Transferi glavna

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Modri doveli nogometaša Bayerna, stoper Barce na pragu transfera, na Rujevici se sprema bomba

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 21:55
22:40

Napoli je i službeno predstavio novo pojačanje. Momčad talijanskog prvaka osnažio je 23-godišnji danski reprezentativac Jesper Lindstrom. On je podno Vezuva stigao iz njemačkog Eintrachta s ugovorom o posudbi, uz obavezu kupnje. Dakle, Napoli će za Lindstroma platiti pet milijuna eura za prvu sezonu. Ukupni transfer iznosi 20 milijuna eura, uz pripadajuće bonuse i 15% matičnom klubu (Brondby). Lindstrom će u Napulju imati 2,5 milijuna eura po sezoni.

U kontekstu Napolija spominje se i Giovani Lo Celso. Argentinac talijanskih korijena odigrao je za Tottenham svega 16 minuta ove sezone. Spomenuta minutaža nikako ne zadovoljava njegove ambicije i prema talijanskim izvorima Lo Celso ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u zemlji svojih djedova...

21:53

Bivši francuski reprezentativac i stoper Barcelone Clement Lenglet prošlu je sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu. Sada se vratio na Camp Nou, ali su gotovo ništavni izgledi da tamo i ostane budući da njegova godišnja primanja iznose 16 milijuna eura (bruto). Barcelona želi transferirati 28-godišnjeg braniča do konca aktualnog prijelaznog roka. Zanimanje za Lengleta pokazali su Real Betis i Olympique Lyon, no čini se najizglednijim njegov povratak u Premierligu. Pregovore između Barcelone i Aston Ville o transferu Lengleta, na svom je profilu potvrdio i Fabrizio Romano.

20:57

Kako prenose mediji u Italiji, bivši nogometaš Dinama Marko Pjaca na korak je do dolaska u Rijeku. Pjaca je prije sedam godina napustio Maksimir kao velika zvijezda, ali ozlijede i nesreće su ga udaljile o prve ekipe Stare dame.

Opširnije pročitajte OVDJE

20:56

Kako doznajemo, mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović (19) novi je igrač zagrebačkog Dinama.

Opširnije pročitajte OVDJE

19:48

Bivši francuski reprezentativac i stoper Barcelone Clement Lenglet prošlu je sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu. Sada se vratio na Camp Nou, ali su gotovo ništavni izgledi da tamo i ostane budući da njegova godišnja primanja iznose 16 milijuna eura (bruto). Barcelona želi transferirati 28-godišnjeg braniča do konca aktualnog prijelaznog roka. Zanimanje za Lengleta pokazali su Real Betis i Olympique Lyon, no čini se najizglednijim njegov povratak u Premierligu. Pregovore između Barcelone i Aston Ville o transferu Lengleta, na svom je profilu potvrdio i Fabrizio Romano.

19:16

Španjolska je Marca demantirala engleske medije o dogovorenom transferu krilnog napadača Lucasa Ocamposa iz Seville u londonski Fulham. Prema španjolskim izvorima, londonski je premierligaš dogovorio uvjete transfera s Argentincem, ali ne i s andaluzijskim klubom. No, budući da živi s financijskim problemima, Sevilla je voljna prodati argentinskog reprezentativca i očekuje iz Londona konkretnu ponudu. Neslužbeno, ista ne bi smjela biti manja od 15 milijuna eura...

18:13

Čini se kako poslovna suradnja Bayerna i Tottenhama nije završila mega-transferom Harryja Kanea. Njemačkom je prvaku zanimljiv još jedan engleski reprezentativac. Radi se i 29-godišnjem Ericu Dieru. Otkako je menadžerom Spursa postao australski Grk Ange Postecoglou, Dier je sve rjeđe u momčadi. Iako je posljednjih sezona uglavnom igrao na poziciji srednjeg braniča, Dier je profesionalnu karijeru započeo kao vezni igrač. Upravo je njegova polivalentnost zaintrigirala čelnike Bayerna. Izazov Bundeslige niti Diera ne ostavlja ravnodušnim. Prema Transfermarktu, tržišna vrijednost Diera iznosi 18 milijuna eura, a u Tottenhamu trenutačno zarađuje 85.000 funti – tjedno.

