena, ostali smo prazni u sredini i skoro nas je kaznio mladić iz Manchester Cityja.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

5' Zaprijetili smo, ali Modrićevu je akciju nakon dosta dugog proigravanja zaustavio sudac Orsato. Lopta ga je pogodila, a sudac više nije "zrak".

3' Ispipavanje pulsa, bit će tu dosta i taktičkih nadmudrivanja. Englezi strpljivo s loptom u nogama na svojoj polovici.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

2' Visoko smo se podigli, natjerali Pickforda već na prvo ispucanje.

15.00 UTAKMICA JE POČELA! Sretno, Hrvatskaaaa!

14.55 Obećajemo, zadnja objava prije prvog zvižduka talijanskog suca Orsata :)

14.52 Počeo je i TV-prijenos... Sad je to, stvarno - to. Krećemo... Evo našeg sastava još jednom.

14.48 Posljednji trenuci zagrijavanja...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

14.45 Lampard: Veliki sam fan Ivana Perišića

Neposredno prije početka utakmice u Londonu za BBC Sport komentirala su neka velika imena engleskog nogometa. Jedan od njih je Frank Lampard, legendarni veznjak i do siječnja ove godine menadžer europskog prvaka Chelseaja. Lampard je u najavi posebno istaknuo jedno hrvatsko ime:

- Ogroman sam fan Ivana Perišića. On je moderni krilni igrač, osvojio je Ligu prvaka s Bayernom i prvenstvo s Interom posljednjih nekoliko godina. Može poentirati iz raznih pozicija i tuče s obje noge. On je prijetnja u svakom trenutku utakmice.

14.42 Dalić za HRT: Gvardiol je u boljem stanju nego Barišić, Kramarić treba biti taj koji će ući unutra, Rebić agresivno na stopere... Nema smisla da igramo na remi. Moramo nešto pokazati, biti agresivni. Ne želimo si dozvoliti pogrešku, želimo igrati našu igru. Ovo je velika utakmica, ali i borba s naše strane. Ako budemo igrali na bod, nećemo osvojiti ništa.

14.40 Još malo fotografija s tribina, odnosno sa zagrijavanja.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

14.35 Za oko nam je zapela fina ilustracija uglednog nogometnog časopisa.

14.32 Ovako izgleda kulisa na Wembleyju, kad su službene stvari u pitanju. S ove desne strane semafora očekujemo visoku brojku!

14.30 Pola sata do utakmice! Vatreni su danas u svojim sretnim dresovima, onoj takozvanoj gostujućoj garnituri...

14.27 Javio se i čovjek kojeg nema. I dobro je da je tako. Mada, Walker nije ništa slabiji.

14.25 Evo što Englezi misle o uvrštavanju Trippiera na LB-a... TalkSport, najpoznatija europska sportska radio-postaja dala je svoje mišljenje.

14.22 Zašto Trippier igra lijevog beka?

U momčadi je, ali i na klupi, Luke Shaw, najbolji na toj poziciji u Premier ligi, a kao što možete vidjeti, Ben Chilwell iz redova europskog prvaka Chelseaja nije ni u zapisniku. Southgate ga voli jer je s njime već igrao na toj poziciji, a kada se to događalo, Englezi nisu primali pogodak. Također, a to vrlo dobro znaju i Vatreni, on je specijalist za slobodne udarce...

Malo boli ova fotografija. Ali - malo. Ono što se dogodilo nakon nje spada u povijesne trenutke hrvatskog sporta.

image
ULRIK PEDERSEN Nurphoto Via Afp

14.19 Vatreni su spremni! Ma, u to niti ne sumnjamo. Mogu li nas danas ponovno razveseliti?

14.15 Što kažete na Whoscoredovu kombiniranu postavu Vatrenih i Gordog Albiona?

14.12 Evo i trojice Engleza koji su ostali prekobrojni za današnji dvoboj.

14.08 Naš Emir Fulurija upravo se nalazi na Trgu bana Jelačića!

14.05 Ovako izgleda službeni zapisnik utakmice... Da vam istu bude još lakše pratiti.

image
UEFA

14.01 Navijanje poznaje i ljepši spol... Itekako.

13.58 Barišić, Oršić i Lovren ostali na tribinama! Za svaku utakmicu izbornici mogu prijaviti 23 igrača, što znači da će trojica s popisa morati na tribinu. Zlatko Dalić odlučio se za trojicu navedenih.

13.55 Idemo otvoriti i s malo statistike..

13.52 Zapravo, navijačkih "fotki" ima napretek... Ovo volimo vidjeti, nogomet se vratio!

image
IVANA NOBILO/CROPIX Cropix

image
NIKLAS HALLE‘N Afp

13.49 Još malo navijačkih fotografija.... Danas na Wembleyju, podsjetimo, može biti 22.500 gledatelja, HNS je dobio tri tisuće ulaznica.

