Joe Barone 

 Alfredo Falcone/lapresse/shutter/shutterstock Editorial/profimedia
‘UŽASNI GUBITAK PRIJATELJA‘

Velika tuga u susjedstvu: Čelniku slavnog kluba pozlilo uoči utakmice, preminuo dan prije 58. rođendana

U nedjelju je helikopterom hitno prebačen u bolnicu u Milano, ali operacija srca nije pomogla
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2024. 16:35

Tužne vijesti stižu iz Italije. Dva dana nakon što je hitno helikopterom prebačen u bolnicu, direktor Fiorentine Giuseppe Joe Barone preminuo je od posljedica zastoja srca. Posljednje trenutke života proveo je u milanskoj bolnici San Raffaele, preminuo je dan prije 58. rođendana.

Vijesti je potvrdio klub iz Firenze, koji je tražio odgodu nedjeljnog ogleda s Atalantom u Bergamu nakon što je Barone osjetio probleme sa srcem. U kritičnom stanju prebačen je za kirurški stol, no operacija srca samo je kratko produžila njegov život.

"S dubokom i neizmjernom tugom Fiorentina potvrđuje gubitak jednog od svojih čelnika, osobe koja je obilježila noviju povijest kluba i koja nikad neće biti zaboravljena. Generalni direktor Giuseppe Barone preminuo je danas u bolnici u Milanu nakon što mu je u nedjelju iznenada pozlilo. Svi koji su povezani s Fiorentinom potpuno su shrvani užasnim gubitkom čovjeka koji je pokazao veliki profesionalizam i srce i dušu dao za naše boje. Bio je cijenjeni prijatelj koji je uvijek ostao jak, u najsretnijim i prije svega najtežim trenucima. Cijeli svijet Viola izražava iskrenu sućut Giuseppeovoj supruzi Camili, njegovoj djeci i cijeloj obitelji Barone", stoji u objavi talijanskog kluba.

Barone je imenovan Fiorentininim generalnim direktorom 2019. godine, kada je Rocco Commisso kupio klub od obitelji Della Valle. Prethodno je bio potpredsjednik New York Cosmosa.

Linker
27. travanj 2024 08:53