Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Slavni Argentinac odbio veliku ponudu Arabije, Srbin u klubu iz Championshipa Faye prema Francuskoj

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 21:12

22.20 Kako prenose talijanski mediji, Juventus trenutačno vodi pregovore s Manchester Unitedom oko transfera Jadona Sancha.

Prema tamošnjim informacijama Talijani su jako zainteresirani za Engleza te pokušavaju dogovoriti uvjete transfera kao i detalje ugovora sa samim igračem.

Sancho bi u redove 'stare dame' stigao kao alternativa za Nica Gonzaleza, ali bi također bio opcija za lijevu i desnu stranu u veznom redu. Torinezi su još ranije pokazali interes za Gonzaleza, ali cifra koju su tražili u Fiorentini, oko 40 milijuna eura, natjerala je čelnike Juventusa da se okrenu drugim opcijama.

Sanchu ugovor s Manchester Unitedom traje do lipnja 2026., iako postoji mogućnost produljenja na još godinu dana.

Ovakv scenarij bi Juveu dalo malo prostora za dogovor o eventutalnoj posudbi s opcijom otkupa ugovora.

21.30 Vratar Real Madrida Thibauth Courtois odlučio je povući radikalan potez i napustiti reprezentaciju Belgije. Više pročitajte OVDJE.

20.40 Posljednje informacije o Paulu Dybali govorile su da je Argentinac prihvatio Al-Qadsiahovu ponudu od 25 milijuna po sezoni . No, u posljednjih nekoliko sati sve se promijenilo i igrač je odlučio ostati u Romi, što je i sam otkrio na društvenim mrežama.

20.05 Uroš Račić seli u Championship na barem godinu dana. Srpski reprezentativni veznjak dogovorio je posudbu iz Sassuola u West Bromwich Albion, izvještava klub s Otoka. Račić je ranije igrao za Valenciju, Bragu, Tenerife, Famalicao i Crvenu zvezdu.

19.15 Manchester United potpisat će novo pojačanje! Riječ je o 18-godišnjaku iz Malija, imena Sekou Kone koji igra na poziciji veznog igrača. Bio je na meti raznih klubova, ali je sve dogovorio s Unitedom te bi uskoro trebao postati novi igrač Crvenih vragova, ekskluzivno javlja Fabrizio Romano.

18.30 "Bomba pred eksplozijom! James je već u Madridu", piše španjolska Marca, navodeći da Kolumbijac stiže u Rayo Vallecano kao slobodan igrač, što definitivno jest veliki korak uzmemo li u obzir posljednje klubove za koje je igrao.

Opširnije pročitajte OVDJE!

17.45 Trakavica oko Mikayila Fayea napokon bi trebala biti završena. "Čudo iz Kustošije" je na korak do Rennesa, u petak dolazi u Francusku na liječnički pregled. Barcelona će dobiti 12 milijuna eura fiksno, 25 posto profita od budućeg transfera, a tu je i klauzula kojom ga Barcelona može vratiti u svoje redove.

16.50 Španjolski veznjak Carlos Soler sve je bliže prelasku u West Ham. Čekićari bi na ime odštete PSG-u uplatili 20 milijuna eura, a 27-godišnjak već je dogovorio uvjete, potpisat će ugovor do 2029. godine.

16.10 Atalanta je u svoje redove dovela još jedno pojačanje, a riječ je o desnom beku koji je do sada branio boje Torina, Talijanu Raoulu Bellanovi. Ovaj 24-godišnjak došao je u Bergamo u transferu vrijednom 25 milijuna eura. Potpisao je ugovor do 2029. godine te će zarađivati 1,7 milijuna eura godišnje, javlja Nicolo Schira, talijanski transfer-guru.

15.30 Valencija je konačno odlučila zagrabiti blagajnu i potrošiti nešto novca ovog ljeta, a novo ime u svlačionici 'šišimiša' bit će Luis Rioja.

Kako prenosi Relevo, Rioja koji je prošle sezone postigao devet pogodaka u 37 nastupa u Primer, potpisat će trogodišnji ugovor s Valencijom.

Valenciju će čitav posao stajati oko 1,3 milijuna eura, a u Alavesu sada gledaju kako će nadomjestiti odlazak sada već bivšeg igrača, navodno je prvi pick Torinov Nemanja Radonjić.

14.26 Manuel Ugarte na korak je do dolaska u Manchester United, javlja Fabrizio Romano. O ovom transferu piše se već nekoliko dana, a sada bi se napokon i službeno mogao ostvariti. Ugarte bi iz PSG-a došao na posudbu s obavezom otkupa.

14.00 Salzburg nastavlja s dovođenjem zanimljivih mladih igrača. Austrijski klub je objavio kako je za 11,8 milijuna eura doveo 19-godišnjeg engleskog veznjaka Bobbyja Clarka koji je do sada igrao za U21 momčad Liverpoola. On je dijete kluba s Anfielda, a nastupio je u svim uzrastima engleskih reprezentacije do one U20.

13.28 Osijek je raskinuo ugovor s najplaćenijim igračem! Dočekan je kao zvijezda, odlazi kao višak. Opširnije pročitajte OVDJE.

13.12 Kieran Tripper želi napustiti Newcastle, donosi The Athletic. Njegov novi klub trebao bi biti Everton, a Trippier je nezadovoljan jer je ostao na klupi na utakmici prvog kola engleskog prvenstva protiv Southamptona.

