Screenshot
ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE

VIDEO: SVIJET NOGOMETA U ŠOKU NAKON NEOBJAŠNJIVOG ISPADA VELIKE ZVIJEZDE Pogledajte jedan od najnevjerojatnijih poteza godine iz sasvim novog kuta

VIŠE NE GRIZE, ALI... Urugvajski napadač opet se istaknuo tijekom utakmice Cope s Čileancima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2019. 13:41

Suparnike je, na sreću, prestao gristi, ali nekih se navika nije lako riješiti. Jedna od njih je i konstantno prigovaranje sucima, na što smo već navikli dok igra za Barcelonu, ali u reprezentativnom dresu to biva još izraženije. Naravno, riječ je o urugvajskom napadaču Luisu Suarezu, koji je u ranim jutarnjim satima utorka briljirao u utakmici Copa Americe protiv Čilea.

Urugvajcima je trebala pobjeda za prvo mjesto u skupini C, a u jednoj akciji čileanski vratar Gabriel Arias izbacio je loptu u korner nakon udarca Suareza. Nakon toga Urugvajac je od suca tražio da pokaže na bijelu točku, gestikulirao mu je pokazujući na vlastitu ruku, ali je očito na trenutak zaboravio da vratar u nogometu ima pravo služiti se i rukama.

Provokator Jara

Nadalje, u drugom poluvremenu na teren je utrčao jedan urugvajski navijač, kojeg je čileanski reprezentativac Jara udario nogom u stražnjicu. To je razbjesnilo Suareza, koji je od suca tražio da Jari pokaže žuti karton. Brazilski arbitar Claus nije mu udovoljio.

Inače, taj Jara je Urugvajcima od ranije poznat kao provokator, 2015. godine je na Copi America Edinsonu Cavaniju gurnuo prst u anus i isprovocirao drugi žuti karton urugvajskog napadača, a godinu i pol kasnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji isto je napravio i Urugvajcu Gastonu Ramirezu.

Luis Suarez je bez dvojbe veliki igrač. Za reprezentaciju Urugvaja postigao je do sada 58 pogodaka u 110 nastupa, a 2011. godine je osvojio Copa Americu. S Ajaxom je bio prvak Nizozemske i pobjednik Kupa, s Liverpoolom je uzeo samo Liga kup, a kvalitetu je potvrdio u Barceloni s kojom ima 13 trofeja, od toga jednu Ligu prvaka i četiri naslova prvaka Španjolske. Dobio je i niz individualnih priznanja i nagrada, no zbog svojih slavnih incidenata stekao je reputaciju velikog negativca koje će se teško riješiti.

Kada su u pitanju izgredi koje je činio na nogometnom terenu, u rubriku “vjerovali ili ne” spadaju njegova griženja suparničkih igrača. Dok je bio član Ajaxa, 2010. godine zaradio je suspenziju od sedam utakmica zbog toga što je za rame ugrizao PSV-ovog igrača Otmana Bakkala tijekom nizozemskog derbija.

Tri godine kasnije je kao igrač Liverpoola za ruku ugrizao Chelseajeva braniča Branislava Ivanovića, te je za taj incident kažnjen sa 10 utakmica zabrane nastupa. Ipak, najslavniji ugriz je iz 2014. godine, kad je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu za rame ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija. Kažnjen je zabranom nastupa na devet reprezentativnih utakmica, a uz to mu je na četiri mjeseca zabranjena i svaka nogometna aktivnost, baš dok je prešao u Barcelonu za koju je debitirao tek 25. listopada 2014. u El Clasicu s madridskim Realom.

Psihološka pomoć

Imao je i poznati rasistički ispad s Patriceom Evrom, a često se bacao pokušavajući odglumiti prekršaje i iznuditi jedanaesterce ili slobodne udarce. Znao je i “slučajno” nagaziti suparnike, pa je označen varalicom i jednim od najprljavijih nogometaša na svijetu. Zbog svega je potražio i psihološku pomoć, i tvrdi da se od vampirskih poriva sada uspješno izliječio.

No, neki “tikovi”, poput prigovaranja sucima i kada treba i kada ne treba, su ostali. Ovaj posljednji slučaj, s vratarom i traženjem jedanaesterca, bio je baš zabavan, za razliku od većine prethodnih incidenata...

Navijači ga ismijavaju na društvenim mrežama

"Prirodno mu je da odmah traži igranje rukom, no kad je shvatio da je riječ o golmanu pokušao se izvući stavljanjem ruku iza svoje glave"; "Samo Luis Suarez može tražiti jedanaesterac kod ovakvog igranja rukom"; "Koji je problem s njegovom inteligencijom?"; "Netko ga mora naučiti pravilima igre... Ozbiljno, Suarez? Odj***!", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Linker
10. svibanj 2024 15:04