AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

UŽIVO: Francuzi ne staju na kontroverznom napadaču, posao iz Kolumbije najavio transfer Dinama?

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2024. 22:50

22.46 Rui Costa, predsjednik Benfice, potvrdio je glasine o mogućem povratku Joãa Félixa i Renata Sanchesa. Pregovori su već u tijeku.

- O njima ne smijem previše javno govoriti. To ne bi pomoglo u realizaciji transfera. Spominjala su se i druga imena, ali zasad mogu samo o njima dvojici. Benfica će sljedeće godine imati izuzetno konkurentnu momčad za napad na titulu. - rekao je na presici.
- Imamo još mjesec i pol do zatvaranja prijelaznog roka, a kao što znate, dosad je tržište bilo veoma mirno, uglavnom zbog Europskog prvenstva, a i Cope Américe. Sad će se zahuktati, nema sumnje. - dodao je.

22.10 Nakon što je u njihove redove prešao kontroverzni Mason Greenwood, Marseille cilja na još jedno pojačanje iz Premier lige. Točnije, žele dovesti mladog napadača Arsenala Eddieja Nketiaha.

20.12 Tri kluba bore se za dovođenje Josipa Brekala. Više o tome pročitajte OVDJE.

19.26 Liverpool i Newcastle žele Juventusova braniča Deana Huijsena, javljaju Talijani.

19-godišnji Huijsen impresionirao je nogometne stručnjake u Serie A tijekom prošlosezonske šestomjesečne posudbe u Romi, ali je otvoren za odlazak iz Torina i već su se počeli spominjati klubovi poput VfB Stuttgarta, Bayer Leverkusena i Wolfsburga, kao i francuskog prvaka PSG-a.

Međutim, Juventus želi čak 30 milijuna eura za španjolskog U-21 reprezentativca rođenog u Nizozemskoj, što bi moglo limitirati opcije njegova transfera.

19.05 Kolumbijski klub Deportivo Cali dovršio je dovođenje Andersona Plate u svoje redove. Radi se o desnom krilnom igraču koji dolazi kao slobodan igrač. To bi moglo biti zanimljivo i zagrebačkom Dinamu koji neko vrijeme radi na dovođenju Juana Cordobe u svoje redove. S obzirom na to da Plata igra na njegovoj poziciji, za pretpostaviti je kako je Cordoba na izlaznim vratima iz kluba te da se bliži njegov transfer.

18.48 U crno-bijelom dijelu Istanbula već dulje vrijeme vlada status quo, barem što se tiče relacije Ante Rebić - Besiktas. Iza hrvatskog napadača sezona je 'za zaborav', obilježena ozljedama i buntovništvom, koje je s vremenom preraslo u otvoreni rat.

Besiktas već nekoliko mjeseci s Rebićem pokušava ispregovarati raskid suradnje, ali bivši Vatreni ne pristaje na ono što mu klub nudi, već ustraje na iznosu koji mu je garantiran ugovorom, koji ga s turskim velikanom veže do ljeta 2025.

I dok se u Turskoj nastavlja sapunica, u oko je Rebić upao nekolicini klubova iz svoje 'bivše domovine'. Prije no što je prošlog ljeta obukao dres Besiktasa, Rebić je četiri godine nosio dres Milana, a sada bi, ako je suditi po portalu Milanlive, odnosno novinaru Filippu Partenziju, ponovno mogao zaigrati u Italiji. Kako navodi spomenuti izvor, Rebić se našao na radaru Monze, Cagliarija i Genoe te sam ne bi imao ništa protiv povratka u Seriu A.

18.42 Turci su objavili da Mourinho želi jednog od najbitnijih Vatrenih. Više o tome pročitajte OVDJE.

18.00 Fabrizio Romano izvještava da je Bayer Leverkusen u poodmaklim pregovorima s kamerunskim braničem Joëlom Matipom.

Bivši branič Liverpoola, kojemu je ugovor na Merseysideu istekao 1. srpnja, dobio je već nekoliko ponuda. Najviše je zagrizao aktualni njemački prvak koji je izrazito zainteresiran za 32-godišnjeg nogometaša.

17.15 Chelsea ovog ljeta želi dovesti novog vratara. Robert Sanchez i Đorđe Petrović trenutno su jedine opcije za novog trenera Enza Marescu, a 26-godišnji Sanchez vjerojatno će biti prvi izbor.

Petrović se pokazao kao stabilna zamjena i kad je uskakao, ali Maresca je navodno zabrinut zbog njegovog stila i želi golmana sličnog Sanchezu koji mu može parirati.

image

Enzo Maresca

GLYN KIRK Afp

Bluese se već prije povezivalo s Andrijem Luninom iz Real Madrida, Giorgijem Mamardashvilijem iz Valencije i Mikeom Maignanom iz AC Milana, međutim prema novim informacijama klub traži nekoga tko bi bio spreman na česte rotacije.

