ADRIAN DENNIS Afp
PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Najkritiziraniji Englez najavio pohod na svjetski naslov: ‘Danas vjerujemo da je to moguće!‘

Branič Engleske je najavio susret s Francuskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 09:47

Reprezentacija Garetha Southgatea stigla je do polufinala u Rusiji prije četiri godine, za ponavljanje tog rezultata u Kataru prepreka u četvrtfinalu je svjetski prvak Francuska. U subotu sa Tricolorima bori se Gordi Albion za ulazak u polufinale gdje će ih čekati pobjednik dvoboja Portugala i Maroka. Nakon što je stigao do finala Eura 2020. prije godinu i pol dana, Harry Maguire kaže da je došlo do pozitivnog pomaka u načinu razmišljanja momčadi.

"Mislim da je to jedina stvar za koju bih rekao da se dosta razlikuje u odnosu na našu reprezentaciju iz 2018.. Danas vjerujemo da je to moguće", rekao je kapetan Manchester Uniteda.

"Igrao sam 2018. i došli smo do polufinala. Mnogo je igrača bilo sretno tim dosegom. Znali smo, što god da se dogodi u tom polufinalu, kući idemo kao heroji i svi će nas tapšali po leđima. Međutim, sada postoji uvjerenje da moramo osvojiti ovaj turnir. To je dobra promjena u mentalitetu", kazao je Maguire i dodao:

"Naravno, znamo koliko će biti teško. Vjerojatno postoji barem pet ili šest momčadi s istim razmišljanjem."

Koje su dvije-tri što ne razmišljaju o osvajanju naslova svjetskog prvaka poput Engleza, nije Maguire otkrio u razgovoru za BBC.

"Prije četiri godine vjerojatno nismo bili jedna od onih momčadi koje su imale to uvjerenje da možemo otići do kraja. Danas smo u tom uskom krugu, pet-šest reprezentacija koje imaju takav stav."

Maguire je započeo svaku utakmicu Engleske na Svjetskom prvenstvu do sada premda je imao dosta problema hvatanja forme još kroz klupske nastupe. Njegove igre u Kataru opravdale su povjerenje koje mu je pružio menadžer Southgate, ali Maguire kaže da njegovo samopouzdanje nikada nije poljuljano.

"Iskreno, ne čitam previše što se piše po društvenim mrežama. Možda moja obitelj čita više od mene. Govorim im da se klone društvenih mreža, ali to je ipak navika većine ljudi ovih dana. Ja čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapetan sam Manchester Uniteda i upisao sam 52 nastupa za svoju zemlju. Dakle, kada se osvrnem na svoju karijeru, onda živim san. Radim sve što sam oduvijek želio. Tu sam gdje sam trenutno, a u sljedećoj fazi moje karijere želim početi osvajati trofeje."

Maguire je svjestan da je prošle sezone prolazio kroz turbulentno razdoblje.

"Prošla godina je bila teška i nisam igrao tako dobro kao u prethodnih pet godina na vrhunskoj razini. Ali mislim da tijekom karijere vjerojatno postoje samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo koji nisu imali pad u karijeri. U 15-ak godina karijere ako stvarno imate sreće nema šanse da, uz svu pažnju koja je ovih dana na braničima, nećete imati padove. Vjerojatno ću imati još jedan, ali važno je kako se vraćaš, kako se oporavljaš od padova. Moraš ostati usredotočen i zadržati vjeru u sebe."

Harry Maguire pun samopouzdanja ulazi u subotnji dvoboj, jer vrijeme je za naslova poručuje statisiti stoper Engleza koji svjetsku titulu čekaju još od 1966. godine.

Linker
27. srpanj 2024 02:24