Igor Tudor i Nikola Kalinić nižu uspjehe s Veronom

 DAVIDE CASENTINI/IPA/PA IMAGES/PROFIMEDIA Davide Casentini/Ipa/Pa Images/Profimedia
KALINIĆ DONIO TRI BODA

Tudor se oglasio nakon pobjede, a posebno je istaknuo još jednog Hrvata: ‘Među najboljima na svijetu je‘

Hrvatski trener žali što će sada nastupiti stanka jer će to poremetiti dobar ritam njegove ekipe
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. siječanj 2022. 12:11

Nogometaši Verone koje vodi hrvatski trener Igor Tudor stigli su do treće pobjede u posljednje četiri utakmice u Serie A. U petak navečer svladali su Bolognu s 2:1, a pogodak odluke u 85. je minuti zabio bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić kojem je to četvrti gol ove sezone. Verona je ovom pobjedom skočila na deveto mjesto, navijači čak sanjaju i Europu, ali Tudor spušta loptu na zemlju.

"Moramo se spasiti, ne razmišljamo o Europi. Dobro nam ide, skupili smo dosta bodova do sada. Šteta što sada dolazi stanka, jer smo u jako dobroj formi", rekao je Tudor za Sky Sports.

Sljedeću utakmicu Verona igra protiv Juventusa (6. veljače), kluba u kojem je Tudor proveo značajan dio igračke karijere, a prošle je sezone bio i pomoćni trener.

"Bilo je teško, ali sam u toj sezoni dosta napredovao jer sam imao prilike raditi s toliko prvaka. To mi je iskustvo donijelo sazrijevanje."

Otkrio je Tudor i da od stručnjaka u Serie A posebno poštuje trenera Atalante Giana Piera Gasperinija i svoga sunarodnjaka Ivana Jurića koji vodi Torino.

"Uvijek govorim dobro o Juriću i Gasperiniju. Među najboljim su trenerima na svijetu. Sviđa mi se njihov nogomet, vjerujem u njega i pokušavam i sam njegovati takvu igru. Ali, ne možete sve kopirati od drugih, morate unijeti i nešto svoje", zaključio je Tudor.

Linker
26. travanj 2024 16:05