17:45

PSG želi osvježiti i ojačati svoj napad, a jedna od meta mu je Randal Kolo Muani, 24-godišnji napadač koji je trenutno član Eintrachta iz Frankfurta. On je prošle godine za njemačku momčad imao 23 gola i 17 asistencija u 46 nastupa u svim natjecanjima, a na početku ove sezone je postigao tri gola u prve četiri utakmice koje je Eintracht igrao. Takav učinak donosi i veliku cijenu pa Eintracht traži za njega 100 milijuna eura, a francuski FootMercato tvrdi kako PSG to ne želi platiti. Inače, zanimljivo je kako je Muani u Eintracht došao u ljeto 2022. iz Nantesa kao slobodan igrač. Tada PSG-u nije bio zanimljiv.

17:39

Leeds United i Bayer Leverkusen dogovorili su transfer Nadiema Amirija za 5 milijuna funti odštete. Činilo se kako je posao zgotovljen, igrač je doputovao u Leeds privatnim avionom i onda je posao odjednom propao. Više o svemu pročitajte OVDJE.

17:31

I Hajduk i Dinamo udarili su ovog ljeta u zidove Opus arene. Iz Splita za Mihaela Žapera, a ni Dinamo ništa bolje nije prošao sa svojom ponudom za Ramona Miereza nakon što su prethodno početkom godine iz Maksimira već bili odbijeni za Belju i Barišića. Zapravo, o niti jednoj od tri ponude koje je Dinamo poslao u Osijeku se nije ozbiljno razmišljalo.

U redove HNL rivala Osijek niti želi pustiti svoje igrače, a pogotovo ih nije spreman prodati s velikim popustom.

Opširnije porčitajte OVDJE

16:14

Fulham je u uznapredovalim pregovorima s Evertonom vezanim uz dovođenje krilnog igrača Alexa Iwobija. Ranije su dogovorili dolazak Lucasa Ocamposa iz Seville.

16:00

Bayern je poslao upit Chelseaju vezanu uz mogući transfer Conora Gallaghera. Ovaj 23-godišnji veznjak igrač je Chelseaja od 2019. godine, a boravio je na posudbama u Charltonu, Swanseaju, WBA-u i Crystal Palaceu. Hoće li Bayern biti njegov sljedeći klub? Transfermarkt.de igračevu vrijednost procjenjuje na 32 milijuna eura.

15:32

Portugalski napadač Beto peto je ovoljetno pojačanje Evertona. Ovaj 25-godišnjak stiže iz Udinesea uz odštetu od 30 milijuna funti, a prošle je sezone za Udinese postigao 10 golova. Ranije ovog ljeta Everton je doveo Youssefa Chermitija, Ashleyja Younga, Arnauta Danjumu i Jacka Harrisona.

15:04

Dinamo vrlo blizu dovođenja mladog reprezentativca Hrvatske, Bayernova napadača Gabrijela Vidovića (19), na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora. Više o svemu pročitajte OVDJE.

15:01

U potrazi za prijeko potrebnim pogodcima, Rudeš je u tjedan dana doveo dva ofenzivna pojačanja. Nakon što je prije osvojenog boda neriješenim rezultatom protiv Istre 1961 doveden Vinko Petković, 27 godišnji Šibenčanin koji je došao je na šestomjesečnu posudbu iz redova NK Osijeka, a karijeru je započeo u Zagori iz Unešića, te igrao za Hrvatski Dragovoljac, Orkan, GOŠK, Zadar, Primorac iz Biograda, Varaždin, Istru i Goricu, u završnici prijelaznog roka došao je i Fran Topić, Dinamov napadač. Više o svemu pročitajte OVDJE.

14:41

Nakon dvije godine provedene u dresu Southamptona, Romain Perraud vratio se u domovinu. U Southampton je stigao iz Bresta za 12 milijuna eura, a u tekućoj sezoni igrat će za Nicu, klub u kojem je ponikao. Isprva kao posuđeni igrač, no klub s Azurne obale imat će opciju otkupa.

14:21

Jedna od (po)dužih saga ovog ljeta dobit će svoj rasplet. Benjamin Pavard napustit će Bayern i preći u Inter, tvrdi Fabrizio Romano. Ako je vjerovati talijanskom specijalistu za transfere, Bavarcima će pripasti 30 milijuna eura uz dodatna dva u bonusima.

