Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

UŽIVO: Liverpool kupuje hit vratara Europskog prvenstva, Barcelona šokirala Manchester City

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 20:59

20.50 Fabrizio Romano javlja da je Chelsea prodao još jednog igrača. Ipswich Town će u svoje redove pridodati Armanda Broju, koji će doći na inicijalnu posudbu, dok će engleski klub godinu dana kasnije otkupiti njegov ugovor za oko 35 milijuna eura ako izbjegne ispadanje iz lige.

20.00 Tinejdžer Liverpoola Bobby Clark stigao je u Austriju uoči liječničkog pregleda u RB Salzburgu. Austrijski klub dogovorio je transfer vrijedan više od 10 milijuna eurakoji također uključuje klauzulu o budućoj prodaji od 17,5 posto.

Salzburg vodi bivši pomoćnik Jurgena Kloppa u Liverpoolu Pep Lijnders. 19-godišnji Clark sin je bivšeg igrača Newcastlea Leeja Clarka.

19.19 Raoul Bellanova je novi član Atalante. Objavio je to Fabrizio Romano, a Torino će za talijanskog reprezentativca dobiti odštetu od 20 milijuna eura plus bonuse.

18.46 Atlético kupuje, ali i prodaje. Odnosno, šalje igrača na posudbu. Fabrizio Romano donosi kako je madridski klub odlučio poslati Arthura Vermeerena na posudbu. Za belgijskog 19-godišnjeg reprezentativca zainteresirani su Leipzig, Marseille i Bayer Leverkusen.

18.08 Conor Gallagher je na putu prema Madridu kako bi potpisao ugovor s Atléticom, donosi SkySports. Engleski reprezentativac je dugo na meti Diega Simeonea, a sada bi se transfer napokon trebao i službeno realizirati. Španjolski klub će platiti 36 milijuna funti, odnosno oko 42,2 milijuna eura.

17.40 Barcelona je odlučila da Ilkay Gündogana može napustiti klub brz odštete, te je povratak u Manchester City konkretna opcija na stolu, prema Fabriziju Romanu.

Tvrdi se da City radi na detaljima dogovora s Gündoganovim agentom, koji je u Velikoj Britaniji kako bi dovršio posao. Treenr Man Cityja Pep Guardiola navodno želi da se 33-godišnjak vrati u klub, ali sada je na Nijemcu hoće li pristati na potez.

16.38 Bochum je službeno objavio objavio dolazak hrvatskog stopera Jakova Medića. On će u njemačkom prvoligašu biti na posudbi do kraja sezone, a Bochum nakon toga ima opciju otkupa ugovora od Ajaxa. Podsjetimo, Medić je stigao u redove 'Kopljanika' prošlog ljeta za 3 milijuna eura.

15.50 Ilkay Gündogan, 33-godišnji njemački veznjak koji je prošlog ljeta po isteku ugovora s Manchester Cityjem potpisao za Barcelonu, mogao bi se do kraja prijelaznog roka vratiti u Englesku.

Ova priča ima i svoju pozadinu koju je otkrio španjolski novinar Gerard Romero. On tvrdi da je sportski direktor Barcelone Deco na Etihad poslao prilično uvredljivu ponudu prema kojoj bi u zamjenu za Gündogana prema Kataloniji krenuo veznjak Rodri, 28-godišnjak koji spada među najbolje svjetske veznjake na poziciji šestice.

Opširnije pročitajte OVDJE.

15.00 Jedan od najboljih vratara proteklog Europskog prvenstva Giorgi Mamardashvili trebao bi postati novi igrač Liverpoola. Gruzijac se ne bi odmah priključio Liverpoolu, već bi to napravio za godinu dana. Redsi će za njegove usluge izdvojiti 30 milijuna eura te ga ostaviti na jednogodišnjoj posudbi u Vaelnciji kao dugoročnu zamjenu za Allisona.

14.30 Manchester United je na pragu prodaje mladog Facunda Pellistrija u grčki Panathinaikos. Urugvajac je proteklih godina išao na razne posudbe, a sada je ušao u posljednju godinu ugovora. S obzirom na to da na Old Traffordu na njega ne računaju, odlučili su se za prodaju.

14.00 Kako javlja talijanski Sky, Barcelona je zainteresirana za Federica Chiesu. Posao je daleko od riješenog, ali Chiesa je već dulje vrijeme na izlaznim vratima iz Juventusa.

13.30 Asmir Begović se vraća u Everton. Begović je potpisao ugovor na godinu dana te će kroz idućih nekoliko dana biti predstavljen.

13.00 Nizozemski branič član PSV-a Jordan Teze potpisao je petogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Monacom, objavio je monegaški klub u utorak.

Od izvora bliskih transferu, doznaje se da je ugovor vrijedan deset milijuna eura uz koja idu još dva milijuna bonusa.

Teze, koji je u dresu nizozemske reprezentacije odigrao četiri utakmice, ušao je u igru ​​tijekom u susretima prva dva kola nizozemskog prvenstva, uključujući i ovaj vikend protiv Heracles Almela (3-1).

Također je igrao od početka utakmicu nizozemskog Superkupa koju je PSV izgubio od Feyenoorda nakon jedanaesteraca.

Teze koji je odigrao 189 utakmica u dresu PSV-a, od čega 45 prošlu sezonu, moći će nastupiti za Monaco na gostovanju kod Lyona u subotu. (Hina)

12.30 Stuttgart je kompletirao transfer El Bilal Tourea. Malijski će nogometaš za 18 milijuna eura put Njemačke. Atalanta na njemu može zaraditi još četiri milijuna eura kroz razne bonuse.

