VOJKO BASIC Cropix
Hrvatska kolonija sve veća?

‘Trebaju dovesti zaboravljenu hrvatsku zvijezdu Nikolu Vlašića, on bi se dobro uklopio u njihov sistem‘

Vlašić je u redove West Hama stigao krajem kolovoza prošle godine u transferu vrijednom 30 milijuna eura
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. lipanj 2022. 12:00

Sve su glasnije priče kako bi Nikola Vlašić (24) nakon neuspješne sezone u West Hamu karijeru mogao nastaviti u Torinu kod Ivana Jurića. Hrvatski trener već se u ovoj sezoni oslanjao na dva sunarodnjaka, Josipa Brekala i Marka Pjacu, tako da bi dolazak Vlašića nastavio tradiciju suradnje s hrvatskim igračima.

Portal Football Italia u tekstu pod naslovom 'Zašto Torino treba dovesti zaboravljenu zvijezdu West Hama' piše kako bi se Vlašić dobro uklopio u Jurićev sistem. Splićanin preferira formaciju 3-4-2-1 gdje ofenzivni veznjaci, kakav je i sam Vlašić, imaju vrlo bitnu ulogu, naročito sa svojim dolascima u posljednju trećinu protivnika.

image
CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA Cristina Quicler/Afp/Profimedia

Treba spomenuti kako je najveći zagovornik za dolazak novog Hrvata u Torino upravo sam Jurić koji itekako cijeni bivšeg igrača Hajduka, Evertona i CSKA iz Moskve. Mjesta u momčadi će biti, s obzirom da je Brekalo najavio svoj odlazak, upitno je što će biti s Pjacom, a napadač Andrea Belotti bi također trebao otići s istekom ugovora krajem lipnja.

Vlašić je u redove londonskog kluba stigao krajem kolovoza prošle godine u transferu vrijednom 30 milijuna eura. Odigrao je 31 utakmicu u sezoni i postigao jedan pogodak, ali ta se minutaža uglavnom svela na ulaske s klupe u drugom dijelu utakmice. U Torino bi vjerojatno stigao na posudbu, a s obzirom na plaću od četiri milijuna eura, Talijani bi troškove htjeli podijeliti s West Hamom.

Linker
26. travanj 2024 06:06