FOTO: Cropix, ILUSTRACIJA: SN
PRIJELAZNI ROK

Veznjak Dinama seli u Ujedinjene Arapske Emirate, Rijeka dogovorila prodaju ključnog igrača

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SN, hinaObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 22:50

23.20 Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić rekao je u intervjuu za baskijsko izdanje novina Mundo Deportivo da je izabrao Real Sociedad premda je imao ponude iz Italije, Engleske i Njemačke.

Više pročitajte OVDJE.

22.30 Ante Rebić (30) napokon je pronašao klub u kojem će nastaviti karijeru. Po odlasku iz turskog Bešiktaša, bivši hrvatski reprezentativac postao je novi član talijanskog prvoligaša Leccea.

Više pročitajte OVDJE.

21.45 Bivši brazilski nogometni reprezetativac Alex Sandro (33) vratio se u domovinu potpisavši ugovor za Flamengo.

Sandro je posljednjih devet godina bio član Juventusa, a prije toga je četiri godine igrao za Porto.

Karijeru je započeo u Athletico Paranaenseu, jednu sezonu je igrao za Deportivo Maldonado, a jednu za Santos.

"Alex je tijekom karijere osvojio desetak trofeja, a sada ima samo jedan cilj, osvojiti naslov u crveno-crnom dresu," poručili su iz kluba dodavši kako je potpisao ugovor do prosinca 2026.

Za Selecao je bočni branič odigrao 40 utakmica postigavši dva gola, a sudjelovao je i na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Katru.

21.05 NK Varaždin ostao je bez jednog od svojih ključnih igrača, mladog veznjaka Karla Lusavca, koji će karijeru nastaviti u AC Horsens, klubu koji se natječe u drugom razredu danskog nogometa. Transfer je vrijedan 700 tisuća eura.

Više pročitajte OVDJE.

20.25

Kolumbijski reprezentativac Juan Cuadrado (36) potpisao je jednogodišnji ugovor za Atalantu, objavio je talijanski nogometni prvoligaš.

Cuadrado u Bergamo dolazi bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s Interom u kojem je proveo posljednju sezonu.

Prije dolaska u Inter osam sezona je proveo u Juventus s kojim je pet puta bio prvak Italije.

Atalanta će biti njegov čak šesti talijanski klub, igrao je i za Fiorentinu, Udinese i Lecce. Tijekom karijere je nosio i dres Chelsea, te Independientea.

Sa 116 nastupa drugi je igrač po broju nastupa za kolumbijsku vrstu, ispred njega je tek David Ospina sa 12 nastupa više.

20.00 Ante Vukušić ima novi klub: Bivši ljubimac navijača Hajduka stigao kao veliko pojačanje kod legende Bijelih.

Više pročitajte OVDJE.

image

Ante Vukušić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

19.35 Iskusni španjolski branič Marcos Alonso (33) karijeru će vjerojatno nastaviti u Celti. Bivši igrač Barcelone, Chelseaja i Fiorentine pojačat će lijevu stranu obrane prvoligaša iz Viga, a u Celtu dolazi kao slobodan igrač.

18.45 Brighton je službeno potvrdio dolazak danskog ofenzivca Matta O'Rileyja (23) iz Celtica. Trebao bi to biti novi rekordni izlazni transfer škotskog velikana nakon što je Jota prošlog ljeta prodan u Al Ittihad za 30 milijuna eura. O'Riley je prošle sezone imao 19 pogodaka i 18 asistencija, a Celtic je odbio čak pet ponuda koje je za njega poslala Atalanta.

18.00 Još jedan poznati i priznati nogometaš je pred odlaskom u Saudijsku Arabiju. Kako javlja Fabrizio Romano, Al Hilal je sklopio usmeni dogovor s Manchester Cityjem te bi njegov novi član uskoro mogao postati 30-godišnji Joao Cancelo. Portugalski branič je proteklih sezonu i pol proveo na posudbama u Barceloni i Bayernu. Transfer je težak 25 milijuna eura, dok je Cancelu ponuđena godišnja neto plaća od 15 milijuna eura. Njegova se odluka očekuje uskoro...

