ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SAD SE OČEKUJE POBJEDA

Izborniku mladih Vatrenih ni Haaland ne bi riješio ključni problem: ‘Bili smo naivni, ali smo talentirani‘

‘Kad gledamo na način da smo dobili pogodak u zadnjim minutama, ne mogu biti zadovoljan‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2023. 07:05

Mlada hrvatska reprezentacija uzela je bod Grčkoj na gostovanju i to bi se moglo proglasiti sasvim solidnim rezultatom. Čak bez obzira na činjenicu da po Transfermarktu naši dečki vrijede skoro 65 milijuna eura, a Grci tek nešto sitno više od 15 milijuna eura.

Recimo, Luka Sučić (18 milijuna eura) vrijedi više nego kompletna grčka reprezentacija, a Martin Baturina (15 milijuna eura) je ‘tu negdje’. Međutim, mogao je Skočić u momčadi imati i Mbappea i Haalanda, vjerojatno niti onda ne bi došao do pobjede s obzirom kakve probleme ima u obrani, naročito na stoperskim pozicijama.

Hrvatska obrana je u Tripoliju izgledala tragikomično. Gotovo svaki napad Grka nudio je opasnost...

- Kad gledamo na način da smo dobili pogodak u zadnjim minutama, ne mogu biti zadovoljan. Bili smo dosta naivni u zaključnim trenucima utakmice. Ipak, analizirajući kompletnu utakmicu, stvorili smo dosta dobrih situacija, nažalost, puno smo promašili. Ali, isto tako smo dosta nudili Grcima. Da, imamo problem koji imamo, pokušavamo ga riješiti. Naši obrambeni igrači ne igraju u svojim klubovima, tu nam fali stabilnosti, pogotovo u užoj obrani - priča nam izbornik Skočić.

Dugo već pratimo mladu hrvatsku vrstu i ne možemo se sjetiti, zapravo, i nemamo se čega sjetiti, da je ikad jedna generacija U-21 imala takvih problema u obrani, primarno sa stoperima.

- U prošlom ciklusu imali smo pet-šest stopera. Tražimo rješenja i dobro je ostati neokrznut dok se ne pronađe određena stabilnost. Ova momčad ima puno talenta, ali naravno da smo svjesni problema u fazi obrane i negativne tranzicije.

Miksao je Skočić u Tripoliju, na poluvremenu je izvadio iz igre oba stopera koja su igrala kritično, Katinića i Tikvića, ubacio je Grozdanića, koji u Asterasu igra na poziciji zadnjeg veznog, Perkovića s lijevog beka povukao na stopera, Bukvića koji je desno krilo u Osijeku postavio je na poziciju lijevog beka...

Sve je pokušao Skočić, ali kad imaš deficit kvalitete možeš se “slikati”.

- Neki igrači su se vraćali nakon ozljede, poput Luke Sučića. A on je jako bitan za ovu momčad. Frigan je također imao problema s ozljedom. No, ponavljam, u ovoj momčadi ima talenta, ali u nekim fazama igre patimo. To nije ništa novoga za nas, mi to znamo.

Sljedeća utakmica u ovom ciklusu igra se u Velikoj Gorici, 17. listopada na programu je Bjelorusija. Izbornik nam je ispričao jednu zanimljivost...

- Dobili smo informacije preko Portugalskog nogometnog saveza, Portugal je već igrao protiv Bjelorusije. Izmjenjujemo informacije u krug između sebe u našoj skupini. Recimo, mi ćemo Bjelorusiji poslati našu utakmicu s Grcima. Bjelorusija je nama poslala svoju utakmicu s Grcima... Kao što vidite, suradnja reprezentacija koje igraju u skupini je sjajna, vlada iznimno korektan odnos. Maksimalno ćemo analizirati Bjeloruse i pripremiti se za utakmicu u Gorici.

Očekuje se pobjeda

Očekuje se, naravno, pobjeda Hrvatske protiv Bjelarusa. Oni su dosad odigrali čak šest utakmica u skupini, tri puta su igrali neodlučeno (dva puta s Andorom, 0:0 i 1:1, te s Grčkom 1:1), tri puta su poraženi (dva puta s Portugalom, 0:5 i 1:5, te s Farskim Otocima 2:3). (do)

Linker
18. listopad 2024 04:46