Mateo Kovačić i Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
ZANIMLJIVA PROGNOZA

‘Ne sjećam se kad smo imali bolju situaciju oko Vatrenih, a dobili smo i bonus! On je igrač kakav treba Hrvatskoj‘

‘Vjerujem da će Hrvatska izboriti nastup na turniru najbolje četvorke. Moj je optimizam vječan‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. rujan 2022. 10:10

Za hrvatsku je reprezentaciju Igor Pamić (52) odigrao šest utakmica i postigao je jedan pogodak. Danas je trener Karlovca i nudi optimizam uoči završnih dvoboja Hrvatske u Ligi nacija...

- Vjerujem da će Hrvatska izboriti nastup na turniru najbolje četiri reprezentacije. Kad je riječ o našoj nacionalnoj vrsti, moj je optimizam vječan! Iako ima i trenutaka za analize i negativne kritike, dobro znamo da je Hrvatska uvijek bila najbolja kad je to najviše bilo potrebno. A to nije nimalo slučajno, simbioza kvalitete, iskustva i dolazeće mladosti, donosi nam drskost i samopouzdanje neophodno za vrhunski rezultat. Imamo mnogo aduta, igrači su nam u dobroj formi i nadam se da ćemo ostvariti cilj – kaže Pamić.

Pred Hrvatskom su dvije utakmice, s Danskom u Zagrebu i Austrijom u Beču, naša je momčad druga sa sedam bodova, dva manje od Danske. Koliko će bodova biti dostatno za prvu poziciju?

- Nikad ne volim kalkulirati, jer ne znamo što će se događati na drugim utakmicama. Svašta je moguće, bit će to dvije teške utakmice. Danska je odlična momčad, pokazala je to dosadašnjim rezultatima, već je nekoliko godina u pravom zanosu. A Austrija dolazi, perspektivna je, pokazala je, uostalom, u Osijeku kakvu nam neugodu može napraviti ne budemo li na najvišoj razini. No, taj se Osijek sigurno neće ponoviti, a moj je savjet da se zaborave sve kalkulacije, na obje utakmice moramo tražiti pobjedu, sa svih šest bodova osigurat ćemo prvu poziciju, neovisno o ostalim rezultatima. Hrvatska to može ostvariti, veliki sam optimist, sve je trenutačno na našoj strani. Zapravo, ne sjećam se kad smo imali bolju situaciju oko nacionalne momčadi nego što je sad, a dobili smo i dodatni bonus u povratku Brune Petkovića u pravu formu! Bruno je igrač kakav treba našoj reprezentaciji - smatra Pamić.

Linker
27. travanj 2024 05:22