17.05

Franjo Ivanović, ne bude li prevelikih iznenađenja, u Ljubljani će odigrati posljednju utakmicu u Bijelom dresu. Neslužbeno doznajemo da je posao pri kraju, belgijski Royal Union St.Gilloise ponudio je otprilike traženu cifru (četiri milijuna eura) i htio mladog hrvatskog reprezentativca uzeti – odmah.

Više pročitajte OVDJE.

16.15 Veznjak Dinama, 21-godišnji Ivan Šaranić, karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Modri su na službenim stranicama potvrdili da je Šaranić potpisao za Al Bataeh kojeg vodi bivši trener Lokomotive i Rijeke Goran Tomić.

"Gotovo je devet godina proveo u Maksimiru, u plavom dresu istrčao još kao 12-godišnjak, prošao sve uzraste, seniorske minute skupljao u Dinamu II, zaigrao i za prvu momčad...", stoji na stranicama Dinama, a u nastavku Modri dodaju:

"Šaranić je prve nogometne korake načinio u Segesti, a u Dinamu je, dakle, bio od svoje 12. godine. Isticao se vrlo dobrom tehnikom i pregledom igre, ordinirao i na krilu i u sredini veznog reda. Za prvu je momčad debitirao u prosincu 2020. u kup dvoboju protiv Rudeša, u nastavku sezone zaigrao i u prvenstvenim ogledima. U zadnjem je kolu u svibnju 2021. na proslavi naslova prvaka efektno asistirao Stefanu Miliću za jedini pogodak u pobjedi protiv Šibenika.
U sljedećoj je sezoni bio jedan od nositelja Dinama II u Drugoj HNL, ujedno zadnjoj u kojoj je egzistirala maksimirska B momčad. Od ljeta 2022. bio je na posudbama, prvo pola sezone u slovenskom Bravu pa sljedećih pola u Varaždinu dok je prošlu natjecateljsku godinu igrao za Dugopolje. U prvoj momčadi plavih upisao je četiri službena nastupa, a jednako toliko i u prijateljskim. Dragi Ivane hvala na svemu i sretno u nastavku karijere", poručuju iz Dinama.

15.21 Kolumbijac James Rodríguez (33) nakon četiri godine opet će igrati u La Ligi, ovaj put u dresu Rayo Vallecana.

Španjolski klub objavio je zvučno pojačanje na svojim društvenim mrežama. Bivši član Real Madrida i Bayerna stiže bez odštete nakon što je prošle sezone igrao za São Paulo.

14.25 Francuski 29-godišnji branič Clement Lenglet i 19-godišnji brazilski napadač Vitor Roque sljedeće sezone neće igrati za Barcelonu već su poslani na posudbe u Atletico Madrid i seviljski Betis, objavio je u ponedjeljak katalonski klub.

Lenglet je u Barcelonu stigao iz Seville 2018. te je od tada odigrao 160 utakmica za katalonsku momčad i postigao sedam pogodaka, ali je posljednje dvije sezone proveo na posudbama, igrajući u engleskoj Premier ligi za Tottenham i Aston Villu.

Lenglet s Barcelonom ima ugovor do 30. lipnja 2026., a sporazum s Atleticom o posudbi ne uključuje opciju otkupa ugovora.

Za razliku od Atletica, Betis će imati pravo otkupiti ugovor 19-godišnjeg Brazilca Vitora Roquea koji je u Barcelonu stigao tijekom siječnja i u 16 nastupa postigao dva pogotka. Brazilski napadač je posuđen andaluzijskom klubu "do 30. lipnja 2025., uz dodatnu godinu posudbe kao opciju", a u Barceloninom priopćenju piše i da će Betis "registrirati igrača te imati pravo na otkup".

Vitor Roque je s Barcelonom potpisao ugovor do 30. lipnja 2031.

Ovim posudbama, vodstvo katalonskog kluba pokušava riješiti financijske probleme, zbog kojih Barcelona još uvijek nije uspjela registrirati Danija Olma za nastupe u španjolskom prvenstvu.

Iako je Barcelona prošli tjedan pustila i njemačkog veznog igrača Ilkaya Gundogana da se vrati u Manchester City kao slobodan igrač, Hansi Flick nije mogao računati na Olmov doprinos u subotnjem dvoboju protiv Athletica na Olimpijskom stadionu, u kojem su Katalonci slavili sa 2-1. (Hina)

14.05 Hit-golman Eura Gruzijac Giorgi Mamardashvili od iduće će sezone braniti vrata Liverpoola.

Valencia je pristala na ponudu tešku 35 milijuna eura, a kroz 24 sata bi sve trebalo dobiti i službenu notu.