16.50 Manchester United nastavlja se užurbano pojačavati, a klub želi veznjaka Adriena Rabiota dodati momčadi koja bi mogla zaoštriti konkurenciju u vrhu, piše L'Equipe.

29-godišnji Rabiot slobodan je igrač nakon što je napustio Juventus, a francuski internacionalac navodno je zainteresiran za prelazak u Premiership jer je ondje zamalo završio prošle sezone prije nego što je potpisao novi jednogodišnji ugovor s Bianconerima. Također, treba istaknuti da je Rabiot na meti Real Madrida i Milana.

image
MARCO BERTORELLO Afp

16.30 Trener Napolija Antonio Conte navodno želi dovesti Dejana Kuluševskog iz Spursa. Talijan je švedskog reprezentativca makedonskih korijena i doveo u Tottenham još kada je bio glavni trener londonskoga kluba.

Calciomercato tvrdi da je Giovanni Manna, Napolijev sportski direktor, identificirao Kuluševskog kao potencijalno ljetno pojačanje, u nadi da će Conteov utjecaj uvjeriti 24-godišnjeg Šveđanina da se pridruži.

16.00 Manchester United nastavlja s aktivnostima ovog prijelaznog roka. Sada su dogovorili sve uvjete s Urugvajcem Manuelom Ugarteom oko dolaska na Old Trafford. Ostalo je još "samo" dogovoriti odštetu s PSG-om i Ugarte će postati novi član Manchester Uniteda.

15.10 Odlični nastupi na Europskom prvenstvu podigli su interes za Xavija Simonsa. PSG bi mogao višestruko zaraditi na Nizozemcu za kojeg su prije dvije godine platili Barceloni četiri milijuna eura, a danas je njegova vrijednost na tržištu čak 80 milijuna. Interes Bayerna odavno nije tajna, a u utrku za potpisom 21-godišnjaka uključio se i Manchester United.

image
INA FASSBENDER Afp

14.45 Branič Bologne Riccardo Calafiori pred potpisom je za Arsenal. Fabrizio Romano objavio je kako su Topnici dogovorili odštetu s talijanskim klubom, pritom ne navodeći iznos, a transfer bi uskoro trebao postati služben. Talijanski mediji prenose kako Bologna traži 50 milijuna eura odštete, a istovremeno i u Baselu zadovoljno trljaju ruke. Njima pripada 50 posto iznosa transfera iznad četiri milijuna eura za koliko su ga prije dvije godine prodali Bologni.

14.05 Srbijanski nogometaš Miodrag Pivaš (19) novi je igrač Newcastlea, u koji je prešao iz Jedinstva iz Uba, objavio je engleski klub.

Pivaš igra na poziciji stopera i defanzivnog veznog igrača, a u prošloj sezoni odigrao je 18 utakmica za Jedinstvo, ekipu iz Uba koja je izborila plasman u Superligu Srbije. Igrao je i za reprezentaciju Srbije do 17 godina.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE

13.20 Manchester United bi ovog ljeta mogao doživjeti velike promjene kada je prva momčad u pitanju, ali da 'crveni vragovi' razmišljaju i o budućnosti govori i činjenica da su na korak do završetka jednog zanimljivog transfera.

Naime, Erik ten Hag sa svojim suradnicima dogovara posao s Arsenalom oko jednog od bisera njegove omladinske škole, a riječ je o Chido Obi-Martinu.

Prema navodima s Otoka, Obi-Martin je već obišao trening centar novog poslodavca, a poseban dojam na njega je ostavio legendarni Ruud van Nisterlooy. Chido ima tek 16 godina i zbog načina igre je već proglašen ‘novim Haalandom’.

12.30 Nakon završetka Eura u Njemačkoj prva vijest u svijetu nogometa bila je mlada Barcina zvijezda Lamine Yamal. Oduševio je svojim partijama za Furiju i tako privukao pozornost i drugih velikih klubova koji bi svakako voljeli iskoristiti nestabilnu financijsku situaciju te ga tako dovesti u svoje redove. U Barceloni će ga svakako htjeti zadržati pod svaku cijenu, ali tu agenti Yamala vide prostora za još novca.

Njegov trenutačni ugovor veže ga za klub do 2026. godine, a katalonski mediji izvještavaju da Mendes želi da se on što prije produži. Katalonci su navodno pripremili novi ugovor za svoju zvijezdu, ali bi mu ga ponudili tek idućeg ljeta.

Ostaje za vidjeti kako će se čitava priča rasplesti i hoće li se zbogt Mendesovog zahtjeva stvari ubrzati, ali jedno je sigurno, žele li zaržati Yamala morat će reagirati što prije.

