Kristina Tomić

 Naoki Nishimura/Aflo/Profimedia
EUROPSKE IGRE

Žetva medalja u Poljskoj: Hrvatska osvojila još dva odličja u razmaku od nekoliko sati

Strijelci Miran Maričić, Petar Gorša i Josip Sikavica bili su srebrni, a Kristina Tomić brončana
Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2023. 20:43

U razmaku od nekoliko sati, hrvatski sportaši osvojili su još dvije medalje na Europskim igrama koje se održavaju u Poljskoj. Muška streljačka reprezentacija osvojila je srebro u zračnoj pušci, a Kristina Tomić broncu u taekwondou.

Strijelci Miran Maričić, Petar Gorša i Josip Sikavica poraženi su u raspucavanju za zlato od Mađarske s 2-16. U kvalifikacijama su jedva ušli u finale, imali su osmi rezultat (959.7 krugova), ali su u finalu pucali izvrsno i na kraju došli do odličja.

Kristina Tomić (-57kg) osvojila je brončanu medalju nakon što je u borbi za treće mjesto s 2-0 (10-6, 12-6) svladala Grkinju Faidru Kalteki.

Prije toga je u osmini finala bila bolja od Nizozemke Bodine Schoenmakers s 2-0 te u četvrtfinalu od Poljakinje Patricije Adamkiewicz, također s 2-0. Poraz je upisala u polufinalu kada je s 1-0 bolja bila Britanka Jade Louis Jones.

U borbi za broncu do pobjede ipak nije došao Leon Glasnović (-68kg). Njega je s 2-1 (8-4, 11-13, 12-1) pobijedio Grk Konstantinos Chamalidis.

Ranije tijekom dana Glasnović je u osmini finala svladao Turčina Ferhata Cana Kavurata s 2-1 i u četvrtfinalu Bugarina Mitka Đorđeva s 2-1. U četvrtfinalu je, pak, prejak bio Britanac John Sinden.

Tijekom subotnje večeri za zlato će se boriti dvoje hrvatskih reprezentativaca. Ivana Duvančić (-53kg) protiv Španjolke Alme Marije Perez Parrado, a Lovre Brečić (-63kg) protiv Talijana Dennisa Barette.

Linker
27. travanj 2024 23:48