ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RUKOMETNA ELITA

Dagur Sigurdsson otpisao tri reprezentativca, evo tko kreće u završne pripreme za Olimpijske igre

‘Francuska je vrhunski protivnik da bismo provjerili što želimo‘, najavio je izbornik veliki okršaj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. srpanj 2024. 19:05

U Opatiji se u četvrtak poslijepodne, nakon kratkog predaha, okupila muška rukometna reprezentacija u pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Francuskoj. Prvi dio od desetak dana odrađen je u Prelogu i finaliziran dobrom predstavom i pobjedom protiv Egipta. Nakon toga Dagur Sigurdsson odabrao je 14+3 igrača koji će nastupiti u Parizu i vjerujemo u Lilleu, jer nakon grupne faze u Parizu u kojoj treba za prolaz biti među prva četiri, počinje eliminacijski sustav u Lilleu do podjele medalja.

Dakle, situacija je sljedeća. Na popisu 14+3 za OI su: Dominik Kuzmanović, Matej Mandić (vratari), Lovro Mihić (lijevo krilo), Mario Šoštarić (desno krilo), Veron Načinović, Nikola Grahovac, Marin Šipić (pivoti), Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac (lijevi vanjski), Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić (srednji vanjski), Ivan Martinović, Luka Klarica (desni vanjski), Sandro Meštrić, Marin Jelinić i Filip Glavaš (pričuve).

Nastavlja se tražiti balans

Prekobrojni su nakon prve faze ostali Filip Ivić, Marko Mamić, Mateo Maraš i Ivano Pavlović, ali potonji nastavlja trenirati s reprezentacijom i u Opatiji.

image

Izbornik Dagur Sigurdsson

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ova faza priprema bit će nešto drugačija, jer će je prekinuti gostovanje reprezentacije u Francuskoj protiv domaćina olimpijskog turnira. Francuzi će nas ugostiti 17. srpnja (srijeda) u Chartresu. Nakon utakmice reprezentacija se vraća u opatijsku bazu i nastavlja pripreme do 24. srpnja kada putuje u Pariz, dok će prvi susret na OI igrati 27. srpnja od 14 sati protiv Japana.

Dagur Sigurdsson koji je bio zadovoljan prvi dijelom priprema odrađenim u Prelogu i Varaždinu, odmah nakon susreta s Egiptom poslao je jasnu poruku:

- Nastavljamo i u sljedećim danima tražiti najbolji balans koji igrači mogu ostvariti na terenu kada su u pitanju obrana i napad. Zadovoljan sam pristupom treninzima, utakmici i pobjedom protiv Egipta. Dosta smo mijenjali, sigurno da je i to utjecalo na naš ritam tijekom utakmice, ali s obzirom da smo u treningu to je izgledalo dobro protiv jednog ozbiljnog protivnika kakav je Egipat. Sada nastavljamo raditi na detaljima, taktici napada i obrane. Imali smo nakon Hannovera neke ideje s krilima na poziciji halfa, ali morali smo se prilagoditi situaciji. Francuska je vrhunski protivnik da bismo provjerili što želimo - rekao je Dagur Sigurdsson.

Tin Lučin trebao bi biti važan kotačić u Sigurdssonovoj križaljki, svi to od njega očekujemo nakon 2021. kada se pojavio u dresu slučajno, u korona okolnostima, ali kao naša jedina tada svijetla točka na Euru...

- Malo smo odmorili, napunili baterije, ali i radili smo pomalo. Najbitnije je da nismo imali ozljeda i to nam daje optimizam. Teži dio je iza nas, sada slijede analize, taktika, uigravanja. Puno je još posla do OI, ali veselimo se tome što dolazi.

Test kakav nam treba

Mario Šoštarić bio je najlakši protiv Egipta, zabio je maksimalnih osam golova iz osam šutova. Sada tim putem treba nastaviti, jer ako je suditi po popisu bit će na startu OI naše jedno desno krilo u momčadi.

- Tri dana stanke i da smo se vratili u Opatiju svi živi i zdravi je najvažnije. Moramo nastaviti jako raditi kao u Prelogu. Francuska je težak test, kakav nam treba i jedva čekamo izazov - zaključilo je desno krilo mađarskog Szegeda.

Sve je slično, samo će dvoranu u Prelogu zamijeniti dvorana Marina Cvetkovića u Opatiji, dok će kontinuitet iz Preloga sada razbiti službeni posjet Francuskoj.

Linker
26. kolovoz 2024 19:53