REUTERS/Carlos Barria
NEMA KRAJA PEHOVIMA

KRAJ SEZONE ZA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA NAKON NOVE OZLJEDE 'Bilo bi bezveze otići bez da sam upisao nastup za Milan, ali na ljeto je sve otvoreno...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. travanj 2019. 01:05

Ivan Strinić ozlijedio je gležanj i čini se da neće odigrati nijednu utakmicu ove sezone. Njega bi HNS svakako trebao pozvati u Omiš kao posebnog gosta. I dan-danas zadnji nastup mu je finale Svjetskog prvenstva u Moskvi.

Medvjeđu uslugu napravili su mu liječnici koji su mu u strahu nakon brojnih smrti na terenu zabranili igranje nogometa sumnjajući na probleme sa srcem. Kad se vratio, došao je do klupe Milana, ali Gennaro Gattuso nije mu dao ni minutu.

- Izvrnuo sam zglob na treningu. Moram pauzirati tjedan-dva... Ajmo reći da je sezona uskoro gotova. No, tu sam, u Milanu, na terapijama, vjerujem da ću se oporaviti prije kraja prvenstva - kazao je Strinić dodajući:

- Krivo sam stao. Pogodila me lopta i nekako sam krivo doskočio.

Kako nije igrao, šteta za njega ovaj put nije velika...

- Inače je sve bilo u redu, nekoliko mjeseci radio sam bez poteškoća. Uspio sam nadoknaditi manjak treninga, taj zaostatak u kojem sam bio, ali eto, opet se dogodi nešto nepredviđeno i vrati te unatrag. Tako to ide...

Pripreme za novu sezonu trebale bit biti njegov pravi povratak. A je li šok u klubu što ste ispali od Lazija u polufinalu Kupa?

- Sigurno. Bio nam je to jedan od glavnih ciljeva. Imali smo 0:0 iz Rima, svi su se nadali da će to biti plasman u finale, a tamo se igra jedna utakmica i trofej se činio blizu. Međutim, dogodio nam se šok, izgubili smo kod kuće. Loše je to...

Ne bi li još veći udarac bio da ostanete bez Lige prvaka.

- Točno, ali lijepo bi bilo na kraju sezone držati u ruci jedan osvojeni trofej.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15:  Ivan Strinic of Croatia stands dejected during the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images

Ozbiljno vam u Serie A za četvrto mjesto prijeti nekoliko ekipa, isti broj bodova s vama ima Atalanta, kao hit prvenstva.

- Ne prijete samo oni, tu su Roma, Lazio i Torino kod kojeg gostujemo u nedjelju. Bit će do kraja još svačega. Neću ništa prognozirati, međutim nismo u najboljoj formi i sve je pod upitnikom.

Što nakon sezone?

- Sjest ću s ljudima u klubu i razgovarati što je najbolje. Kad kažu svoje mišljenje, bit će mi lakše razmišljati. Sve je otvoreno,.

Ugovor traje još dvije godine.

- Volio bih ostati jer nisam odigrao nijednu utakmicu, bilo bi malo bez veze otići iz Milana bez nastupa. Međutim, želim igrati, pokazati da mogu. Treba mi šansa.

Cijelu sezonu ostali ste bez utakmice...

- Nema žaljenja. Bilo bi ljepše da sam igrao, ali tako se dogodilo. Mnogo se toga odvijalo nepovoljno po mene. Nemam se što vraćati unatrag. Ovog časa mi je opet jedino bitno da se izliječim što prije i budem opet na raspolaganju treneru - konstatirao je Strinić. (da)

Linker
22. svibanj 2024 02:32