Zlatko Dalić

 PROFIMEDIA, SN
SN ANKETA

Tko bi mogao zamijeniti Vlašića na Euru? Daliću se nameću stare opcije, ali i zanimljiva imena iz HNL-a

Splićanin je već duže vrijeme standardni član reprezentacije, a zbog ozljede vjerojatno propušta EP
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2024. 18:36

Nikola Vlašić zbog ozljede će najvjerojatnije propustiti Europsko prvenstvo.

- Bojimo se da će to biti dva-tri mjeseca pauze i ništa od Eura, nije dobro - rečeno nam je iz kruga igraču bliskih ljudi.

S obzirom na to da je 26-godišnji Splićanin već duže vrijeme standardni član Vatrenih, koji je u 55 nastupa upisao i osam pogodaka, izvjesno je da će Zlatko Dalić morati potražiti novo ime koje će uvrstiti na popis za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Kako će izbornik na Euro vjerojatno povesti veći broj veznih igrača, moguća je opcija da na to jedno, otvoreno mjesto uvrsti dodatnog ofenzivca, a tu se nameću imena koja je Dalić već pozivao, poput Diona Drene Belje, Matije Frigana, Josipa Brekala, Mislava Oršića i Petra Muse.

No, otvorena je i opcija da izbornik posegne za nekom novom opcijom, poput igrača iz HNL-a. Tu se, pak, nameću Petar Sučić, Toni Fruk, Marin Šotiček, Anton Matković, Niko Sigur...

U kombinacijama bi mogao biti i Nikola Moro, kao i Igor Matanović, još jedan igrač koji se u posljednje vrijeme spominje u kontekstu reprezentacije.

Što se tiče veznog reda za Europsko prvenstvo, kadar Vatrenih trebali bi činiti Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Mario Pašalić, Ivanušec, Baturina i Luka Sučić. Od središnjih špica, Dalić računa na Budimira, koji se oporavlja od ozljede, ali su procjene da bi trebao biti spreman, Petkovića i Kramarića, a od krila na Perišića, Pjacu i Marca Pašalića.

Linker
07. svibanj 2024 18:37