PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Veznjak u nevjerojatnom obratu ‘prevario‘ Kloppa i Liverpool, pada rekord u Premier ligi

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 23:22
23:22

Vodeći klubovi Premier lige obaviješteni su na dostupnost Tylera Adamsa nakon što je predloženi prelazak u Chelsea propao, javlja The Athletic.

Američki reprezentativac (24) trebao je prijeći iz Leeds Uniteda nakon što je aktivirana odštetna klauzula od 23 milijuna eura u njegovom ugovoru.
Međutim, unatoč tome što je igrač u petak otputovao u London na liječnički pregled, transfer nije dovršen.
Smatra se da je Adams blizu povratka nakon ozljede tetive zbog koje nije mogao započeti sezonu s Leedsom u Championshipu.

Očekuje se da će se vratiti nakon reprezentativne pauze sljedećeg mjeseca.

22:27

Talijanski Inter postigao je usmeni dogovor o potpisu Carlosa Augusta iz Monze, javlja Fabrizio Romano. Konačna cijena transfera bit će 13 milijuna eura, a lijevi bek dolazi u klub na posudbu uz obaveznu otkupnu klauzulu. Njegov bivši klub Corinthians će dobiti postotak od odštete.

20:34

Krilni igrač Adama Traore novi je igrač Fulhama, potvrdio je klub na službenim kanalima. Traore je potpisao dvogodišnji ugovor do ljeta 2025. godine, s mogućnosti produljenja za još jednu godinu.

19:42

Saga ljeta je izgleda konačno gotova. Moises Caicedo uskoro će postati novi igrač Chelsea. Nakon što je Liverpool dogovorio 127 milijuna eura tešku odštetu s Brightonom za dovođenje ekvadorskog veznjaka, igrač je obavijestio klub kako želi ostvariti transfer u Chelsea, a sada mu se želja izgleda ispunila.

Engleski Telegraph javlja kako će Chelsea platiti rekordnih 133 milijuna eura za usluge mladog veznjaka. Osobni uvjeti s igračem su odavno dogovoreni, ostaje samo i službeno potvrditi transfer.

image
GLYN KIRK Afp

19:20

Brazilac Fred će napustiti Manchester United nakon što je klub jučer postigao dogovor s Fenerbahčeom o njegovom odlasku. Turski klub je spreman potpisati s brazilskim reprezentativcem u transferu vrijednom 15 milijuna eura.

- Hvala na svemu, Manchester United - objavio je Fred na društvenim mrežama ranije danas.

- Danas završava jedna od najljepših faza moje karijere. Živio sam san da nosim dres jednog od najvećih klubova na svijetu. Prolazeći kroz uspone i padove, odlazim s uvjerenjem da sam uvijek davao sve od sebe tijekom svega treninga i utakmica.

- Bilo je to pet godina istinskog sna za mene i moju obitelj. Zauvijek ću biti zahvalan na prilici. Zauvijek Crven!

18:50

Kepa Arrizabalaga postat će novi vratar Real Madrida, javlja Fabrizio Romano. Izgleda kako je posao dovršen, a poznati su i detalji konačnog dogovora.

Kepa će se Kraljevskom klubu pridružiti na posudbi, bez opcije niti obaveze otkupa ugovora. Španjolac je odmah dao zeleno svijetlo Real Madridu, nakon što je zadnjih nekoliko dana pregovarao s Bayernom.

18:12

Dominik Livaković jedan je od onih koji se najčešće spominju u kontekstu odlaska iz Dinama. Hrvatski reprezentativni vratar će, vrlo je izgledno, ovog ljeta napustiti Maksimir, no pitanje je u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Više o situaciji pročitajte OVDJE.

17:43

Bivši igrač Liverpoola Alex Oxlade-Chamberlain trebao bi danas potpisati za turski Beşiktaş.
Danas je na liječničkom pregledu nakon što je nekoliko dana proveo u Istanbulu upoznavajući klub i grad, javlja Sky Sport.

Engleski veznjak dogovorio je uvjete trogodišnjeg ugovora i, bude li sve u redu s liječničkim pregledima, očekuje se da će potpisati kasnije danas.

Liverpool ga je otpustio ovo ljeto, povodom isteka ugovora.

16:31

Manchester United je službeno kontaktirao Bayern oko mogućnosti transfera Benjamina Pavarda, javlja Fabrizio Romano.

United je u potrazi za novim stoperom, kako bi zamijenio donedavnog kapetana Harryja Maguirea, koji je na putu za West Ham. Crveni Vragovi su voljni pustiti Maguirea, ali prvo žele osigurati njegovog nasljednika. Prvi izbor je čini se francuski branič.

Pavardova namjera je jasna, on želi otići i isprobati novo poglavlje. Pavard neće potpisati novi ugovor s Bayernom, a sadašnji istječe u lipnju 2024.

14:36

Srpski napadač Aleksandar Mitrović bi karijeru mogao nastaviti u saudijskom Al Hilalu čije je vodstvo danas stiglo u London s namjerom da ga otkupe od Fulhama.

