Dino Mikanović i Filip Krovinović
 

 ANTE CIZMIC Cropix
PROMETNO NA POLJUDU

Ostaje u HNL-u: Dok Split iščekuje Rakitića, igrač koji nije produžio s Hajdukom pronašao novi klub?

Ako se to realizira, obrana bi mogla biti vrlo solidna u očekivanoj borbi za ostanak
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 21. srpanj 2024. 15:32

Šibenčani nastavljaju s popunom rostera za novu sezonu. Nakon što su potpise za momčad Marija Carevića stavili Falcao, Santini, Bakić i Žuta, vjernost šibenskom prvoligašu potpisao je i Ivan Baković (21).

Mladi, visoki napadač, izdanak je osječke nogometne škole, a prošlu sezonu bio je na posudbi u redovima Vukovara 1991. Prije toga u BSK-u te Osijeku 2. Baković je klasični napadač, u Supersport Prvoj NL ima odigranih ukupno 60 utakmica, uz postignutih 8 golova i 15 asistencija. Igrao je i u U19 reprezentaciji Hrvatske, pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača, a krasi ga duel igra, skok, izdržljiv je i dobar u presingu, dok će osječki informatori reći za Bakovića da je “engleski tip centarfora”.

Potpisao je do ljeta 2026., baš kao i Bruno Brajković koji je produžio ugovor s klubom.

Dolaskom mladog Osječanina šibenska napadačka formacija dodatno je proširena, od prije su tu već starosjedioci Delić, Božić, Torres, Majić, Laća, te Santini i Falcao koji su stigli ovoga ljeta. Tu je i Bruno Zdunić koji je pristigao također u ovom prijelaznom roku, a koji također pokriva napadačke pozicije. Za razliku od napada, trener Carević ima puno manje opcija u sredini, koja je najosjetljiviji dio momčadi. Tu su za sada tek Pozo, Roca te novopridošli Bakić i Vasilj (još se sređuju papiri), a kako doznajemo SD kluba Mario Brkljača traži još jednu “osmicu” i “šesticu”.

Uz napad i obrana se čini dobro, ali i kvalitetno popunjena. Na ovim pripremama Carević je uigravao zadnji red s Perićem, Punčecom i mladim Morrisonom, za kojeg svi kažu da je otkriće ovih priprema. Tu je i Gačić koji uvijek može uskočiti.

Dolaskom iskusnog Leonarda Žute, zatvorena je kvalitetno lijeva strana obrane, a traži se Žutin pandan na desnom beku. To bi navodno mogao biti Dino Mikanović, koji je na izlaznim vratima iz Hajduka te Slobodna Dalmacija izvještava da nije produžio ugovor. Ako se to realizira, obrana bi mogla biti vrlo solidna za HNL i očekivanu borbu za ostanak.

Šibenik još uvijek lovi jedno zvučnije ime, koje bi trebalo pojačati veznu liniju, posebice nakon ozljede Ikera Poza, čija težina ozljede se još ne zna (u ponedjeljak će na pregled prema zadnjim informacijama).

Kažimo kako je Šibenik u subotu igrao drugu, i zadnju provjeru na ovim mini pripremama, kod ZTE-a u Zalaegerszegu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 06:52