Srđan Vrančić/Cropix
INFORMIRALI SE O MODRIMA

Trener Neftčija: Posjedujemo puno informacija i znam svakog igrača Dinama

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. srpanj 2011. 19:22

Iako nas vodstvo Neftčija u Kirchdorfu mrko gleda, poput špijuna koji pod krinkom novinarstva zapravo rade za Dinamo, te su nam jučer službeno priopćili ‘informacije finiš’, kao da su nam prije toga bili na usluzi, uspjeli smo napraviti intervju s trenerom Arifom Asadovom. S obzirom na okolnosti, to je doista ekskluziva.

Šef struke Neftčija je, u komparaciji s ostalima, europski orijentiran čovjek, ambiciozan stručnjak čiji planovi ne završavaju u Bakuu. Kako je dežurni policajac, menadžer Zaur Mutellimov, negdje izvrnuo gležanj, servilni domaćin Vanče rodom iz makedonskog Gostivara odvezao ga je u bolnicu na pregled. U to vrijeme Asadov je završavao posao s momčadi na terenu, a ključnu ulogu odigrao je trener vratara Nebojša Manojlović. Srpski stručnjak, izuzetno ljubazan i spreman pomoći, privolio je šefa na razgovor za Sportske novosti koji je zaključen istog časa kad se Mutellimov vratio.

U tih petnaestak minuta Asadov je pažljivo birao riječi, bilo mu je strahovito bitno da ne otkrije išta značajnije, vjerojatno i zato što nas je cijelo vrijeme snimao klupski kamerman, iliti operater kako ga oni zovu. Kaže da je mnogo toga saznao o hrvatskom prvaku.

- Posjedujemo dosta informacija. Pogledao sam dvije njihove utakmice koje su prošle sezone odigrali u Europskoj ligi. Znam svakog igrača, o svima imam podatke. Dinamo je jedan od najjačih protivnika koje smo mogli dobiti, duge tradicije, uvijek su u njemu igrali dobri igrači, prodavali su svoje najbolje pojedince u odlične klubove. Prije tri godine (četiri, nap. a.) odmjerili su snage s našim Hazarom iz Lenkarana. Dakle, informacija je podosta, a još ćemo ih više pokušati skupiti do prve utakmice - rekao je Asadov.

Dvoboji Modrih i Hazara riješeni su u produžecima, a tko je sada bliži prolazu?

- U nogometu ne treba ništa unaprijed govoriti. Dinamo je favorit, to ističu svi u našem klubu. Jednako je bilo i protiv Hazara, ali su se igrale dvije vrlo teške utakmice. Isto tako će biti i u ovim susretima.

U čemu ste detektirali prednost Jurčićeve družine?

- Stalno nastupaju u Europi, imaju više iskustva. Mi smo u međunarodnim relacijama relativno mlada momčad, šest godina nije nas bilo u Uefinim natjecanjima, dok je Dinamo kroz gotovo cjelokupno to razdoblje bio sudionik Europske lige. Tu leži razlika.

Linker
23. rujan 2024 02:25