11.55 Jedan od najboljih nogometaša na Čizmi, Gruzijac Hviča Kvarachelija želi Antoniju Conteu i Napoliju što su u njega imali povjerenja svo ovo vrijeme, te je spreman potpisati novi dugoročni ugovor unatoč interesu Paris Saint-Germaina.

Pariški divov snažno je zagrizao za ovu 23-godišnju gruzijsku zvijezdu posljednjih mjesec dana, posebno nakon odlaska Kyliana Mbappea. Spremni su naime platiti više od 100 milijuna eura kako bi osigurali njegov doalazak, ali nekako je izglednije da će Hviča ostati u Italiji.

Conte je jasno dao do znanja da je Kvarachelija jedan od glavnih kotačića njegove momčadi te kako je obavio s njim i razgovor prije njegova putovanja u Njemačku na Europsko prvenstvo. Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis isključio je transfer i nije ga pretjerano bgira za ponudu PSG-a.

Gruzijski krilni napadač već se počeo pripremati za povratak treninzima momčadi tijekom odmora i vratit će se u klub sljedeći tjedan.

11.25 Nakon što je proljetni dio sezone proveo na posudbi u Vejlu, bivši nogometaš Hajduka David Čolina dogovorio je s Dancima produljenje do kraja sezone 24./25. Danci će također imati pravo otkupa njegova ugovora od Augsburga po završetku sezone.

Iako ga se u jednom trenutku povezivalo s austrijskim prvoligašem LASK-om, izgleda kako je nova posudba bila bolja opcija.
Vejle svoju prvu utakmicu u novoj sezoni igra u nedjelju, 21. srpnja, kad će na domaćem terenu dočekati Randers.

- Veselim se što ću nastaviti gdje sam stao. Vjerujem da ćemo i ove sezone pokazati da zaslužujemo biti dio prvoligaškog društva - rekao je Čolina.

10.50 Najpoznatiji stručnjak za transfere, Fabrizio Romano tvrdi kako bi Strahinja Pavlović uskoro mogao napustiti redove Salzburga te da je o tome već obavijestio vodstvo kluba.

Još ranije se dovodio u vezu s Milanom, a ta bi priča uskoro mogla postati i realnost. Navodno je Pavlović već dogovorio osobne uvjete s Rossonerima, te je još samo ostalo da se oko odštete dogovore dva kluba.

Trenutno nije poznato koliko bi mogla iznositi visina odštete, ali je jasno da to neće biti malo. Strahinja Pavlović za Salzburg igra od 2022. godine, nakon što je igrao za Partizan, Monaco, Cercle Brugge u Basel. Za reprezentaciju Srbije je do sada nastupio 38 puta i postigao četiri pogotka.

10.20 Teško da je puno ljudi izvan Španjolske prije Eura čulo za Martina Zubimendija, ali nakon turnira u Njemačkoj sve se promijenilo. Zubimendi je već neko vrijeme jedan od najboljih defenzivnih veznjaka La Lige, a u posljednjih nekoliko dana za nogometaša Real Sociedada povećan je interes drugih klubova.

Arsenal je jako zagrizao posljednjih 12 mjeseci, a voljeli bi ga vidjeti i u Barceloni. Prema Telegraphu, posljednji klub koji se pojavio na listi zainteresiranih je i Manchester United.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Ako Man United, ili bilo koji drugi klub, odluči krenuti po Zubimendija, dočekat će ih nepokolebljivi Sociedad koji će ga pustiti najmanje za 60 milijuna eura koliko iznosi njegova odštetna klauzula.

Zubimendi je u nekoliko navrata izjavio da nema želju otići iz Real Sociedada, ali se u bilo kojem trenutku predomislio, sada je pravi trenutak.

9.25 Nogometnom klubu Vojnić ‘95 za novu sezonu u 4. Nogometnoj ligi Središte pristupio iskusni Nikola Pokrivač (38), bivši hrvatski reprezentativac. Podsjećamo da je Pokrivač u dosadašnjoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao, između ostalih, za zagrebački Dinamo, Monaco, austrijski RB Salzburg, Rijeku i Slaven Belupo. Ubilježio je također i 15 nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, te sudjelovao na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. U prošloj sezoni igrao je za Tigar iz Svete Nedelje, a sada je odlučio prihvatiti ponudu kluba iz Vojnića.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

8.45 Barcelona je u stanju pripravnosti kada je u pitanju transfer zvijezde Bayerna Joshue Kimmicha. Katalonski velikan već neko vrijeme prati njemačkog reprezentativca, a uskoro bi mogli krenuti i u operaciju njegova dovođenja. Naime, za vjerovati je kako Kimmich neće produžiti svoj ugovor koji mu traje do ljeta 2025. godine i tu u Barceloni vide svoju priliku.

