Screenshot: Facebook
BOL KOJA OSTAJE CIJELI ŽIVOT

VELIKA NOGOMETNA ZVIJEZDA OTKRILA POZADINU PRIČE O NAJCRNJEM DANU U ŽIVOTU 'Pao sam toliko nisko da ni djecu nisam želio voditi u školu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2019. 01:18

Neki dani u životu nogometaša nikad se ne zaboravljaju, a jedan takav doživio je Luis Suarez u antologijskom polufinalu Lige prvaka na Anfieldu. Priča danima nije silazila s naslovnica, a sada je se ponovno prisjetio jedan od glavnih aktera, u razgovoru za argentinski Fox Sports.

Barcelona je stigla u Liverpool s naoko laganim zadatkom, trebalo je samo obraniti prednost od 3:0 iz prve utakmice, a onda se dogodio preokret koji će zauvijek ostati upisan u povijesne knjige dvaju klubova.

Liverpool je na Anfieldu pobijedio 4:0, ušao u finale i na kraju osvojio Ligu prvaka, igrači Barcelone tjednima nakon katastrofe nisu mogli javno ni progovoriti o tome porazu.

Urugvajac je uoči početka Copa Americe napokon smogao snage i opisao stanje i razdoblje koje naziva - najgorim u životu.

"To je bio najgori dan u mome životu i uvjerljivo najgori dan u cijeloj mojoj nogometnoj karijeri. Nakon što smo ispali na onakav način više ništa nije imalo smisla. Želio sam nestati s lica zemlje. Pao sam toliko nisko da ni vlastitu djecu nisam želio voditi u školu. Bilo je dana kada nisam htio izaći iz kuće, nisam radio ništa, sve se jednostavno činilo pogrešnim", opisao je Suarez depresivno stanje u kojem se nalazio tjednima nakon povijesnog 7. svibnja na Anfieldu.

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Manchester United v FC Barcelona - Old Trafford, Manchester, Britain - April 10, 2019  Barcelona's Luis Suarez reacts                   Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters

32-godišnji urugvajski napadač se trenutno sprema za Copa Americu koja počinje noćas i igrat će se do 7. srpnja u pet brazilskih gradova. Upravo je Urugvaj s 15 naslova najuspješnija momčad u povijesti Cope, ali baš kao i Brazil, nije uspio proći skupinu na zadnjem natjecanju.

Suarez je ponovno u igri, potvrdio je to uoči početka Cope i izbornik Oscar Tabarez.

"Suarez je pokazao predanost nacionalnom dresu. Prepun je želje i motiva koji se širi na cijelu ekipu".

Linker
28. travanj 2024 15:34