PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Man. United dogovorio skupo pojačanje, bivši dinamovac se vraća u HNL, ‘bombastičan‘ transfer u Srbiji

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2023. 21:45
23:39

Proslavljeni napadač Luis Suarez najavio je da će napustiti brazilski Gremio godinu dana prije isteka ugovora, što je uzrokovalo brojna nagađanja oko njegova nastavka karijere. Međutim, Urugvajac je odmah pojasnio ono što je zanimalo mnoge - demantirao je da se planira pridružiti Leu Messiju u Inter Miamiju.

- Osjećam da sljedeće sezone neću moći nastupiti zbog svoje kondicije i velikih zahtjeva brazilskog prvenstva, zbog čega smo klub i ja razgovarali o prekidu mog ugovora - izjavio je Suarez.

- Klub je na to pristao i zahvalan sam im. Ne znam hoću li nastaviti igrati negdje drugdje jer imam kronični problem s koljenom za koji svi znate. Htio bih zamoliti navijače Gremija da cijene činjenicu što imaju 37-godišnjaka koji uvijek igra unatoč jakim bolovima u koljenu. To je sve što tražim.

Suareza se, dakle, u više navrata povezivalo s ponovnim okupljanjem s Messijem i Sergiom Busquetsom u Inter Miamiju, ali urugvajski je golgeter brzo stao na kraj nagađanjima.

23:18

Leeds je dogovorio trogodišnji ugovor s vratarom Karlom Darlowom iz Newcastlea do 2026.

Na Elland Road stiže nakon devet godina provedenih na St. James' Parku.

Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Hull Cityju te je u 12 susreta sačuvao clean sheet.

22:21

Iskusni urugvajski napadač, 36-godišnji Edinson Cavani karijeru će nastaviti u argentinskom nogometnom velikanu Boci Juniors s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024. godine.

Cavani, koji je prošlu sezonu proveo u španjolskoj Valenciji, u Bocu je stigao kao slobodan igrač.

Popularni "El Matador" je za reprezentaciju Urugvaja odigrao 136 utakmica i postigao 58 pogodaka, a tijekom karijere još je nosio dres Danubija, Palerma, Napolija, Paris SG-a i Manchester Uniteda.

21:43

Rasmus Hojlund uskoro bi, čini se, trebao postati novo pojačanje Manchester Uniteda. Vijest o kojoj se pisalo ranije tijekom dana sada je dobila konkretne obrise. Engleski mediji pišu kako je konačno posignut dogovor na relaciji Manchester United - Atalanta. Crveni vragovi bi za 20-godišnjeg Danca trebalo platiti oko 85 milijuna eura odštete, 75+10 milijuna eura kroz razne bonuse. Očekuje se da će Danac potpisati petogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dodatnu godinu.

20:51

Nekoć jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, danas 26-godišnji Ante Ćorić, pred povratkom je na travnjake HNL-a. Iduća stanica njegove karijere trebao bi biti Varaždin. Više o svemu pročitajte OVDJE.

20:33

Allan Saint-Maximin novi je igrač koji napušta europski nogomet te seli u Saudijsku Arabiju, uskoro će ovaj 26-godišnji francuski nogometaš iz Newcastlea preseliti u Al Ahli.

Kako navode engleski mediji Saint-Maximin, koji se određeno vrijeme ne nalazi s Newcastleom na pripremama, je obavio svu papirologiju te liječničke preglede, a vrlo brzo će službeno staviti potpis na trogodišnji ugovor s Al Ahlijem. Navodi se i kako je transfer težak blizu 30 milijuna američkih dolara.

Ovaj krilni igrač profesionalnu karijeru je počeo u St. Etienneu. Potom je igrao za Monaco, Hannover, Bastiju i Nicu, a član Newcastlea je bio od 2019. godine. Igrao je za sve francuske reprezentativne uzraste, ali u seniorskoj momčadi nije debitirao.

U petak je službeno Al Ahli potvrdio i kako je u svoje redove doveo Riyada Mahreza, dosadašnju zvijezdu Manchester Cityja.

20:06

Čini se kako je vratar Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković dobio novog ‘udvarača‘. Više o svemu pročitajte OVDJE.

18:56

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić uskoro bi mogao prijeći iz Udinesea u milanski Inter. Više o svemu pročitajte OVDJE.

18:36

Nerazzuri imaju velike planove za Filipa Stankovića, sina legendarnog nogometaša srpske reprezentacije i Intera, Dejana Stankovića.

La Gazzetta izvještava da je 21-godišnji vratar u posljednje dvije sezone na posudbi u nizozemskom Volendamu potvrdio kvalitetu te bi uskoro mogao konkurirati i za prvu momčad Intera.