Nakon što je ušao u posljednjih 12 mjeseci svog ugovora, Kimmich može otvoreno razgovarati o besplatnom transferu u neki od klubova koji nisu članovi Bundeslige, a sportski direktor Bayern Münchena Max Eberl nije otkrio nikakve pojedinosti kada je produljenje u pitanju.

- Ima još godinu dana ugovora s nama. Odlučili smo odgoditi sve razgovore dok se ne vrati s odmora - navodi Diario AS.

Ako Bayern ne uspije dogovoriti obnovu, vjerojatno će pokušati prodati Kimmicha rivalu, ali njegova trenutna tražena cijena od 50 milijuna eura je izvan onoga što može platiti Barcelona.

8.15 Nije nikakva tajna kako bi Barcelona u svojim redovima željela vidjeti bivšeg nogometaša Dinama i jednu od najvećih zvijezdi Eura Danija Olma, a u prilog tome da bi čitava priča uskoro mogla biti gotova ide i činjenica da su Katalonci sada za Danija poslali i službenu ponudu, barem tako tvrdi Mundo Deportivo.

OPŠIRNIJE ČITAJTE OVDJE

image
ADRIAN DENNIS Afp

7.20 Kako prenosi ESPN, momčad Manchester Uniteda ove sezone očekuju velike promjene. Braniči Harry Maguire, Victor Lindelöf i Aaron Wan-Bissaka, plus veznjaci Scott McTominay i Christian Eriksen, kojima ističe ugovor 2025. godine, mogu otići ovog ljeta ukoliko za njih dođe prava ponuda

Isto vrijedi i za bivšeg veznjaka Real Madrida Casemira koji je također na prodaju unatoč tome što su mu ostale još dvije godine ugovora.

Brazilski napadač Antony moći će također otići na posudbu ukoliko će zaintersirani biti spreman pokriti njegovu tjednu plaću od 70,000 funti.

7.00 Thomas Meunier, 32-godišnji belgijski obrambeni igrač, potpisao je dvogodišnji ugovor s Lilleom, službeno je objavio tijekom petka francuski prvoligaš.

Meunieru je to povratak u francuski nogomet budući je od 2016. do 2020. godine bio član Paris St. Germaina, s kojim je tri puta osvojio naslov prvaka Ligue 1. Nakon PSG-a Meunier je prešao u dortmundsku Borussiju gdje je bio sve do veljače ove godine. Tada je otišao u turski Trabzonspor gdje se zadržao tek nekoliko mjeseci.

„Sportski i obiteljski gledano dolazak u Lille je savršen izbor“, rekao je ovim povodom Meunier koji je bio član belgijske reprezentacije koja je 2018. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Za reprezentaciju Belgije je odigrao 66 utakmica uz osam pogodaka.

Lille je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u francuskom prvenstvu te je time osigurao nastup u Europskoj ligi.

Dobro jutro, dragi čitatelji.

Pred nama je još jedan potencijalno uzbudljiv dan na nogometnom tržištu. Kada je u pitanju jučerašnji meracto najviše se govorilo o Nici Williamsu i Daniju Olmu koji su velike želje Barcelone.

Livaja napušta Hajduk?

Grčki mediji aktivirali su priču o mogućem povratku Marka Livaje (30) u tamošnje prvenstvo.

PAOK se, tvrdi portal Athlos, okrenuo napadaču Hajduka nakon što im je propao posao s Martinom Braithwaiteom, koji je izabrao Olympiacos. Otišli su toliko daleko da tvrde da mu "splitski klub neće stajati na putu".

Vidović prema Brestu

Nakon što je prošlu sezonu proveo u Dinamu, koji ga u konačnici nije otkupio, Gabriel Vidović nadomak je novom klubu, odnosno posudbi.Prema navodima francuskog novinara Josué Casséa, Vidović se našao na radaru Bresta.

Odlazak Postonjskog

Veliki gubitak uoči nove sezone doživjela je ekipa Varaždina. Kapetan momčadi i jedan od ključnih igrača, Igor Postojnski, napustio je Barokni grad nakon tri godine, a klub iz poštovanja nije htio stati na put njegovom transferu u iranski FC Tractor Sazi.

Morata u Milanu

Álvaro Morata novi je igrač AC Milana, objavio je talijanski klub na službenim stranicama. Atletico Madridu bit će isplaćena otkupna klauzula u visini od 13 milijuna eura, a Morata je s Rossonerima potpisao ugovor do ljeta 2028., uz opciju produljenja na još jednu godinu. 31-godišnji napadač u Milano stiže kao zamjena za Oliviera Girouda, koji je smiraj karijere odlučio potražiti 'preko bare', potpisavši za Los Angeles FC.

Linker
05. rujan 2024 17:58