Zadnju službenu utamicu Rusija je odigrala protiv Hrvatske na Poljudu

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ZAVRŠNA ODLUKA

Pala konačna presuda: Rusi izbačeni iz svih nogometnih natjecanja, potvrđene sve ranije odluke

Sve ono što su FIFA i UEFA ranije nametnule Rusima ostaje na snazi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2022. 16:08

Ruska nogometna reprezentacija, odnosno sve selekcije, od seniorske do onih najmlađih, baš kao i klubovi iz te zemlje neće moći sudjelovati u službenim natjecanjima. Odlučila je to krovna svjetska nogometna organizacija (FIFA) još ranije, ali vijest je, odnosno pravorijek te odluke danas potvrdio Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS).

Rusi su se žalili kada je njihova seniorska vrsta bila izbačena iz dodatnih kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru i nadali se da će vrhovno sudbeno tijelo u sportu stati na njihovu stranu, ali to se nije dogodilo. Glede UEFA-e, krovna europska nogometna federacija zabranila je njenim klubovima, odnosno moskovskom Spartaku da nastupi u osmini finala Europske lige, što je također ostalo na snazi.

Sud je dakle, odbacio zahtjev Rusije za ukidanjem suspenzije pa Rusi sada sasvim sigurno neće moći igrati protiv Poljske u polufinalu doigravanja za nastup na SP-u. Podsjetimo, ruska reprezentacija se okuplja sljedećeg tjedna, ali samo kako bi odigrala kontrolne dvoboje s U-21 vrstom. Poljska će dakle, direktno u finale doigravanja gdje će čekati boljeg iz ogleda Češke i Švedske.

Linker
20. rujan 2024 11:26