Mamardashvili će, dakle, po isteku aktualne sezone zamijeniti Alissona Beckera koji je ušao u zadnju godinu ugovora.

13.15 Franjo Ivanović napušta Rujevicu? Rijeka je navodno sve dogovorila s novim klubom, samo jedan detalj je sporan. Opširnije pročitajte OVDJE.

U četvrtak je najbolji igrač i strijelac Gorice u prvoligaškoj povijesti, Kristijan Lovrić (28), raskinuo ugovor s Osijekom i postao slobodan igrač.

O tome što ga sada čeka i koje su mu opcije za nastavak karijere, više pročitajte OVDJE.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

12.40 Victor Osimhen odbio je ponudu Al Ahlija. Napoli i saudijski klub navodno su skoro dogovorili posao koji premašuje 65 milijuna eura, ali igrač nije prihvatio ponudu. Fabrizio Romano tvrdi da je ključna bila izlazna klauzula na kojoj inzistira Osimhen i bez nje ovaj posao neće biti zaključen. Naravno, važnu ulogu igra i plaća.

12.05 Real Sociedad i Mats Hummels uskoro bi trebali postići dogovor. Fabrizio Romano javlja da je službeni prijedlog ugovora već poslan i očekuje se da će isti biti prihvaćen. 25-godišnji njemački branič je, podsjetimo, bez kluba otkako se početkom srpnja i službeno razišao s Borussijom Dortmund.

11.36 Prema pisanju ESPN-a, Vinicius Júnior će na kraju sezone odlučiti želi li ostati u Real Madridu ili će prihvatiti unosnu ponudu iz Saudijske Arabije.

ESPN-ov izvor tvrdi da je Brazilac, čija odštetna klauzula iznosi milijardu eura, odgodio konačnu odluku do lipnja 2025., nakon što su mu predstavnici saudijskog Javnog investicijskog fonda ponudili godišnju plaću od nevjerojatnih 350 milijuna eura. Žele da potpiše za Al Ahli te da bude ambasador njihove zemlje u pripremama za Svjetsko prvenstvo 2034., čiji će biti organizatori.

Vinicius je, dodaje isti izvor, ove sezone odlučio ostati u Realu ponajviše zbog mogućnosti da osvoji Zlatnu loptu, a nakon toga će biti otvoren za mogući transfer u Saudijsku Arabiju.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

10.48 Barcelona je jutros objavila da je dvojicu igrača poslala na posudbu. Brazilski napadač Vitor Roque (19) sezonu će provesti u Betisu, uz opciju posudbe za još jednu sezonu, dok francuski stoper Clément Lenglet (29) ide u madridski Atlético.

Betis ima opciju otkupa Roquea za 25 milijuna eura, ali katalonski klub osigurao se klauzulom da ga na kraju posudbe može besplatno vratiti, ako će htjeti.

10.09 Liverpool ovog ljeta još uvijek nije doveo niti jednog novog igrača, ali izgleda da bi ovog tjedna mogli dobiti dva pojačanja. Pisali smo o zanimanju za stopera Leipziga Mohameda Simakana, a Daily Mirror sada donosi kako su blizu završetka pregovori s Valencijom oko vratara Giorgija Mamardashvilija. Njega bi Redsi platili 30 milijuna eura, ali i ostavili u redovima 'Šišmiša' do kraja ove sezone.

Nakon što je svojom odlukom oduševio navijače Rome, Paulo Dybala prvi je put otkrio zašto je odbio ugovor od 75 milijuna eura koji su mu nudili Saudijci. U intervjuu za talijanski Sky Sports, Argentinac je objasnio da je uzeo u obzir puno faktora.

- Svi me pitaju samo za taj novac. Stavio sam puno stvari na stol, od moje obitelji, supruge, grada, momčadi, pa i želje da se vratim u reprezentaciju. Imam 30 godina, osjećam se dobro, iako me kritiziraju jer sam često ozlijeđen - rekao je Dybala.

Priznao je da ga je ponuda mamila te da je dugo o njoj razmišljao.