Mitrović je već odavno dogovorio osobne uvjete s Al Hilalom. Saudijci mu nude 75 milijuna eura za tri sezone, ali problem je što je Fulham odbio nekoliko ponuda, od kojih je najveća bila 50 milijuna eura.

Sada je vodstvo Al Hilala osobno došlo u London kako bi sa sobom odvelo Srbina koji je u Fulham stigao u veljači 2018. godine. Od tada je za londonski sastav odigrao 205 utakmica i zabio 111 golova.

13:32

Niko Kovač je dobio pojačanje uoči nove sezone. U Wolfsburg je stigao 26-godišnji danski reprezentativac Joakim Maehle.

Danac stiže iz Atalante koja će za njega dobiti 13 milijuna eura. U Wolfsburgu ostaje do 2027. godine, a nosit će broj 21.

11:57

Čini se kako su u redovima madridskog Reala pronašli novo vratarsko rješenje. Nakon ozljede zbog koje će dulje vremena izbivati s terena Thibaut Courtois, na Santiago Bernabeu su se okrenuli Kepi Arrizabalagi. I dalje najskuplji vratar svijeta počeo je kontakte s Realom te bi već sljedećega tjedna mogao ostvariti transfer.

10:37

Ousmane Dembélé novi je igrač Paris Saint-Germaina. Pariški sastav je potvrdio dovođenje donedavne zvijezde Barcelone i svjetskog prvaka s Francuskom.

U novom klubu će nositi broj 23, a potpisao je na pet godina.

10:15

Harry Kane je predstavljen kao novo pojačanje Bayerna, a sami napadač se u emotivnoj poruci oprostio od Tottenhama.

Detalje transfera i Kaneove riječi pogledajte OVDJE.

08:41

U Interu nakon odlaska Edina Džeke i Romelua Lukakua i dalje traže napadača za sljedeću sezonu. Spominju se razna imena, a Gazzetta dello Sport donosi presjek situacije.

08:19

Engleski mediji javljaju da je posao oko potpisa Harryja Kanea za Bayern gotova stvar! Stigao je u München, prošao liječnički pregled i stavio potpis... Službena objava Bayerna očekuje se svakog trenutka.

08:08

Nakon nevjerojatnog dana u kojem je najprije Liverpool bio na korak do njegova dovođenja, Moises Caicedo po svemu sudeći ipak će postati igrač londonskog Chelseaja. Ekvadorac je Liverpool obavijestio da ne želi igrati za njih, već da je od svibnja dao ruku Chelseajevoj upravi koja je odmah potom požurila "mečirati" ponudu Redsa od 110 milijuna funti fiksno.

Cijeli posao mogao bi biti završen do kraja dana.

07:11

Kako tvrdi Fabrizio Romano, poznati talijanski transfer-mag, Dinamo će do kraja tjedna ostati bez Josipa Šutala! Ajax je naime, čvrst u namjeri da posao s hrvatskim reprezentativcem završi u subotu ili nedjelju.

"Ajax očekuje da Josip Šutalo potpiše do kraja tjedna . Preostalo je riješiti samo završne detalje prije nego što Hrvat postane igrač nizozemskog velikana. Šutalo je već neko vrijeme jasan: Ajax je njegov prioritet", napisao je Romano.

07:09

Dobro jutro! Evo pregleda nekih od važnijih transfera i poslova koji su bili u centru pažnje na tržištu proteklog dana:

► Prema navodima engleskih i njemačkih medija Harry Kane obavio je liječnički pregled u Münchenu i sve je spremno da bude službeno predstavljen kao novi igrač Bayerna. Rok za registraciju igrača je u subotu do 15h i ako ga Bavarci službeno proknjiže, bit će u konkurenciji već za sutrašnji susret njemačkog Superkupa protiv RB Leipziga.

► Uoči međusobnog okršaja na startu premierligaške sezone nastavlja se borba Liverpoola i Chelseaja izvan travnjaka. U trenucima dok vode borbu oko dovođenja Moisesa Caiceda iz Brightona oba kluba u svoje redove žele dovesti i Romea Laviju iz Southamptona. Riječ je o veznjaku za kojeg je Liverpool dao tri ponude i sve tri su odbijene, a sada je Chelsea navodno ponudio 55 milijuna funti, pet milijuna više nego što su 'Sveci' tražili za realizaciju posla.

► Morten Hjumland novi je igrač lisabonskog Sportinga. Sporting će talijanskom Lecceu platiti 18 milijuna eura odštete plus 3 milijuna bonusa za jednog od najboljih veznjaka u Serie A prošle sezone.

► Brazilski veznjak Fred sljedeće će sezone igrati u redovima turskog velikana Fnerbahčea. Iz kluba su službeno potvrdili posao, a igrač bi trebao biti službeno predstavljen u subotu. Fenerbahče je za Freda platio 10 milijuna eura odštete plus dodatnih 5 kroz bonuse.

Linker
28. travanj 2024 21:32