Jakov Prkić / Cropix
DAMIR VRBANOVIĆ

'Tko bi trebao voditi Dinamo - uspješna uprava ili ulica zbog koje smo na crnoj listi Uefe!?

'Prisiljeni smo prodavati jer drugi prihodi ne postoje. Kako odbiti ponudu Arsenala, Barcelone ili Chelseaja? Do kada zadržavati Vrsaljka, Kovačića, Badelja, Sammira?'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 27. prosinac 2010. 18:00

Damir Vrbanović (51) svakako spada među najmarljivije i najuglednije djelatnike hrvatskog nogometa. Dečko s Knežije, koji je šezdesetih preselio u danas podjednako famoznu Kozarčevu, oduvijek je s loptom, ili na cesti, ili u MNK Oktogon, u mlađim uzrastima Zagreba pa seniorima Borca iz Jaruna, nakraju s veteranima MM Copa. Lijevi vezni. Pravnik HNS-a u danima njegovog stasanja, od 1996. na poziv Tomislava Horvatinčića neprekidno direktor ili izvršni direktor Dinama, od 2003. do 2007. predsjednik Udruge prvoligaša analogno tome i dopredsjednik Saveza, od nekidan i predsjednik ZNS-a.

Koliko mu štete nanose ispadi Zdravka Mamića?

- Grozno je što se sve svodi na formu, što se zamagljuje sadržaj. A činjenice govore da je Dinamo, dakle Dinamo u kojem je Mamić vodeći operativac , jedan od najuspješnijih hrvatskih brendova. Ne samo sportskih. Peterostruki uzastopni šampion, sa 12 međunarodnih utakmica svake jeseni, u toj konkurenciji sve jači, uvjerljiviji.

Loše je što se nikako ne može pomiriti s navijačima?

- Zbog toga smo svi vrlo žalosni. Naravno da ne možemo pristati ni na kakav ultimatum.

Vrbanovića smeta 'mač nad glavom’:

- Zbog neobuzdanog dijela publike doista smo u pet sezona Nyonu platili milijun eura kazne, još dvije ćemo biti suočeni s prijetnjom izbacivanja zbog bilo kakvog ekscesa. Na crnoj smo listi i više nam se ni slučajno ne gleda kroz prste. Pa tko bi onda morao voditi klub - Uprava, koja ga je digla na postojeće kote, ili 'ulica’ koja reproducira kvar!?

Plavi su sa 20 milijuna eura u kasi daleko od kraha...

- To nas ne zavarava. Prisiljeni smo prodavati jer drugi prihodi praktički ne postoje. Kako odbiti ponudu Arsenala, Barcelone ili Chelseaja? Do kada zadržavati Vrsaljka, Kovačića, Badelja, Sammira? Od Nove godine ostajemo bez velikih sponzora, Grad prepolovljuje dotaciju ionako namijenjenu uzdržavanju objekata i omladinskoj školi.

U međuvremenu predstavnici BBB-a neće biti 'pripušteni’ zasjedanju Skupštine?

- Ne, zašto i bi. O njihovim zamislima i zahtjevima očitovat će se mjerodavni organi. Skupština je skup skupštinara. Ukratko: razgovori DA, ucjene NE.

Linker
18. travanj 2024 07:02