Ovoga su ljeta sa San Sira već otišli Onana i Handanović pa je sada šansa da se Stanković mlađi nametne treneru Inzaghiju.

18:07

Saudijski Al-Hilal navodno je ponudio 45 milijuna eura za Rakitićevog suigrača Youssefa En-Nesyrija.

Šuška se da bi zvijezda Seville i marokanske reprezentacije potpisala ugovor do 2026. godine.

En-Nesyri je prethodno odbio ponudu West Hama pa je izgledno da bi karijeru mogao nastaviti na Arapskom poluotoku. Za Al-Hilal su već potpisal Rubén Neves, Sergej Milinković-Savić i Kalidou Koulibaly.

16:57

Početkom lipnja osvanula je objava koja je donekle iznenadila navijače Kraljevskoga kluba: "Real Madrid i Eden Hazard postigli su dogovor prema kojemu se igrač oprašta od Santiago Bernabeua." Konsenzus je postignut kada je postalo jasno da Belgijac više nema mjesta u momčadi Blancosa, iako je prema ugovoru trebao odigrati još godinu dana.

Za belgijskog se krilnog ofenzivca, koji je označen kao jedan od najvećih promašaja Reala, baš i nisu otimali klubovi diljem svijeta. Bilo je mnogo glasina o mogućim destinacijama, međutim Hazard je i dalje bez angažmana. Kao jedna od potencijalnih spominjao se Beckhamov Inter iz Miamija, no očigledno je kako nekadašnji ponajbolji nogometaš svijeta više nije vruća roba.

Stoga se kao najizglednija opcija počelo spominjati umirovljenje. Višestruke ozljede koje je Hazard pretrpio proteklih godina uvelike su utjecale na njegov kontinuitet i izvedbe su bile daleko ispod razina koje je pokazivao dok je kao krilni napadač igrao u Chelseaju.

Hazard i njegova obitelj skrasili su se u španjolskoj prijestolnici i ondje planiraju živjeti, ali nema kluba iz Madrida (Rayo, Getafe ili Atletico) koja želi riskirati s Belgijcem.

Podsjetimo, u ljeto 2019. predsjednik Real Madrida Florentino Perez platio je Chelseaju više od 100 milijuna eura, a Hazard se pokazao kao jedan od najneisplativijih nogometaša u povijesti kluba.

16:56

Bivši nogometaš Partizana Seydouba Soumah uskoro će postati igrač Novog Pazara. Srpski Mozzarsport potvrdio je istinitost ovakve vijesti s Aleksandrom Bogdanovićem, agentom ovog gvinejskog ofenzivnog veznjaka koji je u Partizanu igrao između 2017. i 2021. godine.

- Istina je, Suma i Novi Pazar su dogovorili financijske detalje, ostale su još samo tehnikalije, rekao je Bogdanović.

U srpskim su medijima ovakav transfer okarakterizirali 'bombom'.

16:17

Bivši napadač PSG-a i Manchester Uniteda Edinson Cavani navodno je platio 1.3 milijuna eura kako bi okončao svoj ugovor s Valencijom i priključio se Boca Juniorsima. Tako se Urugvajac vraća u južnoamerički nogomet po prvi put nakon 2007. godine.

15:43

U Real Sociedadu su procijenili da im u nadolazećoj sezoni, tijekom koje će igrati i Ligu prvaka, treba novi lijevi bek, a jedna od opcija baskijskog kluba za pojačanje na spomenutoj poziciji je bivši igrač Real Madrida i Tottenhama, Sergio Reguilón.

15:04

Atalanta se očito spremila za 'život nakon Hojlunda' budući da će Danac put Manchester Uniteda, a novog napadača pronašli su u španjolskoj Almeriji. U pitanju je 21-godišnji reprezentativac Malija El Bilal Toure koji je u Bergamo došao za rekordan iznos kluba - 28 milijuna eura uz još tri milijuna u bonusima.

14:43

Chelsea je dogovorio posao za transfer veznjaka Rennesa Lesleyja Ugochukwua, javlja the Athletic.

Londonski klub postigao je dogovor vrijedan oko 27,5 milijuna eura za 19-godišnjaka. Liječnički pregled zakazan je za sljedeća 24 sata.

Ugochukwu je također dogovorio osobne uvjete s Chelseajem i potpisat će dugoročni ugovor s klubom iz zapadnog Londona.

U ovoj fazi nije odlučeno hoće li Ugochukwu ići izravno u prvi tim ili na posudbu. Ugochukwu je prošle sezone upisao 35 nastupa za Rennes.