- Naravno da ne možete reći da vas takav novac ne natjera na razmišljanje, ali ponavljam, puno je stvari koje utječu na konačnu odluku.

Dybali ugovor s Romom istječe na kraju sezone te sadrži odštetnu klauzulu od 20 milijuna eura za talijanske i 12 milijuna za strane klubove.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

9.13 Leipzig prodaje, ali i kupuje. Fabrizio Romano donosi kako je Arthur Vermeeren na pragu prelaska iz madridskog Atlética. Dva kluba dogovaraju detalje transfera, a sam igrač samo čeka potvrdu da se uputi u Njemačku.

8.58 Mohamed Simakan bi mogao postati još jedan član Leipziga koji će karijeru nastaviti u Premier League. Naime, Daily Mail piše kako je Liverpool zainteresiran za dovođenje 24-godišnjeg stopera kojeg je Transfermarkt procijenio na 35 milijuna eura. Ako bi se to dogodilo Simakan bi postao prvo pojačanje Redsa ove sezone. Novi trener Arne Slot u sezonu je krenuo s potpuno istim rosterom kojeg mu je ostavio Jürgen Klopp.

8.31 Douglas Costa, nekadašnji igrač Šahtara, Bayerna i Juventusa, karijeru nastavlja u australskoj ligi. Ovaj 33-godišnji krilni napadač je iz Fluminensea prešao u Sydney FC, a u svojoj karijeri je upisao i 31 nastup za brazilsku reprezentaciju.

8.00 James Rodriguez vraća se u europski nogomet! Nekadašnja zvijezda Real Madrida proteklu je sezonu provela u brazilskom Sao Paulu, a sjajnim predstavama na Copa Americi pokazao je da u njemu još uvijek ima "iskre" potrebne za igranje na vrhunskoj razini.

Kolumbijac stiže u španjolski Rayo Vallecano, klub iz predgrađa Madrida. S novim klubom dogovorio je suradnju na godinu dana, koja se može produžiti za još jednu dodatnu, piše Fabrizio Romano.

Od službenog potpisa Jamesa dijele još tek formalnosti, potpisivanje ugovora i liječnički pregledi, nakon čega će biti predstavljen kao novi igrača Raya.

7.30 Saudijski Al Ahli želi Victora Osimhena. Sky Sports javlja da bi se klubovi mogli dogovoriti lakše nego u slučaju Napolija i Chelseaja, ali da bi problem mogao predstavljati igrač koji preferira transfer u neki europski klub. Pojavila se i priča da Osimhen čeka posljednje sate prijelaznog roka i mogući pokušaj PSG-a. Izlazna klauzula za nigerijskog napadača iznosi 130 milijuna eura.

07.00 Najskuplji vratar u povijesti nogometa Kepa Arrizabalaga uskoro bi mogao preseliti u Bournemouth. Fabrizio Romano javlja da je u igri posudba iz Chelseaja do lipnja 2025. godine, no da je ostalo još nekoliko detalja za ispregovarati. Španjolac je, podsjetimo, 2018. godine iz Athletic Bilbaa prešao u Chelsea, cifra koju su tada za njega izdvojili Englezi iznosila je 80 milijuna eura što je do dana današnjeg rekordni transfer kada je u pitanju jedan vratar.

Dobro jutro, dragi čitatelji!

Sve smo bliže kraju ljetnog mercata, ali borba na tržištu još uvijek traje. Evo kratkog sažetka jučerašnjih glavnih vijesti.

► Rennes je potvrdio dolazak "čuda iz Kustošije", Mikayila Fayea. On je iz Barcelone u redove francuskog prvoligaša prešao za 10,3 milijuna eura.

► Ante Rebić neće u Schalke, tvrdi Florian Plettenberg, novinar Sky Sportsa. Tako su opovrgnute glasine koje su se pojavile u dijelu njemačkih medija.

► Trojica hajdukovaca gledaju prema ‘Ligama petice‘, Hajduku ponestaje vremena da dovrši njihove transfere. Opširnije pročitajte OVDJE.

► Dinamo u Srbiji pronašao novo pojačanje? Modri će za veznjaka morati izdvojiti milijun i pol eura. Opširnije pročitajte OVDJE.

Linker
05. rujan 2024 11:00