Aurelio De Laurentiis

 MATTEO NARDONE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matteo Nardone/zuma Press/profimedia
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Kontroverzni gazda oprao čelnike FIFA-e: ‘Jeste li vidjeli što su napravili? To nitko ne kontrolira‘

Aurelio De Laurentiis se nije suzdržavao kada je pričao o krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2023. 16:52

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis oštro je udario po FIFA-i nakon dokumentarca o svjetskoj nogometnoj organizaciji.

- Jeste li na Netflixu gledali što je FIFA napravila? Ukrali su milijune. Nalaze se u Švicarskoj, izvan svake europske jurisdikcije, i nitko ih ne kontrolira – rekao je De Laurentiis u svom izlaganju na pravnom odsjeku Sveučilišta ‘‘Campania Luigi Vanvitelli‘‘ u gradu Santa Maria Capua Vetere u provinciji Caserta na jugu Italije.

Nedavni Netflixov dokumentarac pružio je nove uvide u kontroverze koje prate kuću svjetskog nogometa.

De Laurentiis je prokomentirao i domaći prvenstveni poraz Napolija protiv Lazija (0:1).

- Maurizio Sarri je bio pametnjaković. Koristio je defenzivni pristup umjesto da igra onako kako zna. No, poraz nam može biti koristan, jer bismo u suprotnom riskirali opuštanje...

Napoli i dalje ima 15 bodova prednosti u odnosu na Inter te mu se smiješi naslov prvaka, prvi nakon 1990. godine, a tek treći u klupskoj povijesti.

Zanimljivo je da De Laurentiis u svom vlasništvu ima i Bari, trenutačno drugoplasirani klub talijanske Serie B. Uđe li Bari u elitno društvo, sadašnji vlasnik morat će ga prodati kako bi izbjegao sukob interesa.

- U tom slučaju prodat ću klub nekome tko će znati kako ga treba voditi – poručio je Napolijev predsjednik.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
10. svibanj 2024 01:48