ANTE CIZMIC Cropix
POGLEDI VATRENIH

Ivanušec: Rasplet HNL-a? Dinamo ima pobjednički mentalitet, ali neće biti lagano; Erlić: Derbi? Navijam za Hajduk‘

Dvojac hrvatskih reprezentativaca uoči puta u Egipat
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. ožujak 2024. 18:46

U srijedu, dan prije puta za Egipat, u Maksimiru su se pred novinarima pojavili Luka Ivanušec koji odijeva dres Feyenoorda i Martin Erlić, igrač Sassuola.

- Sad sve to dobro izgleda, imam kontinuitet i zadovoljan sam sa svime u svom klubu - u uvodu nam je kazao Ivanušec.

Znamo ga iz Dinama, zabijao je golove, sad baš i nije u nekom golgeterskom modu, otkako je u Feyenoordu zabio je samo jedan pogodak, ali zato našem majstoru idu asistencije, nakupio ih je šest.

- Da, imam samo jedan pogodak na kontu. Ali kad vratim film, sjetim se svih vratnica, pa onda trenutaka kad su lopte izbijene s gol-linije... Koliko je sve to moglo bolje izgledati kad se radi o statistici, samo da su se poklopile neke stvari, neke sitnice. Milimetri su me dijelili da ta statistika bude puno bolja. Tako da to na papiru ne izgleda toliko dobro, koliko ja imam dojam da su moje igre bile bolje. Asistencija ima, ali ja bih htio da ima više golova.

Sad je već dosta dugo u Nizozemskoj, može li se tamošnja liga na bilo koji način usporediti s HNL-om ili je to neusporedivo?

- Neusporedivo je kad se radi o ritmu. Baš sam o tome pričao sa Šutalom. Kad sam dolazio u Nizozemsku, bio sam svega svjestan. Svi su mi govorili da je Eredivisie po ritmu igranja odmah iza Premiershipa. Definitivno, puno je to zahtjevnija liga od HNL-a. Jedino što su kraća putovanja. Ali stadioni su puni na svakoj utakmici. Pogotovo naš koji je rasprodan baš na svakoj utakmici.

Feyenoord ima deset bodova manje od vodećeg PSV-a, devet su ispred Twentea....

- Normalno je da ćemo biti drugi, najbitnije je da idemo u Ligu prvaka. Naravno, ganjat ćemo PSV do kraja, u nogometu je sve uvijek moguće.

Jasno je da prati nevjerojatno uzbudljivi HNL...

- S obzirom da je ovako napeto i zanimljivo, gledam gotovo svaku utakmicu kad stignem. Rasplet? Dinamo ima pobjednički mentalitet, zna se nositi s pritiskom. Neće im biti lagano, ali mogu izvući sezonu kao prvaci.

Egipatski "team building", dvije utakmice?

- Moramo biti ozbiljni. Jer ako ne bude dobro, može se narušiti atmosfera. A jesmo ozbiljni, mislim da ćemo dobro odraditi te dvije utakmice, zadržati tu dobru atmosferu koja nas krasi. Želimo pobijediti u oba ogleda - zaključio je Ivanušec.

A što kaže stoper Martin Erlić koji igra standardno u svom klubu, obrana Sassuola bez njega je nezamisliva.

- Na klupskom planu nam baš i ne ide. Idemo kazati da je moglo biti puno bolje. Sami smo zakomplicirali cijelu ovu situaciju. Možda smo mislili da ćemo lako, ali očito nije bilo tako. Došao nam je novi trener, dao nam je entuzijazam, već smo ove dvije zadnje utakmice pokazali da možemo. Pobijedili smo Frosinone, nažalost, izgubili smo zadnju protiv Rome, bili smo blizu.

Sassuolo je trenutačno u zoni ispadanja, na predzadnjoj poziciji.

- Predzadnji smo, ali do 13. na ljestvici Leccea, dijeli nas samo pet bodova. Tako da je sve otvoreno.

Ako bi slučajno Sassuolo preselio u Serie B, bi li Martin razmišljao o možebitnom odlasku?

- Ne želim uopće o tome razmišljati. Sam sam sebi dao cilj koji glasi "sa Sassuolom ne želim otići u Serie B". Dat ću sve od sebe da ostanemo u Serie A.

A kako je zadovoljan sa svojim prezentacijama tijekom sezone?

- Igram stalno. Imao sam doduše nekoliko ozljedica, to me malo kočilo. Sad se osjećam bolje nego prije dva-tri mjeseca. Najbitnije je da ove utakmice koje nam slijede odradimo kako treba.

Reprezentacija, turnir u Egiptu?

- Na ovim našim reprezentativnim okupljanjima je uvijek dobra atmosfera, sjajno druženje. Ove dvije utakmice treba ozbiljno shvatiti, neki igrači će dobiti malo više prilika, to je velika prilika za dokazivanje. Konačno, svaki dobar rezultat nam daje motivaciju za dalje. Trebamo dati apsolutno sve od sebe u Egiptu.

Jasno, i Martina smo pitali kako doživljava ovaj naš uzbudljivi HNL?

- Kad mogu pratim. Uzbudljivo je ove sezone, totalno neizvjesno. A tek sad slijede veliki okršaji Hajduka, Dinama i Rijeke. Nakon stanke zbog reprezentacije slijede dvije jako bitne utakmice Hajduka i Dinama. Navijam za Hajduk i nadam se da će pobijediti - zaključio je Erlić.

Linker
27. travanj 2024 17:11