14:23

Kolumbijski veznjak i nekada velika zvijezda Real Madrida James Rodriguez je upravo potpisao kao novi igrač São Paula. Ugovor je zapečaćen nakon usmenog dogovora koji je postignut prije dva dana, javlja Venê Casagrande, a potvrđuje Fabrizio Romano.

13:59

Sada već bivši HNL-ovac Matthew Steenvoorden se u razgovoru za nizozemske medije dotaknuo i aktualne teme odlazaka Ivanušeca i Šutala, a s kim ih je usporedio pročitajte OVDJE.

13:41

Bayer Leverkusen će dopustiti da njemački igrač Jonathan Tah ovog ljeta napusti klub ako dobiju ponudu vrijednu najmanje 20 milijuna eura, javlja Sky Sport.

Središnji branič želi se preseliti u Premier ligu dok pokušava vratiti svoje mjesto u njemačkoj momčadi uoči domaćeg Eura sljedećeg ljeta.

West Ham je ranije pokazao interes za Taha, a ovog ljeta je imenovao i bivšeg sportskog direktora Leverkusena Tima Steidtena.

12:43

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić podijelio je dojmove o svojem novom klubu, Manchester Cityju. Više o tome možete pročitati OVDJE.

12:29

Senegalski reprezentativac Sadio Mané danas je izostavljen iz Bayernove momčadi jer su "u tijeku razgovori o potencijalnom transferu", potvrđuje klupsko priopćenje.

Dogovor je već sklopljen, a Sadio Mané je novi igrač saudijskog Al Nassra od petka, kako je javio Fabrizio Romano. Ugovor postoji između svih strana, samo se čeka potpisivanje dokumenata.

11:56

Moises Caicedo i njegovi predstavnici tražit će daljnje pregovore s Brightonom kako bi pokušali uvjeriti klub da smanji traženu cijenu sa 116 milijuna eura, piše The Times.

Ponuda Chelseaja od 93 milijuna eura za Caiceda odbijena je u četvrtak, a Brightonov čvrst stav izvor je sve veće frustracije za 21-godišnjaka.

Visoka procjena kluba temelji se na tome što Caicedo ima četiri godine ugovora koji je potpisao u ožujku ove godine.

image
BROOKS VON ARX/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Brooks Von Arx/zuma Press/profimedia

11:32

Lazio razmišlja o potezu za veznjaka Manchester Uniteda Freda, prema Sky Italiji.

Brazilac također privlači interes Galatasaraya i ne očekuje se da će dogovor oko osobnih uvjeta s turskim prvakom biti problem. Međutim, Galatasaray i United tek se trebaju dogovoriti oko naknade za Freda, čiji ugovor traje još samo godinu dana.
Ako se može postići dogovor, podrazumijeva se da je United spreman brzo krenuti u pronalaženje zamjene.

Sofyan Amrabat je primarna meta, a razgovori s Fiorentinom se nastavljaju u pozadini. Amrabatu je preostalo još godinu dana ugovora, a Fiorentina ima opciju produljenja na daljnjih 12 mjeseci.

11:16

Manchester United mogao bi se vratiti u utrku za potpis veznjaka Ajaxa Mohammeda Kudusa, s potencijalom da ponudi Donnyja van de Beeka svojem bivšem klubu kao dio bilo kakvog dogovora, piše Daily Express.

U međuvremenu, Real Sociedad pregovara s Manchester Unitedom o posudbi veznjaka Van de Beeka, prema izvješćima u Španjolskoj, kaže Daily Mail.

10:47

Brazilski veznjak Bruno Guimaraes kaže da "želi ostati" u Newcastleu, ali je priznao da postoji sumnja oko njegove budućnosti.

Veznjak je stigao iz francuskog Lyona na ugovor od četiri i pol godine, no već je bilo razgovora o produžetku i povećanju plaće. Izdaleka, Real Madrid je veliki obožavatelj, piše The Athletic.

- Nema novosti. Želim ostati, ali sumnja je i dalje prisutna. Vidjet ćemo – rekao je Bruno.

10:11

Nathan Ake potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Cityjem. Branič je za Cityjevu stranicu izjavio:
- Ovo je najbolji klub na svijetu, u to uopće ne sumnjam. To što sam igrač Manchester Cityja čini me nevjerojatno ponosnim svaki dan.

- To je klub koji očekuje izvrsnost u svakom području, što čini savršeno okruženje za poboljšanje. To me pokreće i čini boljim.

10:04

Iz Seville su procurile informacije o budućnosti Ivana Rakitića, a izgleda da je klub već donio konačnu odluku.

Više o cijeloj situaciji možete pročitati ovdje.