13.47 Evo i izgleda naših suparnika...

13.45 Evo ih! Idemo Vatreni!

13.40 Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Kod Vatrenih nema iznenađenja u odnosu na najave. Starta Gvardiol, u igri je i Kramarić. Za Engleze u sastavu su Mings (stoper) i Phillips kao zadnji vezni. Sterling, Mount i Foden su iza Kanea.

13.30 - Sat i pol vremena ostalo je do početka susreta između Hrvatske i Engleske. Zahuktava se atmosfera na stadionu i ispred njega gdje se ori zajednička pjesma hrvatskih i engleskih navijača.

13.05 - Pred Wembleyjem se ori 'Moja domovina'. Hrvatskih navijača u Londonu ima možda 200-injak, ali u ovim su trenucima nadglasali Engleze, većinom je riječ o Hrvatima koji žive u Londonu. Zanimljivo je spomenuti kako nitko ne mari za opasnost od covida-19 i svi su se unijeli u navijanje za svoju reprezentaciju.

Video: Dražen Antolić

12.45 - Slavni portugalski trener Jose Mourinho vjeruje u pobjedu Engleske protiv Hrvatske na Wembleyju. Njegov komentar na utakmicu možete pročitati OVDJE.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

12.30 - Hrvatska reprezentacija imat će u Londonu podršku navijača iz Splita. Njihove poruke uoči utakmice pogledajte u nastavku.

Video: Dražen Antolić

12.25 - Posljednja razmišljanja optimističnog izbornika Vatrenih Zlatka Dalića uoči okršaja s Engleskom pročitajte OVDJE.

image
Očekivana postava Hrvatske protiv Engleske
SN

12.10 - Uoči velikog okršaja Hrvatske i Engleske na Wembleyju Vatrenima stiže podrška iz susjedne Škotske. Više pročitajte OVDJE.

12.00 - Hrvatska obitelj Tomičić, Bersislav, te djeca Filip i Alka iz Southamptona, došli su bodriti Hrvatsku u London. Oni vjeruju u pobjedu Vatrenih protiv favoriziranih domaćina. Njihove prognoze pogledajte u nastavku.

Video: Dražen Antolić

11.35 - Prvi hrvatski navijači viđeni su kako se okupljaju pred Wembleyjem tri i pol sata prije same utakmice.

image
Nekolicina hrvatskih navijača ispred stadiona Wembley uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Engleske
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
Nekolicina hrvatskih navijača ispred stadiona Wembley uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Engleske
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

11.15 - Prema nekim informacijama engleski izbornik Gareth Southgate mogao bi protiv Hrvatske zaigrati bez oba lijeva beka i zaigrati s alternativnim rješenjem. Više pročitajte OVDJE.

9.50 - U svojoj kolumni za BBC bivši engleski reprezentativac Jermaine Jenas najavio je okršaj Hrvatske i Engleske. Jenas smatra da će engleska reprezentacija umjesto napadačkog pristupa od prve minute krenuti pragmatičnije i opreznije. Njegove komentare pročitajte OVDJE.

8.50 - Nepunih 6 sati ostalo je do početka velikog okršaja na Wembleyju i otrvarajuće utakmice za Hrvatsku na Euru protiv Engleske. Već jučer su mnogi zagrebački taksisti za svoje automobile zataknuli hrvatske zastavice, a nacionalna obilježja mogli smo zapaziti na mnogim hrvatskim balkonima. Sve to u čast Vatrenih. To najbolje pokazuje koliko ljudi u Hrvatskoj vole hrvatsku reprezentaciju i koliko joj vjeruju, kako će njihova srca kucati za Dalićeve dečke za vrijeme ovog Eura.

Ne treba puno našim ljubiteljima nogometa da se zapale za Vatrene, da se stvori poticajna atmosfera. Kad je već savjetovano iz nacionalnog stožera da se nogometni narod kloni većih okupljanja zbog činjenice da koronavirus i dalje šeta zrakom, mnogi su današnju utakmicu odlučili gledati u kućnim atmosferama, s obitelji, prijateljima, poznanicima... Danas će se u mnogim domovima, a naročito u onima koji imaju dvorišta i vrtove, “baciti nešto na roštilj”, a bogme smo u porukama dobivali pozivnice i na “okretanje janjca”. Bit će to svakako veselo poslijepodne u Hrvatskoj, u svim krajevima će se uz navijanje, dobru hranu i cugu gledati okršaj s Englezima.

Linker
30. travanj 2024 10:10