13:41

Novi trener Tottenhama Ange Postecoglou zadovoljan je Giovannijem Lo Celsom i odlučio ga je zadržati u momčadi. Argentinac će ostati u Londonu ukoliko klub ne dobije ponudu koju ne može odbiti. Podsjetimo, ranije su se za njegove usluge raspitivali iz Villarreala, ali kako stvari stoje, ostat će igrač Spursa.

12:50

Fulham je doveo četvrto pojačanje ovog ljeta, iz Leicestera je došao Timothy Castagne. Ovaj 27-godišnjak igra na poziciji desnog bočnog, a Fulham ga je platio 13 milijuna eura. Skuplje od njega ovog su ljeta platili samo Calvina Basseyja koji je stigao iz Ajaxa za 22,5 milijuna eura.

12:32

Filip Uremović je sve bliže dolasku u splitski Hajduk koji tu neće stati.

Više o svemu pročitajte OVDJE.

12:01

Erik ten Hag do sada je u Manchester United doveo nekoliko igrača s kojima je surađivao u Ajaxu, a Nicolas Tagliafico mogao bi biti novo ime na na toj listi. Argentinski branič od prošlog je ljeta član Lyona, a Daily Mail piše kako ga Crveni vragovi vide kao nekoga tko bi se odlično uklopio u rotaciju s Lukeom Shawom.

11:44

Paris Saint-Germain odbio je nekoliko ponuda za Huga Ekitikéa koje su iznosile 35 milijuna eura i više, tvrdi Florian Plettenberg iz njemačkog Sky Sporta. Prema njegovim informacijama, Parižani žele uključiti mladog francuskog napadača u posao s Eintrachtom, kako bi za manje novca dobili Randala Kolo Muanija.

11:26

Nakon mnogobrojnih uzbuđenja, propalih dogovora i pregovora, Romelu Lukaku je pronašao novi klub. On će ovu sezonu provesti u Romi kao posuđeni igrač Chelseaja, a njegov odnos prema Interu i dalje je tema u Italiji. Lukaku je prošle godine igrao za Nerazzurre koji su ga željeli dovesti i za ovu sezonu, ali on je njima iza leđa pregovarao s Juventusom. Kasnije je i priča sa 'Starom damom' propala te je završio u Romi. Sve to je danas za La Gazzettu dello Sport komentirao Walter Sabatini, bivši trenere i Rome: "U modernom nogometu ponašanje nogometaša i njihovih agenata se otelo kontroli. U ovom slučaju sve je bilo na igraču, potpuna odgovornost. Lukaku se ponašao sebično, ono što je napravio Interu je bilo nesportski i neplemenito", rekao je Sabatini.

11:14

Čelnici saudijskog Al Ittihada spremni su ponuditi Liverpoolu 150 milijuna eura za egipatskog nogometnog reprezentativca Mohameda Salaha, tvrde britanski mediji.

Salah karijeru želi nastaviti u Saudijskoj Arabiji, a čelnici Liverpoola više su puta demantirali da planiraju prodati egipatskog napadača.

CBS Sports tvrdi da je uprava Al Ittihada kao glavni cilj do kraja prijelaznog roka, odnosno do 20. rujna, postavila angažman egipatskog reprezentativca. Izvori bliski pregovorima navode da bi Al Ittihad Liverpoolu isplatio zajamčenu odštetu od 108 milijuna eura, a engleski klub bi kroz bonuse mogao dobiti još 54 milijuna.

Salah (31) je u Liverpool stigao 2017. godine iz Rome, a za engleski klub odigrao je 307 utakmica i postigao 187 golova. (Hina)

10:48

Njemački Bild piše da Filip Uremović stiže u HNL. Jesu li fotografije koje kruže društvenim mrežama otkrile njegov klub? Više o tome pročitajte OVDJE.

10:18

Lyon želi napadača Troyesa Mamu Baldea, a za njega se bori s Evertonom, Sheffield Unitedom i Burnleyjem. Englezi pišu kako ga žele i neki klubovi u Bundesligi. Napadač Troyesa je pozornost privukao nakon što je prošle sezone zabio 12 golova, a ono što 27-godišnjaka čini posebno zanimljivim je to što može igrati na svim pozicijama u napadu.

