Tin Srbić

 ZTD HRVATSKI SOKOL
JAVLJANJE IZ PARIZA

Prvi dojmovi Tina Srbića: ‘Zanimljivije je i zabavnije nego u Tokiju, stigli smo obići i pariške atrakcije‘

Tin je s našim veslačkim asovima pronašao vremena i za turistički obilazak Pariza
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 14:51

Gimnastičari su bili među prvim hrvatskim putnicima u Pariz, otputili su se prema francuskoj prijestolnici još u subotu. Logično, jer već ih predstojeće subote, jutro nakon svečanog otvaranja Olimpijskih igara čekaju kvalifikacije i borba za finale. Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, koji u Parizu brani tokijsko srebro na preči, javio nam se kratko s prvim dojmovima iz francuske prijestolnice.

- Evo, sad smo već nekoliko dana u Olimpijkom selu, pomalo se privikavamo i definitivno je zanimljivo. Drugačije nego u Tokiju, zanimljivije i zabavnije, barem meni - kaže Tin koji je prije tri godine u Japanu, kao i ostali sportaši, zbog Covida bio "zarobljen" u Olimpijskom selu.

Sada to, srećom, nije slučaj, pa je u utorak s našim veslačkim asovima, braćom Sinković, Damirom Martinom i braćom Lončarić pronašao vremena i za turistički obilazak Pariza, sve kako bi zajednički barem malo skrenuli misli s onoga što ih čeka za vikend.

- Inače imamo jedan trening u teretani, drugi u dvorani, i već ti na to ode pola dana. Ali, kako smo u utorak imali samo jedan trening, iskoristio sam priliku i s cijelom veslačkom ekipom otišao malo do grada. Dosta smo toga prohodali, posjetili Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede i druge gradske atrakcije. Vratili se navečer doma, večerica, a nakon nje, kao i uvijek, bude malo druženja u našoj Misiji u Olimpijskom selu. Stvarno se zasad ne mogu požaliti. Zabavno mi je, puno treniramo, puno radimo, družimo se i atmosfera je u ekipi stvarno dobra.

Kako i sam kaže, puno se radi, s trenerom Lucijanom Krceom "glanca" završne detalje kako bi dočekao spreman najvažniji dan ove godine.

- Treninzi idu dobro, iako su sprave u dvorani za treninge malo drugačije. Preča je prilično tvrda i trebalo mi je dva, tri dana da se priviknem. U srijedu je, doduše, bio podij-trening u Bercy Areni u kojoj će se održati i natjecanje, tu su sprave opet malo drugačije, ali važno je da sam uspio isprobati vježbu za kvalifikacije. Super sam odradio, ali mogu ja i bolje - zaključio je Srbić.

Linker
02. rujan 2024 23:48