TOM DUBRAVEC Cropix
TRAŽILO SE ODOBRENJE

Video: Evo kako će ‘grdosija‘ ipak završiti na tribinama! Navijači poručili Vatrenima: ‘Hoćemo sushi za večeru‘

Neće na tribinama protiv Japana biti puno naših navijača, mnogi razmišljaju doći na završnu fazu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2022. 09:36

>>> Premijer Plenković dao podršku Vatrenima

Premijer Andrej Plenković stigao je u Katar na poziv tamošnjeg premijera Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija, te se na dan utakmice susreo i s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Valja istaknuti kako je na utakmicu stiglo i nekoliko ministara među kojima su bili Oleg Butković, Nikolina Brnjac i Davor Filipović.

>>> Hrvatska igra na najljepšem stadionu prvenstva

Dado Čor, jedan najzaslužnijih iza priče oko zastave koja prati "Vatrene" na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih je dana imao mnogo posla. Zastava se rasparala na nekoliko mjesta, pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souq Waqifu do krojača kako bi je ponovo sašio.

Slične probleme su imali i Rusiji, a najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

"Pronašli smo je na ruskom Njuškalu," kazali su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.

Ovoga puta spasio ih je jedan Indijac. Našli su ga u jednom od prodavaonica na Souq Waqifu. Prvo su je sašili, a dan kasnije skratili na 30-tak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kako bi je razvukli za vrijeme intoniranja himne.

"Čovjek je mislio da imamo neku malu zastavicu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara primio se za glavu. Međutim, uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Janoub," dodao je Dobrinić.

>>> Među navijačima koji su došli pružiti podršku "Vatrenima" bio je i Zagrepčanin Robert Holjevac, koji je 100 posto slijep. Međutim, to ga nije spriječilo da već godinama uživo prati utakmice hrvatske reprezentacije. Bio je u Portugalu, Poljskoj, Moskvi. Bio je i 2006. u Nurnbergu na posljednjoj utakmici Hrvatske i Japana koja je završila 0-0.

"Vjerujem da ćemo ih danas pobijediti, bolji smo" kazao je Holjevac.

VIDEO: Tom Dubravec

"Gledam utakmice na svoj način, upijam zvukove, atmosferu. Prijatelji mi prenose što se događa na terenu i uživam u svakoj minuti," dodao je Holjevac koji je istaknuo kako ne propušta niti utakmice Dinama.

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix


Nakon što je crveno-bijela zastava Dade Čora s natpisom Croatia privukla pozornost medija prvo u središtu Dohe potom u dva navrata na plaži pred hotelom reprezentacije, uoči Japana od FIFA-e je zatraženo odobrenje da se unese na stadion. Radi se o grdosiji od 200 metara što bi bilo jako teško izvesti. FIFA je dala navijačima pojedinih reprezentacija da razvuku poveće zastave, no ne i tako veliku.

Navijači su se i ovom prilikom okupili ispred hotela gdje ih je došao pozdraviti Dejan Lovren. Drukeri ‘kockastih‘ u Kataru u jednom su trneutku počeli skandirati ‘hoćemo pobjedu‘, ali i simpatično ‘hoćemo sushi za večeru‘.

Postojala je ideja da se izvjesni na jednom od tornjeva Dohe, no najavljena je bura pa se od toga odustalo. Ipak, naši su navijači otkrili kako je plan skratiti spomenutu zastavu kako bi je mogli unijeti na stadion.

VIDEO: Tom Dubravec

Hrvatska će protiv Japana imati podršku s tribina, međutim po broju navijača najmanju na ovom Svjetskom prvenstvu i najmanju ikad na mundijalima. Mnogi su napravili aranžman samo za skupinu te su otišli kući jer skup im je boravak u Kataru na duže vrijeme, pojedini su došli ili stižu, no iz HNS-a nam kažu da se očekuje tek 700 hrvatskih navijača. Iz krugova pristaša Vatrenih najava je da će brojka biti najviše tisuću. Govorilo se o čarterima iz Zagreba kojih na kraju nema.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Drugo je što postoje navijači Vatrenih koji nisu Hrvati, kao i što na utakmice dolaze pojedini građani Dohe odjenuti u "kockice", stranci koji žive ovdje, zato će biti nešto više naših dresova na tribinama. Skupo je, a mnogi razmišljaju da će Vatreni dalje pa bi radije na jake utakmice u završnici...

No, ovi koji su ovdje ne spavaju, nije isključeno da ujutro osvane još koja obojeni kvadratić u blizini Hiltona, hotela reprezentacije.

Linker
26. travanj 2024 08:27