12.39 Napoli još uvijek čeka rasplet događaja s Romeluom Lukakuom, ali radi na dolasku novih pojačanja i to također iz Premier League. Fabrizio Romano donosi kako su sve dogovorili s Billyjem Gilmourom. Ovaj 23-godišnji veznjak je odigrao 30 utakmica za reprezentaciju Škotske, a Romano donosi kako bi cijena za njega bila oko 17-18 milijuna eura.

11.55 Hoće li Romelu Lukaku prijeći u Napoli? Na to pitanje bi odgovor mogli dobiti danas jer Sky Sports itiče kako je sprtski direktor talijanskog kluba Giovanni Manna došao u London na razgovore s predstavnicima Chelseaja. Napoli je spreman za belgijskog napadača platiti 30 milijuna eura.

11.40 Fulham je iz Burnleyja doveo 26-godišnjeg norveškog veznjaka Sandera Bergea i platio ga 23,55 milijuna eura. On je za reprezentaciju Norveške upisao 46 nastupa i postigao jedan gol, a u Burnleyju se zadržao samo jednu sezonu. Prošlog ljeta je ostvario transfer iz Sheffield Uniteda koji je bio vrijedan 13,9 milijuna eura.

11.10 Ilkay Gündogan će danas obaviti liječnički pregled te je sve bliže njegov povratak u Manchester City, donosi Sky Sports. Njemački reprezentativac se vraća iz Barcelone i to u besplatnom transferu.

10.48 Milan je doveo nekoliko pojačanja za prvu momčad, ali ulaže i u mlade igrače. Tako je iz Bologne došao Demirel Hodžić, 19-godišnji veznjak koji ima dvojno švedsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, a blizu realizacije je i transfer njegovog vršnjaka, nizozemskog stopera Silvana Vosa koji je trenutno član Ajaxa.

10.10 Sergi Roberto bi se trebao pridružiti Comu nakon odlaska iz Barcelone, prema Fabriziju Romanu.

Roberto je slobodan igrač i sada bi se trebao pridružiti klubu koji je izborio ulazak u Serie A i koji je ogroman projekt bivše zvijezde Blaugrana Cesca Fabregasa, njegova bivšeg suigrača.

9.25 Al Hilal je dao ponudu za beka Manchester Cityja Joãa Cancela, javlja Fabrizio Romano.

Saudijska profesionalna liga u pregovorima je s predstavnicima Cityja i nogometaševim agentima.

Cancelo se ovog ljeta vratio na Etihad nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Barceloni, ali je Pep Guardiola prošlog tjedna priznao kako nema ništa protiv da portugalski reprezentativac ode prije isteka prijelaznoga roka 30. kolovoza.

9.00 West Ham je doveo Mohamadoua Kantea iz Paris FC-a koji igra u Drugoj francuskoj ligi.

18-godišnji je veznjak potpisao petogodišnji ugovor za Čekićare. Premda nema rodbinskih veza sa sunarodnjakom i prezimenjakom N'Golom, a ni s aktualnim prvakom PSG-om, od mladog se wunderkinda mnogo očekuje u Londonu.

8.26 Glavna vijest u talijanskim medijima je odlazak Paula Dybale u Saudijsku Arabiju. Argentinac je prihvatio basnoslovnu ponudu po kojoj će zaraditi 75 milijuna eura za tri sezone od Al-Qadsiaha, a Roma će na ime odštete dobiti tri milijuna eura. Dybala je u Romu došao prije dvije godine iz Juventusa, a ovaj 30-godišnjak ima 38 nastupa za argentinsku reprezentaciju.

8.11 Ilkay Gündogan se vraća u Manchester City, a taj transfer bi se uskoro trebao i službeno objaviti, donosio Fabrizio Romano. Barcelona će njemačkog nogometaša pustiti u City bez odštete, a to je bila ključna stvar da bi 'Građani' pristali na ovaj transfer iako je Pep Guardiola želio Gündogana natrag u svojim redovima.

7.55 Jučerašnjom kupnjom Joãa Félixa Chelsea je postao klub koji je najviše potrošio u ovom prijelaznom roku. Klub sa Stamford Bridgea je ovog ljeta do sada potrošio 241 milijun eura, a do njega je madridski Atletico sa 183,5 milijuna eura. U top 10 su za sada Aston Villa (176,2 milijuna), Brighton (170,2), PSG (169,92), Manchester United (164,5), Tottenham (148,85), West Ham (144,4), Bayern (142) i Lyon (134,29).

7.05 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Pred nama je još jedan uzbudljiv dan na ljetnom mercatu, a podsjetit ćemo vas što se događalo jučer:

Ivan Dolček i Alen Grgić novi su igrači Slaven Belupa. Njihovim dolaskom Farmaceuti su popunili deficitarne pozicije na kojima je sad značajno pojačana konkurencija. Grgić može igrati na desnom beku i na desnom krilu, dok je Dolček spreman popuniti sve pozicije na lijevoj strani, a isto tako može pokriti i desno krilo.

Mikayil Faye na meti je Lillea, Rennesa i PSV-a, prenosi Fabrizio Romano. Bivši igrač zagrebačke Kustošije, a danas član Barcelone, mogao bi uskoro napustiti Kataloniju i završiti na jednoj od tri destinacije.

Chelsea je službeno potvrdio dolazak Joãa Félixa koji se vraća u klub gdje je igrao na posudbi u proljetnom dijelu sezone 2022./23. Sada je ga klub sa Stamford Bridgea od Atlética otkupio za 49,2 milijuna eura.

Como nije uspio dovesti Petra Sučića pa se okrenuo bazenu - Real Madrida! Nico Paz preselio je na Čizmu u transferu vrijednom šest milijuna eura.

Linker
05. rujan 2024 11:10