Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
DEBAKL MLADE REPREZENTACIJE

ŽALILI SMO SE NA IZOSTANKE MLADIH ZVIJEZDA, ALI Hrvati su koristili mnogo igrača, ali ne biste vjerovali koliko su ih izrotirali Švedska i Španjolska!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. listopad 2016. 16:28

Nakon poraza od Švedske Nenad Gračan bio je vidno razočaran, ne samo raspletom, već i cijelim pristupom prema mladoj reprezentaciji.

Mali Vatreni u ključnoj su utakmici nastupili u šarenom sastavu i nije se moglo vidjeti koliko ova Hrvatska zapravo vrijedi, a vrijedi puno više od ovih 4:2. Izbornik je u odnosu na utakmicu sa Švedskom u Koprivnici startao s čak novih sedam igrača...

- Švedska je u svakoj utakmici promijenila možda po dvojicu igrača, a mi cijelu postavu! Igrači poput Roga, Pjace i Jedvaja brzo su se pridružili seniorskoj momčadi, a s njima bi sve bilo drugačije - rekao je Gračan.

Ipak, zna li Gračan da je Švedska u ovom kvalifikacijskom ciklusu koristila 34 igrača, dok je naša reprezentacija koristila 32 (Španjolci 31 igrač)? Skandinavci su u ponedjeljak također bili lišeni usluga četvorice A reprezentativaca, vjerojatno oni ne rade razliku u tolikom obujmu kao što bi radili Pjaca, Kovačić, Rog... No, A vrsta je prioritet i toga moramo biti svjesni.

Linker
11. svibanj 2024 11:39