12.00 Wolverhamtpon je Arsenalu poslao ponudu u kojoj žele vratara Aarona Ramsdalea dovesti u svoje redove na jednogodišnju posudbu. Ramsdale je dolaskom Raye na Emirates ispao iz prvog sastava te je u potrazi za minutažom.

11.30 Ante Crnac je na pragu transfera karijere. U poslu vrijednom čak 11 milijuna eura seli na Otok. Više o tome pročitajte OVDJE.

11.00 Bivši igrač Kustošije Mikayil Faye na radaru je mnogih europskih klubova. Posljednji se u utrku za njega uključio francuski Lille koji se nada da će ga dovesti u svoje redove ispred Rennesa. Oba kluba su poslala službene ponude, a sada je na klubu i igraču da odluče koja ponuda je bolja. Barca će imati klauzulu kojom može vratiti Fayea u svoje redove.

10.30 Osijek nije najbolje krenuo u sezonu te traže pojačanja. Najnovije ime o kojemu se priča u kontekstu dolaska na Opus Arenu je Ioan Jakovljev. Njega su Osječani upoznali u dvomeču protiv estonske Levadije kada je bio stalna opasnost za obranu Bijelo-plavih. Jakovljev je bio i strijelac jedinog pogotka kojeg je Levadia zabila u dvije utakmice s Osijekom. Jakovljev je 26-godišnjak koji igra na lijevom krilu, a podjednako se dobro koristi objema nogama.

10.15 Fulham je zaključio transfer Sandera Bergea iz Fulhama. Norvežanin u London dolazi za 20 milijuna funti uz mogućih pet milijuna bonusa. To ujedno znači da su iz Fulhama odustali od dovođenja Scotta McTominayja iz Manchester Uniteda.

9.38 Engleski prvoligaš Brighton & Hove Albion potpisao je petogodišnji ugovor s francuskim napadačem Georginiom Rutterom iz drugoligaša Leeds Uniteda, objavila su oba kluba u ponedjeljak.

Iako financijski detalji ugovora nisu objavljeni, engleski mediji pišu da je momčad Premier lige platila klupski rekordni iznos od 40 milijuna funti (51 milijun dolara) za 22-godišnjeg Francuza.

Rutter je došao u Leeds iz njemačkog Hoffenheima 2023. za 36 milijuna funti (46 milijuna dolara). Upisao je 66 nastupa i postigao osam golova tijekom 18 mjeseci provedenih u klubu.

"Georginio je igrač koji ima sposobnosti dignuti navijače s njihovih sjedala i stvarno je pokazao što može učiniti u engleskom nogometu s Leedsom prošle sezone - ali znam za njega otkad je igrao u Njemačkoj za Hoffenheim", rekao je Brightonov menadžer Fabian Hurzeler.

Brighton ugošćuje Manchester United u svojoj sljedećoj utakmici Premier lige u subotu nakon što je pobijedio 3-0 kod Evertona na otvaranju sezone.

8.50 Manchester United je na pragu dovođenja Manuela Ugartea iz PSG-a. Urugvajac je već dogovorio sve uvjete s Crvenim vragovima, a sada je na klubovima da dogovore ostatak. Prema svemu sudeći, United će Ugartea potpisati na jednogodišnju posudbu s obavezom otkupa.

8.15 Raspliće se sudbina mladog Vitora Roquea. On je ove zime stigao u Barcelonu, ali se tamo nije naigrao. Kako Barcelona nije u najboljem financijskom stanju, žele ga prodati da vrate barem malo uloženog. Sporting je za njegove usluge ponudio 30 milijuna eura, dok ga Real Betis želi dovesti na jednogodišnju posudbu.

7.30 Najbolji strijelac prošle sezone 1. NL Dominik Dogan, raskinuo je ugovor sa Zrinski Osječko 1664. Nastavlja se tako egzodus iz kluba koji se prošle sezone do zadnjeg kola borio za ulazak u Supersport HNL. Za sada nije poznato gdje će Dogan nastaviti karijeru, ali za njegove usluge su sigurno zainteresirani i u prvoligaškim redovima.

7.00 Lijep pozdrav, dragi čitatelji! I danas pratimo transfere hrvatskih i stranih klubova. Za početak izdvjamo udarne vijesti s jučerašnje tržnice.

- Njemački insajder Florian Plettenberg objavio je da će hrvatski igrač Jakov Medić uskoro postati novi igrač Bochuma. Nastavit će se tako hrvatski "egzodus" iz Ajaxa, a Medić će otići na jednogodišnju posudbu uz opciju za otkup ugovora vrijednu 2 milijuna eura.

- The Athletic navodi da su Atletico Madrid i Chelsea postigli dogovor oko transfera Joaa Felixa. Portugalski veznjak će se tako vratiti na Stamford Bridge.

- Ilkay Gundogan oprostio se od reprezentacije Njemačke. Također je na izlaznim vratima Barcelone, a za njegove usluge zainteresirani su brojni klubovi, ukljčujući i Manchester City.

- Romelu Lukaku sve je bliže Napoliju, otkriva nogometni insajder Fabrizio Romano. Chelsea je s talijanskim klubom ušao u završnu fazu pregovora, a kako su Englezi otkrili, transferi Lukakua i Osimhena bit će dva zasebna posla.

Linker
05. rujan 2024 11:15