09:49

Argentinski defenzivni veznjak i član meksičkog prvoligaša Leona Santiago Colombatto na radaru je hrvatskog prvaka Dinama, javlja turski transfer stručnjak Ekrem Konur.

Colombatto je prošlu sezonu proveo na posudbi u portugalskom prvoligašu Famalicaou gdje je upisao 43 nastupa, uz pet golova i sedam asistencija. Argentinac prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura.

08:48

Paris Saint-Germain je zainteresiran za potpis Ousmanea Dembelea iz Barcelone, ali razgovori nisu u naprednoj fazi, javlja Sky Sport.

Bilo je nepotvrđenih javljanja iz Španjolske da Dembele ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura koja će se udvostručiti nakon kraja ovog mjeseca.

Barcelona je otvorena za prodaju igrača zbog svojih dobro dokumentiranih financijskih problema.

Dembele je prešao u Barcelonu iz Borussije Dortmund 2017. u ugovoru vrijednom 160 milijuna eura. Tada je to bio drugi najskuplji transfer svih vremena nakon Neymara.

image
ADRIA PUIG Anadolu Agency Via Afp

08:22

Još uvijek nema konačnog dogovora između Manchester Uniteda i Nottingham Foresta oko transfera Deana Hendersona, javlja Sky Sport.

Posudba s obvezom otkupa ostaje predmet razgovora između dva kluba, a spomenute cifre vrte se oko 20 milijuna eura.

Razgovori su usredotočeni na naknadu, strukturu i uvjete obveze kupnje – posebice koliko bi utakmica Henderson morao odigrati da pokrene tu obvezu.

Postoji spremnost svih strana da se dogovor postigne preko reda. Henderson je još uvijek u momčadi Uniteda u SAD-u dok klubovi postižu dogovor.

07:55

Manchester United odbio je ponudu za svog stopera Harryja Maguirea od West Hama. Čekićari su bili spremni platiti 23 milijuna eura za usluge engleskog reprezentativca, javlja The Athletic.

Klub iz istočnog Londona traži pojačanja ovog ljeta nakon što je Declan Rice s Arsenalom sklopio ugovor vrijedan 120 milijuna eura.

Menadžer West Hama David Moyes želi Maguirea, ali je dvojbeno hoće li nastaviti forsirati transfer s obzirom na visinu njegove plaće, a također nije jasno hoće li engleski branič biti zainteresiran za transfer.

07:24

Dinamo je poslao službenu ponudu za Lukasa Kačavendu i Luku Stojkovića. Gabriel Vidović također je želja Modrih, a Josip Šutalo bi izlaznim transferom mogao srušiti rekord zagrebačkog kluba. Opširnije pročitajte OVDJE.

07:20

Edinson Cavani seli u Bocu Juniors. 36-godišnji urugvajski napadač je prema pisanjima južnoameričkih medija dogovorio osobne uvjete i potpisat će ugovor do prosinca 2024. godine, a iz Valencije u Bocu stiže potpuno besplatno.

07:17

Dobro jutro dragi čitatelji, nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

  • Transfer Joška Gvardiola iz redova RB Leipziga u Manchester City i dalje ‘visi u zraku‘. U Leipzigu traže okruglih 100 milijuna eura za hrvatskog stopera koji je itekako voljan pojačati redove aktualnog pobjednika Lige prvaka, ali konačnog dogovora i dalje nema. Daily Mail navodi kako su u Leipzigu odlučili podvući crtu i spriječiti daljnje odugovlačenje posla.
  • U Dinamu su bacili oko na mladu zvijezdu minhenskog Bayerna. Riječ je o 19-godišnjem Gabrielu Vidoviću, mladom hrvatskom reprezentativcu do 21 godine.
  • Transfer Lovre Majera u njemački Wolfsburg je pred realizacijom, javljaju francuski mediji. Prema navodima hrvatski reprezentativac dogovorio je osobne uvjete s poznatim bundesligašem, što znači da je jedina preostala prepreka dogovor oko odštete, koji je također blizu završetku.

    Posljednja ponuda njemačkog kluba iznosila je oko 20 milijuna eura, dok se smatra da bi Rennes zadovoljila cifra od 25 milijuna eura.

  • Napoli je blizu dogovora o produženju ugovora s traženim napadačem Victorom Osimhenom, navodi Sky u Italiji.

  • Riyad Mahrez službeno je novi igrač Al Ahlija. Alžirac se pridružio saudijskom klubu u transferu iz Manchester Cityja za 35 milijuna eura. Ugovor je potpisan do lipnja 2027. godine

Linker
21. svibanj 2024 19:08