DAMIEN MEYER Afp
ČETVRTFINALE RUKOMETA

U Lilleu nas čeka pravi spektakl: Hrvatski krvnici otvaraju derbijem, a Francuzima nitko ne vjeruje da su loši

Ovako kako izgleda nakon prvog kruga izgledna polufinala su Francuska - Egipat i Danska - Slovenija
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 23:11

Završila je grupna faza turnira rukometaša. Sada se četvrfinale seli u Lille. Ispali su Japan i Argentina očekivano, Hrvatska i Mađarska baš i ne, ali netko je morao. Jedino je Danska maksimalna, najveće neugodno iznenađenje je Francuska koja je skupinu završila tek na četvrtom mjestu. No, nitko ne vjeruje Francuzima na tome, oni su i dalje glavni favoriti ovdje.

Najveći pljesak u posljednjem kola zaslužila je Njemačka. Znali su Nijemci da ako dobiju Sloveniju, idu na Francusku u četvrtfinalu, ali su odigrali maksimalno i uvjerljivo dobili. Švedska se očekivao lako obračunala s Japanom, pa je na kraju ostalo pitanje Hrvatska ili Španjolska. Prošla je Španjolska. Švedska je na kraju zbog skora u krugu sa Španjolskom i Slovenijom četvrta, Slovenija je druga, Španjolci treći.

image
DAMIEN MEYER Afp

U drugoj skupini Danska bez greške i protiv Norveške, Egipat je pobjedom protiv Argentine prestigao Norvešku i broj 2 je skupine, dok je Francuska četvrta. Znali su da u utakmici za prolaz moraju dobiti Mađarsku, ali i da ne mogu dalje od četvrtog mjesta

I sada imamo četvrtfinala. Po dva se spajaju. U prvom će biti pobjednici susreta Njemačka - Francuska i Španjolska - Egipat, u drugom pobjednici susreta Danska - Švedska, što je derbi četvrtfinala i Norveška – Slovenija. Bolju šansu za povijesni uspjeh Slovenija nije mogla dobiti. Ovako kako izgleda nakon prvog kruga izgledna polufinala su Francuska - Egipat i Danska - Slovenija, ali nikad se ne zna.

Linker
05. rujan 2024 15:17