CROPIX
POJAČANJE ZA NOVU SEZONU

RIJEKA JE VODILA 3:0, A ONDA JE ON IZBORIO ČAK TRI PENALA I KREIRAO DRAMU Na Rujevicu stiže velika želja Igora Bišćana, i to iz Dinamovog dvorišta!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. lipanj 2019. 20:05

Matko Babić bit će prvo novo lice u riječkoj svlačionici u novoj sezoni. Ovaj 20-godišnji napadač raskinuo je ugovor s Lokomotivom i dolazi na Rujevicu kao želja trenera Igora Bišćana. Naravno, Babić dolazi u Rijeku bez prefiksa pojačanja, uostalom, prošle je sezone u Lokomotivi upisao tek 345 minuta u 18 nastupa (i postigao dva pogotka), ali procjena je riječke struke da je riječ o talentu koji može puno više nego što je do sada pokazao.

Treba napomenuti da se ta procjena temelji na iskustvu koje je Bišćan s njim imao u Rudešu, gdje je kao 18-godišnjak bio jedna od značajnijih karika u momčadi koja je izborila Prvu HNL. Rijeka, nakon što je odlučeno da će Milan Ristovski na posudbu, ionako treba pričuvnu varijantu u napadu, a s Babićem nema što izgubiti.

Kako će se snaći i koliki će prostor dobiti na Rujevici, tek treba vidjeti, ali riječ je o igraču kojeg su navijači Rijeke itekako zapamtili. Možda ne toliko po imenu koliko po činjenici da je Bijelima u jednoj utakmici napravio silne probleme. Govorimo o onom kup-sudaru Rudeša i Rijeke u sezoni 2016/17. kada su Bijeli otišli do duple krune, ali su jednu od najtežih utakmica sezone imali upravo protiv momčadi koju je tada vodio Igor Bišćan.

Zagreb, 280718.
Stadion Maksimir
Nogometna utakmica 1.HNL, 1. kolo, NK Lokomotiva - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Matko Babic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Rijeka je na poluvremenu vodila s 3:0, a onda su na scenu stupili Matko Babić i Mateo Topić. Prvi je iznudio tri kaznena udarca, drugi sva tri realizirao. Imao je na toj utakmici Babić još barem dvije odlične prilike i da Rijeka na golu nije imala raspoloženog Slugu, ovoljetna prinova mogla je tada Bijele izbaciti iz Kupa.

Inače, na Rujevici su postigli dogovor s Interom o posudbi 18-godišnjeg napadača Josipa Mitrovića, koji će ostati u Zaprešiću do kraja sezone.

Linker
27. travanj 2024 18:03