09:32

Stoper Milana Pierre Kalulu je na meti Bayerna i još dva neimenovana kluba iz Premier lige, tvrdi Nicolo Schira koji dodaje kako talijanski klub ni ne pomišlja na njegovu prodaju. U Milanu ga žele zadržati usprkos tome što je ispao iz prve postave, a Schira tvrdi i kako sami igrač želi napraviti sve da se vrati u prvih 11 talijanskog diva.

08:29

Wolvesi se spremaju ponuditi 20 milijuna funti za napadača Leicester Cityja Kelechija Iheanacha, tvrdi Mirror.

Iheanacho je u Leicesteru od 2017. godine kada je stigao iz Manchester Cityja za 27.7 milijuna eura, a od tada je odigrao 211 utakmica u kojima je zabio 56 golova i upisao 35 asistencija.

08:02

Manchester United kreće po Tottenhamovog veznjaka? Pierre-Emile Höjbjerg želja je Erika ten Haga, javljaju britanski mediji. Prema The Telegraphu, Crveni vragovi su Höjbjerga stavili na najuži popis igrača koje bi mogli dovesti, a na istom se nalazi i Sofyan Amrabat.

07:41

Mohamed Salah nije jedini igrač Liverpoola kojeg Al-Ittihad želi dovesti u svoje redove. Saudijski klub bacio je oko i na Joea Gomeza. Prvak Saudijske Arabije želi pojačanje u obrani, a engleski branič je visoko na njihovom popisu. Jürgen Klopp do sada je Gomeza koristio kao alternativu za Konatea i Matipa u obrani, pa nije nemoguće da engleski branič odluči spakirati kofere i krenuti put Saudijske Arabije.

07:23

Napadač Arsenala Folarin Balogun na putu je prema Monaku gdje će danas potpisati ugovor s klubom iz Kneževine. Topnicima će pripast 40 milijuna eura uz bonuse iz idućeg transfera. Podsjetimo, Balogun je prošlu sezonu proveo na posudbi u dresu Reimsa gdje je zabio 21 gol.

06:21

Dobro jutro! Bliži se kraj ljetnom prijelaznom roku u velikom dijelu nogometne Europe. Evo presjeka najznačajnijih događaja od ponedjeljka:

  • Manchester United nema ništa protiv da Harry Maguire napusti klub, ali ne na posudbu. U obzir dolazi samo prodaja jer, kako tvrdi Daily Mail, 'Crvenim vragovima' treba novac kako bi se pojačali na dvije pozicije - lijevom beku i veznom redu.
  • Fabrizio Romano donosi kako je Folarin Balogun potpisao za Monaco. Arsenal bi trebao dobiti 40 milijuna eura plus postotak od sljedeće prodaje. No, klubovi još nisu službeno objavili ovaj transfer.
  • Vjerovali ili ne, ali Romelu Lukaku ima novi klub. Nakon svih peripetija koje su se dogodile s Interom, Juventusom i saudijskim klubovima, belgijski nogometaš će u ovoj sezoni igrati za Romu. Čelnici talijanskog kluba su proteklog vikenda bili u Londonu te se sve dogovorili s kolegama iz Chelseaja pa će 'Vučica' za jednogodišnju posudbu Lukakua platiti 8 milijuna funti, odnosno oko 9,3 milijuna eura.
  • Pregovori između Intera i Bayerna oko transfera Benjamina Pavarda u talijansku momčad su zapeli i ne pomiču se s mrtve točke.
  • Matheus Nunes je velika želja Pepa Guardiole i mogao bi u završnici promijeniti klub te iz Wolverhamptona otići u Manchester City. No, 'Vukovi' su žestoki u pregovorima te su odbili dosadašnje ponude 'Građana', a 25-godišnji portugalski reprezentativac je odlučio napraviti pritisak na vodstvo aktualnog kluba te je odbio trenirati u želji da se ostvari transfer u City. Sky Sports ističe da su pregovori dva kluba u tijeku, ali da su još uvijek daleko od dogovora.
Linker
07. svibanj 2024 02:16