Marin Pongračić

 GABRIELE MARICCHIOLO Nurphoto Via Afp
DOBRE VIJESTI ZA DALIĆA

Hrvat igra nogomet života: Postao je nezamjenjiv u talijanskom prvoligašu, a cijena mu je znatno porasla

Samo u ovoj sezoni već je odigrao 19 utakmica, od čega 17 u Serie A
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 27. prosinac 2023. 17:37

Povremeni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić u talijanskom prvoligašu Lecceu u zadnje vrijeme upisuje sjajne predstave te je postao nezamjenjiv igrač talijanske momčadi. Samo u ovoj sezoni već je odigrao 19 utakmica, od čega 17 u ligi gdje je upisao više od 1.500 minuta na travnjaku.

Da njegovi rezultati ne prolaze nezapaženo svjedoči i rast cijene na Transfermarktu koji ga procjenjuje na 6 milijuna eura što je za 2 milijuna više nego sredinom godine.

Veliki je ovo napredak za Pongračića koji je svoj nogometni put započeo u nogometnoj školi Bayerna nakon koje je imao odličan period seniorskog dokazivanja u austrijskom Salzburgu. Uslijedio je potom trogodišnji boravak u njemačkoj Bundesligi u kojoj se nije uspio dokazati. Bio je prvo u Wolfsburgu, zatim u Borussiji, pa ponovo u Wolfsburgu.

Srećom, na ljeto ove godine stigla je ponuda od 1,6 milijuna eura iz Leccea s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Ovo bi mogla biti i sjajna vijest za izbornika Dalića na čijem se popisu Pongračić već nekoliko puta nalazio. Zadnji put je to bio pretpoziv za ciklus utakmica kvalifikacija za Euro 2024. u listopadu protiv Turske i Walesa. Pongračić je također u razdoblju između 2020. i 2022. skupio pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Posljednji put bilo je to u domaćem 3:0 porazu protiv Austrije u ožujku prošle godine.

Linker
26. travanj 2024 00:10