Afp
MODRIĆ NA PRESICI

‘Ovo je najvažnija utakmica Hrvatske od SP-a! Što mi znači Split, Poljud, Dalmacija? Naježiš se...‘

Mlađi s pravom pokazuju da se na njih može računati. Stvarno sam zadovoljan kakva nam je budućnost‘
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2021. 15:17

Sutra je finale i za njih, ali i za nas. Sve do sad se zaboravlja, naglasio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić uoči nedjeljnog ogleda protiv Rusije u borbi za plasman na SP 2022. godine.

Već ste igrali sa Rusima, završilo je neriješeno 0:0. Mislite da bi se mogao ponoviti isti rezultat?

- Mi znamo što nam treba, treba nam pobjeda i vjerujem da neće završti kao u prvoj utakmici, nego da ćemo ostvariti pobjedu - odgovorio je Modrić.

Svjesni ste da će Rusi sutra doći sa jakom obranom.

- Vidjet ćemo na koji će način Rusija igrati. Mi moramo biti strpljivi od početka, ali isto tako da se u svakoj lopti osjeti da znamo što želimo. Da budemo čvrsti i agresivni, ali ako budu zatvoreni moramo biti strpljivi i brzo igrati. To će sutra biti jako važno.

Koga poznajete iz ruske reprezentacije?

- Skoro sve poznajem, imaju mladih i talentiranih igrača, ali nikoga ne bih htio izdvajati.

Kakva je razlika igrati u Zagrebu ili Splitu? Očekujemo da će ovdje biti usijanija atmosfera.

- Ugodno je igrati u Splitu, jer ambijent je svaki put bio fenomenalan. Vjerujem da će tako biti i sutra i da će nam ta podrška biti dodatni motiv da budemo pravi i ostvarimo pobjedu.

Treba li vas se bojati ruska reprezentacija?

- Nitko se nikoga ne treba bojati. Mi vjerujem u sebe, imamo super ekipu, bez obzira što netko mislio, pa čak i što Rusi mislili. Teren je jedino mjerilo, teren će pokazati tko je bolji i tko zaslužuje ići na Svjetsko prvenstvo.

Ruski izbornik je rekao da neće sebi dopustiti da negdje izgube bodove, je li i za Vas iznenađenje da su Rusi prvi u poretku?

- Kada je izašao ždrijeb, znao sam da će nam Rusi biti glavni konkurenti. Prva pozicija govori o njima kao ekipi, ali sutra je finale za njih i za nas. Sve ostalo se zaboravlja. To su drukčije utakmice. Igramo kod kuće i favoriti smo pred našim navijačima. Jasno, treba to pokazati na terenu, ali vjerujem da ćemo to i napraviti.

Postojala je priča o prokletstvu Splita za hrvatsku reprezentaciju? Plaši li vas to?

- Zadnje dvije kvalifikacijske, protiv Mađarske i Slovenije smo pobijedili, odigrali fenomenalne utakmice i vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu - kazao je Luka Modrić za ruske novinare.

Krenuli su sa pitanjima za Modrića i hrvatski novinari. S kojom utakmicom ovu protiv Rusije možete usporediti po važnosti u reprezentativnoj karijeri?

- Možda Ukrajina. Po meni, od Svjetskog prvenstva je ovo najvažnija utakmica reprezentacije. Jedva čekamo istrčati na zagrijavanje, da počne utakmica. Od SP u Rusiji najvažnija.

Kako se osjeća Luka Modrić?

- Viroza je prošla, dobro mi je došla utakmica na Malti. Super se osjećam.

Što ako Hrvatska ne pobijedi sutra?

- Ha, u nogometu je sve moguće, ali ne razmišljamo o takvom ishodu. Fokusirani smo na utakmicu, puni smo samopouzdanja i vjerujem da ćemo to pokazati. O drugome ne razmišljamo.

Koliko ti znači Split, Poljud, Dalmacija?

- Kada se sjetim protiv Mađara, naježiš se od zagrijavanja. Puno nam svima znači.

Je li cijela filozofija zabiti što raniji gol? Gdje će se rješavati utakmica?

- Bilo bi lijepo rano zabiti, ali morat ćemo biti sprljivi, pritiskati Ruse i mora sve prštati od želje. Trebamo pokazati što hoćemo i ti detalji će biti jako važni.

Bojite li se da ne izgorite od velike želje, od jake atmosfere?

- Mi smo iskusni igrači, igrali smo puno velikih utakmica. Ambijent nam je motivacija, podstrek, elan da pružiš više.

Koliko ti znači pogodak na Malti?

- Bitno je bilo pobijediti, jer da nismo pobijedili ne bi bilo ni Poljuda ni Splita ni divnog ozračja.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji tijekom boravka u Splitu?

- Pričamo, razgovaramo, najbitnije je ostati mirne glave. Fokusirani smo na ono što nas čeka, ali najvažnije je ostati miran i pripremiti se za utakmicu. Atmosfera je jako dobra, a kada igrate dobro, onda je i atmosfera još bolja. Mlađi s pravom pokazuju da se na njih može računati, neki već postaju, a neki su na pravom putu. Stvarno sam zadovoljan kakva je budućnost naše reprezentacije.

Kakav je plan B ako ne bude išlo po planu?

- Ima tu i protivnik, nešto se i njih pita. Znamo što nam utakmica nosi i bilo bi idealno da se sutra plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Nosit će nas podrška Poljuda da prebrodimo teške trenutke - zaključio je Luka Modrić i oprostio se od novinara u kino dvorani na Poljudu.

Linker
17. listopad 2024 18:19